A Huawei együttműködne a Nokiával, nem háborúzna

Hirdetés

A Windows Phone készülékek piacán sokkal kevesebb gyártó van jelen, mint az Androidokén, ami sok szempontból egyedi piaci versenyt jelent. A legnagyobb játékosnak számító Nokia mellett kis túlzással csak a Samsung, a Huawei és a ZTE tud labdába rúgni (bár az Alcatel és egyéb gyártók is próbálkoznak), ami elvileg jelenthetné azt is, hogy az itt felsorolt vállalatok mindegyike egy viszonylag tisztességes szeletet kap a Microsoft platformjának tortájából.

A Huawei azonban a jelek szerint úgy gondolja, hogy akkor járnának a legjobban, ha a csatározás helyett képesek lennének együttműködni a finn vállalattal, legalábbis ez derült ki a Pocket-lint interjújából, melyben a kínai vállalat készülékes termékvonallal foglalkozó igazgatójával, Kevin Hoval beszélgettek. A cégvezető azt mondta, hogy a Huawei nem szeretne csatározni a Nokiával, inkább együtt szeretnének működni velük és a Microsofttal, hogy hogy egy még jobb Windows Phone platformot építsenek. Az interjúban elhangzott az is, hogy a Windows Phone alapú készülékeket nehezebb eladni, mint az Androidokat, hiszen a Microsoft rendszerét még kevésbé ismerik a felhasználók, mint a zöld robottal fémjelzetteket, ugyanakkor a platformmal való megbarátkozás csak idő kérdése.

Mindez főleg azért furcsa, mert júniusban a Financial Times of London még arról számolt be, hogy a Huawei kész lenne felvásárolni a Nokiát, de a Windows Phone termékvonalat gyengének tartja. Az állítást nem sokkal annak nyilvánosságra kerülése után Bill Plummers, a Huawei külügyeinek alelnöke cáfolta a Reutersen keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés