EVOLVEO Gladiator RE100 külső akkumulátor

Hirdetés

EVOLVEO Gladiator RE100

Az okostelefonok tulajdonosai sajnos pontosan tudják, hogy milyen kellemetlen esemény az, amikor a készülék még a nap vége előtt lemerül, ellehetetlenítve azt, hogy hazatelefonáljunk, hogy mi kell a boltból. Számtalan alkalommal leírtuk már, hogy az akkumulátorok jelenleg nem fejlődnek olyan ütemben, mint ahogy a különféle hordozható eszközök fogyasztása nő, épp ezért alternatív megoldásokra van szükség. Ezek közül pedig az én véleményem szerint a legkézenfekvőbb valamilyen külső akkumulátor alkalmazása; az efféle kütyüket ma már pár ezresért be lehet szerezni, ha pedig van hely a táskánkban, akkor a lemerülő telefonok problémája is meg fog oldódni.

EVOLVEO Gladiator RE100
[+]

A korábban Evolve néven ismert Evolveo természetesen saját megoldással is rendelkezik, de nem csak egy sima külső akkumulátort hoztak létre a Gladiator RE100 személyében, hanem hasznosították a különféle sportkiegészítők és vízálló telefonok gyártása során felhalmozódott tudásukat. Ennek köszönhetően sikerült egy IP67-es szabványnak megfelelő külső akkumulátort létrehozniuk, mely ebből adódóan teljes mértékben védett a por ellen, részben pedig vízálló is – a szabvány szerint 30 percig ki kell bírnia a legfeljebb egy méter mély vízben. Persze egyéb extrákat is pakoltak rá, egy-egy gombnyomással elérhető a viszonylag gyenge fényerővel rendelkező, de SOS-villogásra is alkalmas ledes zseblámpa, a prezentációk során használható lézermutató, valamint egy UV-lámpát is beépítettek, ha valaki szeretne rejtett biztonsági elemeket keresgélni a bankjegyeken. További extra a microSD-nyílás, ha behelyezünk egy memóriakártyát, az USB-kimeneten keresztül az eszköz képes kártyaolvasóként funkcionálni.

EVOLVEO Gladiator RE100
[+]

Problémásnak tűnik viszont a csomagolás, egyrészt azért, mert olló nélkül nem lehet hozzáférni a kiegészítőhöz, másrészt azért, mert csak egy USB-s töltőkábelt kapunk hozzá, azaz számítógépről vagy adapter segítségével tudjuk csak feltolni a töltöttségi szintet. Kifelé egy sima USB-csatlakozón keresztül tudunk áramot leadni, a maximális kimenő áramerősség 1 A (avagy 1000 mA), ami sok táblagép (például az iPad) töltéséhez elég, de azért van pár eszköz, ami ennél többet kér. A kapacitás nem különösebben nagy, 3000 mAh-ról beszélünk, ami egy 112 x 54 x 25 milliméteres kiterjedésű, 191 grammos külső akkumulátortól nem tűnik annyira megnyerőnek, de a lényeg itt valószínűleg nem a kapacitásban, hanem a robusztus felépítésben keresendő.

EVOLVEO Gladiator RE100
[+]

Az RE100 ugyanis tényleg jól össze van rakva. Kellemes érzés kézbevenni, nem kell aggódni a tárolásnál, a rajta lévő rögzítőknek köszönhetően akár táskánkra is fellógathatjuk, nem fog zavarban jönni sem strandon, sem síeléskor. Az ára viszont zavarba ejtő, jelenleg nagyjából 20 000 forintot kell érte az asztalra tennünk, ami ezért a kapacitásért az extrák ellenére is nagyon soknak tűnik; a konkurenciánál fele ennyiért lehet kapni 5-6000 mAh-s kapacitást. Igaz, a kabát ott nem vízálló, hanem adott esetben még kicsit nyekereghet is, a listát pedig lehetne folytatni. A konklúzió tehát az, hogy az Evolveo kiegészítője egy rétegtermék, ha valakinek fontos a masszív, ellenálló felépítés, akkor mindenképp érdemes lehet elgondolkodnia az RE100 beszerzésén.

Bocha

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés