2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Jiayu G4 - minőségi előrelépés

Ahogy ígértük, megszereztük a vadonatúj Jiayu G4 kínai okostelefont. Impozáns műszaki paraméterek, elegáns külső, kedvező ár, de mit tud a valóságban?

H​i​r​det​és​

Bevezető, tartozékok

Kína támadást indított a világ ellen. No szerencsére nem katonai cselekményről van szó, a roham elektronikai, azon belül is telekommunikációs vonalon zajlik. Néhány éve még hangosan felnevettünk, ha egy kínai mobil került a látókörünkbe, ma pedig nem győzünk ámuldozni a fejlődésen. Itt van a Huawei és a ZTE, akik már a világ legnagyobbjai közé tartoznak, de már a kisebb, számunkra „noname” gyártók is egyre komolyabb dolgokat tesznek le az asztalra. Az elmúlt hetekben a Mobilaréna olvasói igazán el voltak kényeztetve kínai mobilok terén. Volt itt ZTE, Lenovo és a jelek szerint a jövőben akár rendszeressé is válhatnak az ilyen tesztek.

Jiayu G4
[+]

Ehhez néha az események egészen meglepő fordulatai is szükségesek. Történt ugyanis, hogy egyik olvasónk (aki mellesleg kollegám is) vásárolt egy kínai készüléket, mint kiderült, épp a nálunk járt Lenovo A820 klónját (Kínában még saját magukat is másolják). A kézhez kapott darabról kiderült, hogy hibás, így visszaküldte, és visszafizették neki a pénzt. Ő közben már kiválasztotta a Jiayu újdonságát, a G4-et, nálam pedig ekkor volt a G3. Már az első körben vásárolt készülék is nálam landolt volna, ám időközben befutott a Lenovo, így már nem volt értelme foglalkozni vele. Ellentétben a G4 nagyon is jól jött, hiszen a Jiayu jelenlegi legújabb modelljéről van szó. A felajánlást ezúton is köszönöm neki.

Jiayu G4
[+]

A G3 uzsonnás ládikója után ez a típus már normálisabb csomagolásban érkezett. Túlzottan igényesnek azért nem mondanám, a szimpla fehér szín és az aranyszínű kínai feliratok azért még inkább a giccsesen gagyi irányt erősítik. Az apró dobozban a telefon mellett mindössze két tartozék lapul. Az egyik egy hálózati töltőfej (hozzá egy adapter), illetve egy USB adatkábel. Sehol semmi más, se füles, se memóriakártya, se fólia, akármi.

Jiayu G4
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Jiayu G3 - occó Nexus?

  Sokat emlegetik a fórumokon, egyfajta referenciaként tekintenek rá. A Jiayu G3 most nálunk is bizonyíthat, mire képes az alacsony árért cserébe, és akad néhány extra tulajdonsága.

 • Lenovo A820 - kínai kvartett

  Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.

 • ZTE V889M - kétélű penge

  Itthon is ismert és meglehetősen népszerű a kínai gyártó Blade III nevű készüléke, ám létezik kétkártyás változat is belőle, le is csaptunk rá.

 • MyAudio Phone Series X5 - ötödik elem

  Jókora telefon, négymagos processzorral, jóféle kijelzővel, két akkumulátorral, két SIM kezelésére felkészítve. Ez akár valami koreai ütős cucc is lehetne, pedig nem onnan származik.

Gyártók, szolgáltatók

Hir​de​t​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.