2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG Optimus L5 - nem épp optimális

Az új Optimus család középső tagja is eljutott hozzánk, amely kellemes külsővel, elég magas árral és gyenge kijelzővel igyekszik vonzó lenni.

Hirdetés

Multimédia

A hátlapra egy 5 megapixeles kamera került, melyhez autofókusz és LED villanó is tartozik, utóbbit ebben a kategóriában előszeretettel felejtik el a gyártók. Az Optimus felület érintette a kamerás részt, és opciókban is elég sok lehetőséget kapunk. Állítható a felbontás, fehéregyensúly, ISO érzékenység, expozíció, LED és fókusz mód, effektusok, zárhang (kikapcsolni nem lehet) és még egyéb dolgok. Van arcfelismerés, sőt arckövető fókusz, panoráma- és sorozatkép is. Mivel dedikált kameragomb nincs, így a fókuszálás automata, viszont ez még nem tűnt teljesen jónak. Egy adott pontra irányítva a telefon folyamatosan újra és újra fókuszált, noha elsőre jól beélesített és ezt jelezte is a zöld kerettel. Mivel a tesztpéldány nem teljesen végleges kivitel volt, ezért ezt betudhatjuk ennek.

LG Optimus L5

A képminőség viszont nem olyan vészesen rossz, főleg hogy a képek erősen felhős, esős időben készültek. A zajszűrés jelen van és a zaj mellett a részletek egy részét is elmossa, viszont még így sem rossz az élesség. A dinamikatartomány nem túl nagy, a színek picit talán fakóbbak a kelleténél, de összességében elfogadható teljesítményt nyújt. Az állandó újrafókuszálás makrónál már jelentősen nehezíti a dolgunkat, viszont a LED villanó meglepően erőset villant. Videóban VGA felvételt rögzíthetünk 30 fps sebességgel és külön kiemelném, hogy folyamatos fókusz működik alatta, amit az ITT letölthető tesztvideóban is láthatunk.

LG Optimus L5 LG Optimus L5

Zenében kevesebb gond van vele, a lejátszó új felülete nekem annyira nem jött be, viszont funkcióban rendben van. A számok előadó és albumok szerint vannak válogatva, van albumkép, véletlen lejátszás, ismétlés és még hangszínszabályzónk is van, bár csak néhány gyári beállításból választhatunk. Fülest nem kaptunk hozzá (meg lehet, hogy nem is jár), a sajátommal átlagos volt a hangzás. Az FM-rádió sem hiányzik, de ez elég furán működött, mert nehezen találta meg a csatornákat és nagyon érzékeny volt a vételre. Egyébként akár 48 kedvenc állomást tudunk eltárolni benne és van RDS is.

LG Optimus L5 LG Optimus L5

Az extra programok között a Hírek, Időjárás és Pénzügy programok a Yahoo! szolgáltatását használják, de az első itthon nem nagyon működik. Van diktafon és jegyzettömb, melyet kiegészít a Quick Memo funkció. A hangerőszabályzót lenyomva egy képernyőmentést készíthetünk, melyre szabadon ráírkálhatunk és ezt elmenthetjük. Az LG Tag+ az NFC tagek programozására szolgál. Kapunk egy szerkesztésre alkalmas Polaris Office dokumentumkezelőt, az LG SmartWorld-öt már említettem, a SmartShare a DLNA funkciók használatához való.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.