Earfun Wave Pro - korrekt belépő

Kipróbáltuk az Earfun első fejhallgatóját, ami egy egész sokoldalú termék kedvező áron.

Doboz tartalma, kialakítás

Idén év elején mutatta be első aktív zajszűréssel rendelkező fejhallgatóját az Earfun, a fülhallgatókkal szerzett tapasztalataikat pedig olyan jól kamatoztatták Wave Pro nevű fejhallgatójukban, hogy a CES-ről haza is vittek vele több díjat, köztük például a CNN és a Soundguys legjobb termékeknek járó minősítését. Alapvetően a specifikációs listát átnézve nem mutat olyat a Wave Pro, amit más fejhallgatóban ne kapna meg a vásárló, viszont a 79,99 eurós / dolláros (a cikk írásakor ez 31 197 forint) ár kicsit alávág a konkurenciának és a hasonló technikai jellemzőkkel rendelkező fejhallgatóknak.


[+]

A doboz az Earfuntól megszokott sárga-fehér színben pompázik, benne a fejhallgató és a hozzá tartozó kemény hordozó kapszula található, illetve némi papír alapú leírás. A hordtok fedelét zipzár rögzíti, a kemény felületet pedig szövetborítás fedi. Színek terén egyelőre nincs választási lehetőség, a Wave Pro csak szürke-feketében elérhető, a tok hozzá passzoló színben érkezik. A hordozó fedelét felnyitva a fejhallgatókkal nézünk szembe, a fülkagylók behajthatók a fejpánt alá és el is forgathatók.


[+]

A fedél belső részén egy kis szütyő, ide került az USB-C töltőkábel és az 1,3 méter hosszú 3,5 mm-es analóg kábel, amin keresztül a Wave Pro kikapcsolt állapotban is képes hangot lejátszani. Viszont a fejhallgatóba épített mikrofonok nem működnek analóg kapcsolattal tapasztalataink szerint, ahogy az ANC vagy az egyéni EQ sem, mert amint érzékeli a 3,5 mm-es kábelt a fejhallgató, kikapcsolja magát. Ennek átállítására nincs lehetőségünk az Earfun alkalmazásában, ami kicsit szomorú, az ANC jól jönne vezetékes hangátvitel mellé úgy is, hogy a repülőgépes adapter kimaradt a dobozból.


[+]

A fejhallgató 160 x 81 x 211 mm, a fül köré illeszkedő memóriahabos párna 40 x 60 mm-es, borítása puha, ám nem tökéletesen szellőző műbőr. A fejpánt fém belül, külső borítása műanyag, a fejtetőhöz pedig memóriahabos párna ér, szintén műbőr borítással. 268 grammjával nem nehéz a füles, két kétórás repülőúton végig kényelmesen viseltem, nem nyomott, nem szorított, nem csúszkált a fejemen. Szemüveggel is viselhető, egyáltalán nem éreztem szorosnak, nem nyomta a szemüvegem szárát az arcomhoz. A közelségérzékelő szenzor viszont kimaradt, és ahogy a márka fülhallgatóinál, úgy itt is hiányoltam, hogy ha leveszem a fejemről vagy csak elemelem az egyik kagylót a fülemtől, automatikusan szüneteltesse a lejátszást.


[+]

A bal kagylón találni az USB-C csatlakozót, ezen keresztül csak tölthető a beépített 800 mAh-s akkumulátor, hangátvitelre nem képes. Adott még egy töltésjelző LED, illetve mikrofonok is, érintőfelület nincsen, irányítás a jobb kagylón elhelyezett gombokkal történik. Ezekből négy van: be- és kikapcs, ANC, hangerő fel és hangerő le. Mellettük a 3,5 mm-es csatlakozó és egy újabb állapotjelző LED, ez fehéren világít bekapcsoláskor, villog párosítás módban, és pirosan villan fel, amikor kikapcsoljuk a fejhallgatót.


[+]

A gombok kényelmesen elérhető helyre kerültek, az alkalmazáson keresztül pedig állítható funkcionalitásuk. IP-védelem nincs, esőben ne flangáljunk vele kint. Ha a hordozót nem akarjuk magunkkal vinni, a kagylók behajthatók a szár alá, így viszonylag kis helyre összecsukható a fejhallgató, bár az egyszerű műanyag készüléktest nem tűnik a legerősebbnek, így lehet érdemes inkább a tokban tárolni a Wave Prót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés