MWC2013: az Egyesült Királyságban startol a PayPal Here

A PayPal az Mobile World Congressen mutatta be az okostelefonokat bankkártya-terminállá alakító PayPal Here új, európai piacokra szánt verzióját. A szolgáltatás használatához egy mobilalkalmazás és egy chipkártyák olvasására alkalmas külső eszköz szükséges, amely Bluetooth-on kapcsolódik a telefonhoz. A fizetéshez az alkalmazásban a kereskedőnek mindenek előtt be kell írnia az összeget, a vásárlónak pedig bankkártyáját a készülékbe helyezve meg kell adnia a PIN kódját, majd jóvá kell hagynia a fizetést, magyarul a dolog pont úgy működik, mint a hagyományos kártyatermináloknál. A számlát az alkalmazáson keresztül emailben vagy SMS-ben lehet elküldeni a vásárlónak.

A PayPal elsősorban kisvállalkozások és nem állandó helyen dolgozók – például futárok – számára ajánlja a szolgáltatást. Hill Ferguson, a PayPal temékekért felelős alelnöke szerint a vállalatnak kiemelkedően fontosak a kis cégek igényei: „A PayPal felhasználók magját a kisvállalkozások adják, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy életüket egyszerűbbé, üzletüket pedig nyereségesebbé tegyük. Számos megkeresés érkezett hozzánk partnereinktől, akik szerettek volna egy egyszerű, biztonságos módot a bankkártyák elfogadására, amit bárhol és bármikor használhatnak. Erre az igényre válasz a PayPal Here” – mondta el az alelnök.

A rendszer működéséhez nincs szükség külön szerződésre, nincs beüzemelési és havidíj, de az eszközt meg kell vásárolni, a PayPal pedig minden egyes fizetés után jutalékot von le. A PayPal Here új verziója először az Egyesült Királyságban lesz elérhető, várhatóan idén nyártól. A szolgáltató a későbbiekben több európai piacra is bevezeti a rendszert.

Előzmények

Hirdetés