2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Homtom HT20Pro - ne bánj vele kesztyűs kézzel

Ütésálló telefon meglepően varacskos külsővel, papíron számos extrával, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Kompromisszumokkal teletűzdelt ajánlat.

Hirdetés

Strapabíróság

Ha már az a mondás, hogy ez a telefon mennyire strapabíró, akkor neki is láttunk, hogy ennek valóságtartamáról meggyőződjünk. Hivatalosan az IP68-s szabványon túl (30 percig vízálló, por nem juthat be a készülékházba) ütésállóságról is szól a fáma, amit magnézium váz és egy csomó, műanyagból készült védelmi kitüremkedés igyekszik szavatolni, elvileg 1,2 méter magasról bármilyen szögben, bármilyen felületre ledobható a masina és ezt túl kell élnie. Mivel a forgalmazó oldalán is egy pontokba szedett lista tartalmazza, hogy mikre kell odafigyelnünk, mielőtt különböző hatásoknak kitesszük a készüléket, ezért akkurátusan becsavartuk az összes csavart, betömködtük a gumitömítéseket és ajtókat, ahogyan csak tudtuk, illetve rátettük a mellékelt kijelzővédő fóliát is, aztán nekiláttunk.


[+]

Kiindulópontunk az volt, hogy persze lehet extrém dolgokat kitalálni, megpróbálni beverni egy százas szöget egy gerendába, át lehet rajta menni autóval, de ezek a hétköznapok során igen ritkán fordulnak elő, úgyhogy maradtunk a klasszikus baleseteknél, amely a folyadékkal történő érintkezést és az eséseket illette. Nem az volt a cél, hogy okvetlenül gallyra vágjunk egy működő okostelefont, hanem inkább az, hogy a mindennapok kapcsán előforduló eseményeket reprodukáljuk és megnézzük, hogy ezekkel szemben mennyire ellenálló a telefon. A lényeg a videón:

Átlagos szívatás mellett a HT20Pro bírta a gyűrődést. Nem lesz makulátlan a külseje néhány esés után, kopnak a műanyagok szépen, de a feladatukat ellátják: a készülék működésére nincsenek kihatással az esztétikai sérülések. Mint minden okostelefonnál, itt is a kijelző a legveszélyeztetettebb pont, ha szerencsétlenül esik, akkor bizony megrepedhet, a forgalmazó ezeket hajlandó garanciálisan orvosolni, ha látszik, hogy nem direkt, egy pontról indulva történt a repedés (tehát nem egy kővel állt neki valaki direkt szétütni). Rövid távon a víz sem okozott gondot, maximum meg kell várni, míg kiszárad a hangszóró, de utána simán működik tovább az eszköz. Viszont 30 percnyi áztatást követően a hátlapot lehámozva találtam nedvességet az ujjlenyomat-olvasó körül, ami kissé aggasztó, de egy hirtelen jött záport, egy pocsolyába történő zuhanást biztos túlél a szigetelés. Ennyi pénzért ez alapvetően elég, persze alá lehet gyújtani, rá lehet menni egy úthengerrel és le lehet dobni a Tündér-szikláról (hint: ezt átnevezhetjük Tinder-sziklára is, ideális helyszín első randira), de ne várjuk, hogy egy 40 lepedős telefon ezeket az extrém próbatételeket kibírja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

    30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.