2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

HTC Desire 728G dual sim - játssz nagyban!

A tajvani vállalatnál úgy gondolták, hogy egy középkategóriás phabletet dobnak piacra. A BoomSound hangszóró és a nyolcmagos processzor rendben van, az ár nagyon nem.

Bevezető, tartozékok

A HTC-nél olyan hullámvasútra ültek fel az elmúlt években, amilyet még a Kingda Ka (a világ legmagasabb ilyen tákolmánya) is megirigyelne. A tavaly elért 3,65 milliárd dolláros forgalom például több mint 35 százalékos visszaesést jelent a 2014-es számadatokhoz képest, ami annyiból nem meglepő, hogy sajnos a csúcsmodellre egyáltalán nem csaptak le a felhasználók, főleg a Snapdragon 810 konstrukciós problémái miatt. Nemcsak ez persze az egyetlen probléma, hiszen a tajvaniak gyakran érzik úgy, hogy bármit megtehetnek, a One A9 tökéletes példa arra, hogy kell egy középkategóriás terméket irtózatosan drágán eladni (és még a CES-en sem értette a hölgyemény, hogy miért gondolom úgy, hogy Snapdragon 615 SoC-vel csak nem kellene 240 ezerért adni egy ilyen terméket).

Tényleg nem kicsi, nagyban játszottak
Tényleg nem kicsi, nagyban játszottak [+]

Az idei zászlóshajó, a One M10 is nagy kérdés, hogy mire megy majd a konkurenciával szemben, hiszen az LG és a Samsung is az MWC-n jelenti be csúcsmobiljait, a HTC pedig csak valamikor április elején leplezheti le büszkeségét, ezzel pedig jelentős hátrányba kerülhet az addig már régóta piacra kerülő dél-koreai termékekkel szemben. Addig tehát a One X9-nek kellene helytállni, ha Kínán kívül máshol is forgalomba kerülne. De ott a ha. Jó irány lehet viszont az, hogy február végétől a gyártó is beszáll a virtuális valóságba, a Vive VR-csomag ugyanis végre előrendelhető státuszba kerül.

A hangerőszabályzó billentyű és a bekapcsológomb nyomáspontja kiváló
A hangerőszabályzó billentyű és a bekapcsológomb nyomáspontja kiváló [+]

Ha még ez sem lenne elég, akkor várhatóan lesz még egy alsó szegmensbe pozicionált táblagépe és egy okosórája is a HTC-nek, persze régóta mennek már róluk a találgatások, és nem egyszer mondták már az elemzők is, hogy na most végre tényleg a boltok polcaira kerülnek (lehet az április nagyon megtolja a cég?). És akkor még a 2016-ra szánt Nexus eszköz(ök)ről nem is beszéltünk, amik a hírek szerint a HTC boszorkánykonyhájában készülhetnek majd. Maradjunk viszont a már biztos dolgoknál, melyek közé tesztalanyunk, a Desire 728G dual sim is tartozik. A szép, bár nem túl ergonomikus formatervvel megáldott phablet nyolcmagos processzort kapott, előnyére válhat a BoomSound hangszóró, ám a tajvaniak megint olyan nagyban játszottak az árazásnál, aminek hallatán inkább a földbe dugná az ember a fejét.

Alul a HTC logó alatt még egy hangszóró is bőven elfért
Alul a HTC logó alatt még egy hangszóró is bőven elfért [+]

Bár hozzánk nem az eredeti csomagolásban érkezett a készülék, van információnk a doboz külleméről: a fedélen fekete mintázatok láthatók, amik a telefon nevét veszik körbe. A lekerekített sarkokkal rendelkező kartonban bújik meg a tesztalanyunk, valamint a mellé járó tartozékok hada: kapunk egy normál kialakítású, elég gyengécske minőségű headsetet, egy microUSB kábelt, egy 1 amperes töltőfejet, valamint egy csomó használati útmutatót (több nyelven). A mobil fekete és fehér színben érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rde​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.