Bluetti AC2A - elektromos kis ülés

A legkisebb Bluetti akku az EB3A utódja, annál valamivel olcsóbb, néhány ponton kevesebbet, máshol többet kínál. Küldtek hozzá hordozható napelemet is.

Hirdetés

Tapasztalatok

Ha már összejött a Bluetooth kapcsolat, akkor megpróbáltam a megemelt teljesítményt is használni. Itt az a lényeg, hogy egy rövid időre 600 wattot is kitol magából a termék, ha utána a fogyasztó nem kér többet, mint 300 watt, akkor ez elég lehet ahhoz, hogy a bekapcsolás pillanatában sokat igénylő masinák ne akasszák ki kapásból a dobozunkat. Ez egy kisebb kávéfőző, vagy egy hurcolós hajszárítónál talán beválik, de sajnos a 750 wattos flexemmel ugyanúgy nem hozott megváltást, mint a hősugárzónál. Ez a 300 wattos határ elég sok dolgot kizár, de ez dedikáltan nem az a motyó, amiről nagy teljesítményű eszközöket fogunk árammal ellátni.


[+]

Mert például az akkus fúrógépem töltője csak 85 wattot kért, a notebookom 45 wattot vett fel, a hangfalam 10 wattot igényelt, ezeket pedig röhögve kiszolgálta akár egyszerre is a doboz. Napos időben pedig nem is veszítettem a töltöttségből, mert majdnem ennyit belerakott a Nap a történetbe. Hiányzik viszont a UPS mód, amit egy csomó drágább Bluetti tud, vagyis azt lehetett érezni, hogy a gyártónál az volt a cél, hogy minél kedvezőbb áron adjanak egy kapudrogok a külső akkumulátorok világába.


[+]

Hogy megér-e 90 ezer forintot az AC2A az attól függ, hogy mennyire van rá szükségünk. Rengeteg aktivitás és életforma létezik, ahol egy ilyen kis dobozka nagyban növelheti a komfortérzetet. Használata egyszerű, tölteni könnyű, mérete miatt cipelni sem megterhelő. Bőven benne van a pakliban, hogy egy pár napos sátrazás előtt a tulaj feltölti otthon a készüléket és utána esténként onnan megy a mobil eszközök töltése, a világítás, vagy bármi, ami nem kér sok áramot. Ezt egy további 300 eurós napelemmel csak akkor érdemes kitolni, ha tényleg több napra elhagyjuk a civilizációt és/vagy napközben folyamatosan szükségünk van némi áramra, de ha lenne egy közmű nélküli borospincém valahol a semmi tetején, ott is biztosan hasznát venném egy ilyen szettnek — bár erre a célra már egy nagyobb Bluetti talán alkalmasabb. Akárhogyan is: ez továbbra is egy rétegtermék azoknak, akik már pont tudják, hogy áram nélkül mennyire nyögvenyelős a létezésük bizonyos szituációkban, de mégsem kell nekik egy erőmű, hogy jelentőset ugorjon a komfortérzetük.

Bog

A készüléket a gyártó küldte el, további információk és megrendelés errefelé található.

Előzmények

Hirdetés