Evolveo Vision XD8 - nyolcas a fémben

Hirdetés

Bevezető

Kis túlzással feldobhatnám Bocha pajtásnak az ötletet, hogy gyártsunk tabletet. Ehhez némi (sok) tőke és jó kínai kapcsolatok kellenek, no meg némi hozzáértés a hardver és a marketing területén. A csehországi székhelyű Evolveo annyiban jó helyzetből indul, hogy már egy ideje ráfeküdtek a témára, először strapatelefonokkal jöttek piacra, aztán belevágtak az Androidba, ha pedig már így alakult, akkor a táblagépek sem maradhatnak ki.

Evolveo Vision XD8
[+]

Óda az XD8-hoz

Annyi sok tesztcuccunk van,
hogy már nincs is elég polc,
mégis örültünk, mikor
érkezett az XD8.

Processzora elég gyors,
a menüje nem lagos,
egy gigányi itt a RAM,
a CPU kétmagos.

A 8 inches kijelző,
nem igazán remekel,
oldalról igen gyenge
már a TFT panel.

A szélén még találunk
mindenféle portokat,
a hátsó részen pedig
fémből van a burkolat.

Kiskerekben a terv szerint
ez 41 bruttó lesz,
nem rossz ár ez végülis,
de se Bluetooth, se GPS.

Előre és hátra is
került egy-egy kamera,
de a képminőség
leginkább tragédia.

Két napig is használtam,
a szemem már parázslott,
bár ez a tablet nem rossz,
de nem lehet ajánlott.

Mielőtt félreértés lenne a márkanév kapcsán, fontos leszögezni, hogy bár a dobozon és magán a kütyün az Evolve név csillog, a cég ezt épp megváltoztatta, hogy olyan, angol nyelvterületen edukáltabb piacok felé is tudjon nyitni, mint a német, vagy éppen a brit. Ezért aztán Evolveo lett a márka hivatalos neve, ami egyben érzékelteti azt is, hogy a jelek szerint az eddigi üzleti modell sikeres volt. Egyébként a magabiztosságot jól jelzi az is, hogy két évnyi garanciát vállal a gyártó a termékekre.

A táblagépek világában jellemzően két méretosztály van, a kisebbik hét inches kijelzővel, a nagyobb tíz inches ablakkal operál, ritka az olyan masina, ami a kettő közé ékelődik be. Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor a Vison DX8-nak nincs sok ellenfele, de annyira nem nagy az eltérés a hetes táblákhoz képest, hogy ne tekinthessük vetélytársként akár egy Nexus 7-re, vagy egy Concorde, WayteQ, vagy éppen MyAudio modellre. Innen nézve viszont az Evolveo üdvöskéjének fel kell kötnie a gatyát, mert az említett márkák pont ugyanazzal az üzleti modellel támadnak a piac olcsóbbik szegmensében, amellyel a cseh cég is próbálkozik. Persze nem egyedül ezzel az egy modellel indulnak harcba, kisebb és nagyobb gépek is felbukkannak a kínálatban, hogy le tudják fedni az igényeket, de a hazai (és a régiós) piacon a legtöbb az árazáson múlik, főleg ebben a szegmensben. És a vásárlók legtöbbször vannak annyira alaposak (hogy ne mondjam: tudatosak), hogy egymás mellé teszik a hasonló árú masinák specifikációs táblázatát és ez alapján döntenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés