2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Homtom HT20Pro - ne bánj vele kesztyűs kézzel

Ütésálló telefon meglepően varacskos külsővel, papíron számos extrával, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Kompromisszumokkal teletűzdelt ajánlat.

Hirdetés

Adatátvitel, üzemidő

Teljes hálózati támogatottsággal érkezik a HT20Pro, nem lesz gond a 800 MHz-es 4G használatával sem. A WiFi is stabil, de nem ismeri az 5 GHz-es sávot és a távolabbi routerek jelét nem mindig látja, a GPS-szel viszont nem volt semmi gond. Akad még 4.0-s Bluetooth, NFC-t viszont hiába keresünk. A böngésző alapesetben nem a Chrome, hanem a klasszikus, AOSP-származék, az oldalszélességre történő nagyítás is működik, a sebességgel sincs probléma.


[+]

A hátlap alatt levő, cserélhető telep 3500 mAh-s. Ez elég combos érték, ehhez képest maga az akku meglepően kicsinyke, viszont tényleg elég jól bírja szuflával, két napos üzemidőt könnyedén ki lehet belőle csiholni. Akad egy energiatakarékossági alkalmazás, ahol mi paraméterezhetjük, hogy milyen módon szeretnénk kitolni az üzemidőt, beállítható a kijelző fényereje és a háttérben futó adatkommunikációs funkciók is tetszés szerint kapcsolgathatók. Tétlen állapotban szinte alig merül a telep, WiFi-n streamelt HD videót pedig 10 órán keresztül tudunk nézni egy töltéssel. Az sok. Ugyanakkor viszont a gumiajtó mögött ülő microUSB-csatlakozó annyira mélyen van, hogy csak a saját kábelét tudtam ide beledugni, a hirtelenjében talált három másik kábel egyszerűen nem fért be.


[+]

Értékelés: Homtom HT20Pro
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége rajtunk múlik
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 3 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Adott egy 40 ezer forintba kerülő okostelefon, amit normál körülmények között nehéz tönkrevágni, ez mindenképpen ígéretes. Viszont némi odafigyeléssel és egy csak minimális gondolkodással sokkal jobb is lehetett volna, ha a célcsoport igényei fontosak, a kapacitív gombok helyett fizikai billentyűkkel, fényesebb kijelzővel és néhány plusz, oldalra tett gombbal kültéri használatra is fel lehetett volna készíteni. Így viszont kesztyűs kézzel nehézkes üzemeltetni (még egy sima hívásfogadás sem probléma nélküli), tehát ha nagyon szigorúan veszem, akkor a célcsoport fele sajnos kiesik, maradnak a beltérben munkálkodó népek, mint a szerelők, a festők, az asztalosok és mindenki, aki olyan környezetben dolgozik, ahol a por, a nedvesség és a különböző esések mindennaposak. Nekik tényleg opció a Homtom HT20Pro, ha megbarátkoznak azzal, hogy multimédiás szempontból elég hevenyészett a telefon produkciója, a kamera is vérgyenge, a zenei rész is hervasztó, viszont az akkumulátor tényleg bírja és a kisebb-nagyobb balesetek következményeitől sem kell tartani, ha nem megyünk vele búvárkodni. A hardver középkategóriás, de átlagos célokra megfelel, a szoftver pedig nem túl összetett, épp ezért relatív könnyen használható. Részünkről egy Tetszett plecsnit érdemel és bízunk benne, hogy a gyártónál is a fejükhöz kapnak, hogy ha tényleg komoly eladási volument szeretnének elérni, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy a célcsoport hogyan és hol használja leginkább a telefont.

Homtom HT20Pro

Bog

A tesztkészüléket az Eustock biztosította. Köszönjük. A termék ide kattintva vásárolható meg.

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • HomTom HT17 Pro - nagyra vágyóknak

    30 ezer forint alatt négymagos phablet ujjlenyomat-olvasóval, és az összeszerelés is rendben? Pár éve tudományos fantasztikum volt, ma valóság, ám nem mindenhol kerek a történet.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.