Hirdetés

Napsütés helyett zivatar a katalán fővárosban

Mint minden évben, idén is nekiindul a szerkesztőség, szombat hajnalban elutazunk Barcelonába. A gép pontban 6 órakor száll fel, a tervezett érkezés 8 óra 25 perc, mi mégsem bosszankodunk a korai kelés miatt. Van ugyanis egy romantikája a helyzetnek: az ember sötétben, álmosan, dideregve felszáll a repülőre Budapesten, majd pár óra múlva egy pálmafákkal szegélyezett reptéren találja magát, a tavaszias időjárás szinte órák alatt visszatölti a tél okozta napfény-elvonási tüneteket.

Igen, minden évben csalunk egy kicsit, a barcelonai utazás miatt számunkra egy héttel korábban kezdődik a tavasz. A télikabát helyett tavaszi gúnya kerül a bőröndbe, napközben pulcsiban járjuk a várost, fagyizunk egyet a Google standon, este egy Kas mellett megpihenünk a teraszon. Úgy tűnik, idén erről részben le kell mondani, az időjárás-jelentő weboldalak szerint csúnyán keresztülhúzták a számításainkat.

Az általam előszeretettel használt accuweather.com szerint péntektől elromlik az idő, zivatar és tíz fok alatti hőmérséklet várható a kint tartózkodásunk alatt. Meteorológus ismerősünk szerint a metnet.hu a nyerő (Bog is erre esküszik), a magyar oldal még sötétebb képet fest a helyzetről, szombatra esőt, vasárnapra -4 és 6 ºC közötti hőmérsékletet jósolva. Az egészben az a jópofa, hogy ezen a héten is remek idő volt (ma például 16 ºC van), a kiállítás után pedig újra kisüt a nap, a portálok 10-15 fokot ígérnek, igaz, némi eső mellett. Az ember ekkor önkéntelenül megfázott tömegeket vizionál, ahol a mérges madarak csiripelését és a zöld malacok röfögését tüsszentés- és orrfújás-effektek nyomják el. Persze nyilván fenntartásokkal kell kezelni az előrejelzéseket, plusz egy elképesztően szép városba utazunk, okunk tehát nincs panaszra.

az accuweather jóslata
az AccuWeather jóslata

Tavalyelőtt az első napon beborult az idő, így az Alcatel sajtócsomagjában egy esernyő is helyet kapott. Ilyenkor sajnálja az ember, hogy a ColdRex nem készít telefonokat, egy forró ital bizonyára jót tenne a náthás nézelődőknek.

Előzmények

  • Újraindul az MWC blog

    Megint eljött a február, megint megy a Mobilarena csapata Barcelonába, megint masszív tudósítás lesz.

Hirdetés