Hirdetés

CelleBrite UME-36Pro - adatmentés mesterfokon

Adatmentés, mint olyan

Egyes statisztikák szerint tíz emberből nyolcnak történt már olyan gond a telefonjával, ami adatvesztéshez vezetett. Elveszett, ellopták, összetört, beázott, meghibásodott - valószínűleg senkinek nem kell bemutatni az efféle dolgokat. Többek között az efféle esetek elkerülése végett adnak a készülékgyártók masináik mellé olyan számítógépes szoftvereket, melyek lehetővé teszik a tartalmak lementését. Ez azonban sajnos egy olyan dolog, amit az emberek nem igazán használnak, fontosságára csak akkor jönnek rá, amikor rádöbbennek, hogy például a telefonkönyvük teljes tartalmának elvesztésével mennyi plusz munkát csináltak saját maguknak - természetesen képletesen szólva.

További gond a gyári szoftverekkel való adatmentéssel a kompatibilitás. A Windows Mobile, netán PalmOS felhasználók nincsenek gondban, nekik adott a szinkronizálás lehetősége, de a Palmnál így is elég nagy gond például az, hogy a Palm Desktop gyárilag nem igazán kompatibilis az Outlookkal, amiből más készülékek általában tudnak olvasni. Az okostelefonok szintén fejlett szinkronizálási és biztonsági mentési lehetőségeket kínálnak, igaz, jobbára egy fizetős szoftver képében, de ez is több mint a semmi. Ilyen okos kütyüket ugye alapvetően azért vesznek az emberek, mert sok adatot mozgatnak, de mi a helyzet azokkal, akik "normális" telefont használnak, de telefonkönyvükben több száz SMS foglal helyet, netán őriznek pár számukra kedves SMS-t, amiket netán szívük választottjától kaptak pár évvel ezelőtt?

CelleBrite

A megoldás első blikkre a SIM kártya lenne, hiszen az nehezebben törik el, ugyanakkor a telefonnal együtt simán el lehet hagyni, plusz sajnos komoly korlátai vannak a rajta tárolható adatok mennyiségét és minőségét illetően. PC-vel szinkronizálni persze az efféle masinák közül is sokat lehet, de mivel a programok sajnos nem mindig felhasználóbarátok, a laikus tulajdonosoknak ez olyan szintű macera és nyűg, hogy inkább bele sem fognak. Úgy tűnik, hogy ezt a piaci rést felismerték egyes cégek, minek eredménye tesztünk tárgya, a Cellebrite UME-36Pro nevű adatmentő eszköz, amihez a Mobile Servernek köszönhetően már Magyarországon is tartozik szolgáltatás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés