2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Homtom HT20Pro - ne bánj vele kesztyűs kézzel

Ütésálló telefon meglepően varacskos külsővel, papíron számos extrával, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Kompromisszumokkal teletűzdelt ajánlat.

Hirdetés

Multimédia

16 megapixeles felbontásra képes a hátlapi kamera, autofókusz segít be az élesítési folyamatba, illetve akad egy ledes villanó is, de ne várjunk csodát. A szoftver az Android sajátja, a szokásos beállítási lehetőségekkel, amelyek közül leginkább a HDR-t érdemes kiemelni, főleg azért, mert még tökéletes fényviszonyok mellett is szükségünk lesz rá, ha valami értékelhetőt szeretnénk kihozni a termékből. Az első problémák már akkor felütik a fejüket, amikor még el sem készültek a fotók, egyrészt a fókuszálás sebessége kapcsán, ami irgalmatlan lassú, ennek ellenére sokszor pontatlan, másrészt pedig az exponálás tempója miatt, ami szintén roppant lomha, türelem, stabil kéz és nyugodt pulzus szükséges ahhoz, hogy legalább a fotóink fele kinézzen valahogy.

Mondjuk azokban sem lesz sok köszönet (képek fent), mert az automatika rendre masszívan túlexponál, a vonalélesség is gyenge, a dinamikatartomány baromi szűk, a HDR-rel ugyan lehet ezen javítani, de ott tényleg higgadt hozzáállás szükséges, mert állatira megnyújtja az expozíciós időt. Ezen az árszinten persze nem okvetlenül vártunk sokkal többet, ami a képminőség kapcsán még a talán elfogadható sávba esik, de a fotózás műveletének idegőrlő lassúsága ebben a kategóriában sem tolerálható. Videót 1080p-ben tudunk rögzíteni, itt egy példa, aminél látszik, hogy mind a fókusz, mind pedig a fényérzékelés tempója jóval a kívánt szint alatt van.


[+]

Zenei téren sem brillírozik a telefon, a lejátszó a ma már kőkorinak ható AOSP-alapú szoftver, ami megjelenít albumborítókat, equalizer ugyan akad, de igen fapados. Sajnos a hangminőségre is bőven van panasz, a hátlapra rakott hangszórótól hangerőben sokkal többet vártam volna egy strapatelefonnál, de nagyobb baj, hogy roppant mód torzít és recseg még akkor is, ha nincs teljesen a maximumra tekerve. Headset gyárilag nincs, egy közepesen korrekt fejhallgatót használtam, de sajnos itt is gyászos az eredmény, torz a hangzáskép, ha pedig ráküldjük a BesAudEnh nevű hangzásjavítót, attól csak még szörnyűbb lesz ez a sistergős, dinamikátlan produkció. Rádiózni mondjuk pont lehet vele, mert az nem maradt ki a funkciók közül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

    30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.