Energizer E241S - elmondom hát mindenkinek

Nyomógombos telefon Kai OS rendszerrel? Láttunk már ilyet nagyobb márkától is, ott sem sikerült jól. Az Energizer viszont addig oké, amíg nem akarunk vele telefonálni is.

Hirdetés

Bevezető

Nem vagyunk jelen azokon a meetingeken, ahol egy cég valamely prominenséből kitör, hogy az tenne a legjobbat a márkának, ha a mobilkommunikációs piacra a vállalat betör. És miután a nullából elég melós felépíteni egy komplett ágazatot, ezért ezeket a döntéseket a legtöbbször az követi, hogy keresnek valami partnert a gyártáshoz, aztán próbálják szépen csomagolni a motyót, hogy majd a márkanév kelendővé teszi talán a terméket.


[+]

Az Energizer sem régi szereplő, de azért volt már néhány telekommunikációs termékük, a PowerMax P600s járt nálunk is teszten, nem voltunk tőle elájulva, de ez legalább próbált egy olyan márkához valamennyire kapcsolható funkciót nyújtani, akiket a világ elemek és akkumulátorok révén ismer, kapott ugyanis egy relatív méretes telepet. Az E241S viszont egy tök másféle kütyü, amit abban a szellemben dobtak piacra, hogy adnak valami olcsó, nyomógombos holmit és egy csomó szolgáltatást is egyszerre. Ebből az olcsó összejött, a Speedshopnál 14 ezer forintot kérnek el érte, ennyiért pedig nincs okostelefon, tehát sikerült még a belépő szintű androidos izék alatt maradni (és ebbe a Go utótagú förmedvényeket is bele lehet érteni).


[+]

Ez már az az árszint, ahol egy különböző okosfunkciókkal megerőszakolt telefonnak is van relevanciája, ha az amúgy korrektül össze van rakva és nem kínszenvedés a működtetése, de az Energizernél nagyon sokat akartak markolni egyszerre, úgyhogy a Kai OS nevű, furcsán hibrid operációs rendszert tuszkolták rá a harmatgyenge hardverre, ezzel is azt remélve, hogy az E241S még kelendőbb lehet. Már csak azért is, mert a Kai OS egyik értékesítési érve, hogy gyárilag rajta van a Facebook, a Google Maps, a WhatsApp, a Twitter és a YouTube. És ez milyen vonzó már ennyi pénzért. Aztán az egy másik kérdés, hogy mennyire van értelme (zömmel nincs) az egésznek, de lehet úgy is tekinteni a gépre, hogy ez egy alapfunkciós, klasszikus mobiltelefon, amin ha nagyon-nagyon szükséges, akkor van némi internet, meg úgy is, hogy ha már mindent ráírtak a dobozra, akkor azt a mindent szeretnénk használni is. Na, ez a második megközelítés hibás, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy felesleges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés