Bluetti AC2A - elektromos kis ülés

A legkisebb Bluetti akku az EB3A utódja, annál valamivel olcsóbb, néhány ponton kevesebbet, máshol többet kínál. Küldtek hozzá hordozható napelemet is.

Tudás

Az AC2A egy 3,6 kilogrammos doboz. Kapott egy méretes fogantyút, simán lehet egy kézzel ide-oda cipelni. Belül nem csak egy 204,8 Wh-s kapacitású LiFePO4-es (lítium-vasfoszfát) akkumulátor üldögél, hanem benne van az inverter is, aminek hála a konnektorblól való megtápláláshoz nem kell saját kábel valami böszme átalakítóval, hanem egy sima PC-s tápkábelről tölthető. Ez 270 wattos tempóval tud zajlani, 80 perc alatt csurig lehet tölteni a telepet (mert nem folyamatosan 270 wattal tölt, ez főleg a 30-70%-os tartományban jön neki össze).


[+]

Van neki valamennyi vízállósága is, de azért zuhogó esőben én már nem hagynám kint, az előlapon ülő portok nincsenek védve. Itt van a DC input (ez a napelemes betáphoz jön jól, amihez a megfelelő kábel a PV120 hátuljában ott is van), a kijelző, három gomb, egy 100 wattos USB Type-C és két 12 wattos Type-A csatlakozó, valamint egy darab 230-as normál dugalj, illetve egy szivargyújtós DC kimenet, de ehhez ezúttal nem ad kábelt a gyártó. A korábbi modellekről ismerős Qi töltőpad is hiányzik az AC2A tetejéről, ahogyan a számos Bluetti készüléken rajta található lámpáról is le kell mondanunk.


[+]

A kijelző mutatja a bemeneti és a kimeneti pillanatnyi teljesítményt, valamint az akkumulátor százalékos állapotát. A DC és AC gombok a kimeneteket kapcsolják be, ha egyszerre nyomjuk őket, akkor jutunk a beállítások közé, amiken kézikönyv nélkül nem fogunk eligazodni, mert a P01 nevű kiírások semmi támpontot nem adnak. Úgyhogy menjünk el szépen a P06-ig, ott nyomjunk egy AC gombot (láthatóan nem történik semmi), mert ez aktiválja a Bluetooth kapcsolatot. A Bluetti alkalmazásának letöltése után mindenféle regisztráció és egyéb handabanda nélkül hozzáköthetjük a mobilunkat a termékhez, és így már jóval könnyebb babrálni az opciókkal.

[+]

A PV120-as napelem leporelló jelleggel összehatogatható, egy kisebbfajta rajztábla alakját veszi fel, van neki cuki kék füle, hogy hurcolásszuk, hátul pedig három állítható talpacska segítségével támaszthatjuk a megfelelő szögben meg. Télen, felhős, ködös időben kemény 5 wattal tudtam tölteni ezzel egy korábbi Bluetti terméket, de most a májusi… khm, márciusi tavaszban simán kijött belőle 80-90 wattos töltési tempó. Közben a készülékben levő ventilátor alig hallhatóan surrogott, a túlmelegedést ezzel is próbálja meggátolni a termék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés