2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Homtom HT20Pro - ne bánj vele kesztyűs kézzel

Ütésálló telefon meglepően varacskos külsővel, papíron számos extrával, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Kompromisszumokkal teletűzdelt ajánlat.

Hirdetés

Hardver, menü

Ennyi pénzért egyáltalán nem tűnik rossz ajánlatnak a nyolcmagos MediaTek MT6753-as chipset és a mellérakott 3 GB RAM, de persze azért nem egy erőmű. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő, magonként 1,3 GHz-en ketyegő lapka ehhez a HD felbontású kijelzőhöz simán elég, melegedést nem tapasztaltunk, persze a combosabb játékoknál kompromisszumot kell kössünk, ahogyan a nagy felbontású videók visszanézésénél is. A szintetikus sebességtesztek egy középkategóriás telefon szintjét hozzák, ami egyébként a mindennapokban is ehhez igazodó teljesítményt nyújt, a hétköznapi használat során különösebb akadozással nem lehet találkozni, a 3 GB RAM pedig kedvező multitasking képességeket kínál.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Homtom HT20Pro Archos 50 Saphir CAT S60 Evolveo Strongphone G4
Rendszerchip MediaTek MT6753 MediaTek MT6737 Snapdragon 617 MediaTek MT6737T
AnTuTu Benchmark 6.x 38936 pont 38542 pont 45997 pont 40181 pont
Vellamo Browser na 2557 pont 2812 pont 2437 pont
Vellamo Metal na 986 pont 1295 pont 1050 pont
Geekbench 4 (single / multi) 621 / 2307 pont 633 / 1757 pont 753 / 3353 pont 632 / 1755 pont
GFXBench Manhattan onscreen 9,2 fps 8,6 fps 13 fps 8,7 fps
GFXBench Manhattan offscreen 4,5 fps 4 fps 6,7 fps 4 fps
GFXBench T-Rex onscreen 17 fps 19 fps 29 fps 19 fps
GFXBench T-Rex offscreen 9,6 fps 11 fps 17 fps 11 fps

A rendszer elég puritán, a 6.0-s Androidot vehetjük alapul, amit alapvetően egy új ikonkészlettel igyekezett saját képére formálni a Homtom, illetve a beállításokban találunk pár extrát, amelyeket már jól ismerünk hasonló telefonokból, itt elsősorban gesztusvezérlési trükkökről van szó, illetve a MiraVision nevű, színhőmérsékletet kalibráló opcióról. Könnyű megtalálni a plusz funkciókat, mert azok továbbra is angol nyelvű menüpontokban öltenek testet, a Smart Motion alatt a telefon megfordításával és lengetésével elérhető okosságok kapcsolhatók be (némítás lefordítással, fülhöz emeléssel történő hívásfogadás), a System Motion rejti a kettő, vagy három ujjal zajló simogatásokkal elérhető trükköket (két ujjal fel-le a hangerő állítható, de van duplakoppos felébresztés is), a Gesture wakeup pedig a lezárt kijelzőre rajzolgatható ábrákra történő reakciókat nyújtja.


[+]

Alkalmazásmenü nincs, az ikonok és a könyvtárak a főoldalakon kapnak helyet. Extra funkciók jelent az AppZároló nevű, ami azzal a meghökkentő üzenettel indul, hogy “Óvd meg alkalmazásaid titkát, senki sem tud szaglászni a kiválasztott Appokon.” Szaglászni. Ezt ki fordította? Mindenesetre az ujjlenyomat-olvasóval nem működik együtt, feloldási minta megadása után férhetünk hozzá a beállított alkalmazásokhoz. Egy jópofa trükk van, ha valaki rossz mintát ad meg, akkor arról készíthet egy szelfit a telefon. Maga az ujjlenyomat-olvasó viszont meglepően potens, egyszer vittem fel csak az ujjam és tízből kilencszer minden hiba nélkül felismerte és feloldotta a kijelzőt.


[+]

Akad egy Documents To Go, egy fájlkezelő, egy Go Billentyűzet, ha a gyári nem tetszene, egy Fájlkezelő, egy Zseblámpa és HT Xender néven egy fájlküldő alkalmazás. A fentről lehúzható állapotsáv gyorsikonjai nem változtathatók, de legalul vannak környezeti profilok (néma, általános, kültéri és találkozó névvel), amelyek között tudunk váltani. Minden más jobbára a gyári Androidból eredeztethető, a komplett Google-csomag fent van, a funkcionalitás alapvetően rendben van, a kezelhetőségre sem lehet különösebb panasz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

    30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.