Dungeon Hunter 5 bemutató (mobil)

Hirdetés

Nagyszabású másolat

Ha a konzolok világában léteznek tipikus "AAA" fejlesztők, akik nagyszabású, csúcsgrafikájú és minőségű játékaikról ismerszenek meg, akkor a mobiltelefonos játékokat illetően a Gameloft tölti be ezt a szerepet. A francia cég akár licenszelt, akár saját termékeit jelenteti meg, mindig biztosak lehetünk benne, hogy a telefonok hardverét izzadásig megdolgoztató játékokkal rukkolnak elő. Ezek letöltése ráadásul általában ingyenes is, így bárki tehet velük egy próbát.

Dungeon Hunter 5 Windows Phone

Túlzott eredetiséggel viszont senki nem vádolhatja a Gameloftot, játékaik túlnyomó többsége ugyanis jól sikerült konzolos vagy számítógépes produkciók mobilos klónjai. Másolták már az Unchartedet és a Call of Dutyt, GTA-t és Final Fantasyt, és bár az eredetihez felnőni sosem sikerült, az átlagnál szinte mindig jobb, de legalábbis a platformon hiánypótoló játék született. Nincs ez másképp a Dungeon Hunter-sorozattal sem, amely tulajdonképpen egy jól sikerült Diablo-másolat, annak sikerét próbálja meglovagolni, és vajmi keveset tesz hozzá a Blizzard formulájához.

Valenthia világában járunk, ugyanott, ahol a Dungeon Hunter 4 is játszódott, az ötödik rész felépítése mégis más. Nincs többé nyílt világ, hanem zárt, lineáris pályákon kell átkaszabolni magunkat különböző nehézségi fokozatokon. A karakter fejlesztése most is XP-alapú, kasztot viszont nem választhatunk a kaland elején, mindössze a főszereplő nemét határozhatjuk meg. A kaszt és a képességek az éppen viselt fegyvertől függnek. Kard és pajzs, kétkezes kard, nyílpuska, varázsbot és ezek megannyi változata szerepel a repertoárban, és ezekhez illik majd éppen bevethető képességeink, varázslataink tárháza is.

Dungeon Hunter 5 Windows Phone

Páncélokat és fegyvereket az ilyen játékokra jellemző randomizált loot-rendszerben szerezhetünk, de az egyes küldetések végén is garantáltan kapunk felszerelést, illetve gyémántokért is vehetünk kincsesládákat a játék központjaként szolgáló városban. Itt jön képbe a Gameloft híres-hírhedt mikrotranzakciós rendszere. Bár a Dungeon Hunter 5 ingyenes játék, valódi pénzért vehetünk gyémántokat és aranyat, az egyes csomagok ára pedig széles spektrumon mozog: a legolcsóbb pakk 500, a legdrágább 23500 forintba kerül. Könnyen egyetérthetünk abban, hogy ennyi pénzt elkérni nem igazán méltányos egy mobilos játék esetén...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés