Hirdetés

2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) tomboy0013


tomboy0013
(PH! kedvence)

Elég fura nekem ezeket a 4-6-8 órás üzemidőket olvasni 4-7 ezres eszközöknél. Közel 2 éve egy Explorer 50-est vettem 6500-ért az eDigital-tól és a 11 órás üzemideje van. Elég jó vétel volt. Ez a 9000-es ár is érdekes az E55-nek... Érdekes, hogy nemhogy olcsóbbak lennének ezek a kütyük inkább drágulnak.

[ Szerkesztve ]

(#2) atike


atike
(PH! nagyúr)

Én a Jabra fülbedugós kialakítását nem értem... Ritka ormótlan és kényelmetlen... A többi sem bedugós, de az elég érdekes. Van a családban, de szenvedés használni... Nyilván bedugni nem lehet, de akkor meg nem fekszik fel rendesen...

(#3) Phülöp


Phülöp
(őstag)

qrvajó az a szemüveg
nekem is kell ilyen

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: www.phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

(#4) Ceree


Ceree
(senior tag)
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék a Huawei Talkband hol helyezkedne el a mezőnyben, vettem ajándékba egy B3 lite-ot, és nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Másolat_eredetije

(#5) Koppogy


Koppogy
(újonc)

Az lenne a kérdésem, hogy a Bt 3.0 és a 4.1 között van számottevő különbség fogyasztásban? Okosórán váló telefonálás miatt kérdeztem. Ott ugye az akkukapacitás miatt nem mindegy a fogyasztás.

(#6) defygaben77


defygaben77
(tag)

Nekem volt Jabra, 1napig. Ki kellett cseréltem, annyira kényelmetlen volt! Nyomta a fülemet belül! A helyette kapott Samsung (ami itt is szerepel) nem volt rossz, de halk volt. Ezt is cserélnem kellett! Azóta M70-em van már kb. 1,5 éve. Ez tökéletes! Sajnos már jópárszor leesett, de ugyanúgy, hibátlanul működik. Nagyon megéri az árát! Egyetlen baj, hogy a fülbedugó szilikonból csak egy van hozzá, ami sajnos nem sokat bírt, viszonylag hamar elszakadt. Lehet külön venni hozzá, de az még érthetetlenül drága! Ráadásul a Kínából rendelhető kis szilikon dugók sem igazán jók hozzá! Ezeken kívül volt Xiaomim, ami jó volt, de fél év alatt meghalt. Az M70 mellett van tartalékba egy Baseus is, ami szintén nem rossz (főleg az árához képest), de egy kicsit nagy és a bekapcsoló gomb is kényelmetlen rajt.

(#7) Duliee


Duliee
(Jómunkásember)

Jó dolog a BT Headset, de hazai vonatkozású kutatás is kimutatta, hogy a BT headsettel telefonálók nem képesek megosztott figyelemre...

Emiatt közel hasonló a baleset esély, mint a kézben tartott telefonnál.... Nem előnyös kiemelni, hogy milyen frankó vezetés közben...

Szakterületen dolgozok, szakoktatóként, és a vezetők alapvetően is elég nehezen tudnak több dologra figyelni.

[ Szerkesztve ]

(#8) 7up válasza Duliee (#7) üzenetére


7up
(kvázi-tag)

Igy van. :K

(#9) kisstibcsi


kisstibcsi
(újonc)

M70-es headset-em volt egy ideig, azonban nagyon gyengén hallottak a vonal túlsó végén, illetve ha a telefont farzsebbe tettem, recsegett, szakadozott a vonal, úgyhogy cserélve lett egy egyszerűbb jabra-ra, az most frankó, bár szelős gyorsan merül ;)

(#10) Stanlee válasza defygaben77 (#6) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

Nekem egy explorer 10 van, de biciklizes kozben mar a masik oldalon alig hallanak, pedig nem tekerek valami gyorsan. Te probaltad mar biciklin, mennyire panaszkodtak a tuloldalon, hogy nem hallanak jol?

newsroll.net

(#11) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

Az M70-re a teszt részen 10k-t írnak, a táblázatban meg 6500 szerepel árként... :)

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#12) Herreløse válasza 7Heads Drago (#11) üzenetére


Herreløse
(PH! addikt)

Fogalmi dugóban rekedtek.:D

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#13) blackrulz válasza Duliee (#7) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Linkelnél pls? Nagyon nagyon érdekelne az a kutatás.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#14) Duliee válasza blackrulz (#13) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Hirtelen a Békés megyei NKH-val kapcsolatos cikket találtam: [link]

Talán előző évben a BT-s teszt is megvolt a részükről, mert egy képzés során beszélgettünk Benkő Mihállyal erről, aki előadást tartott nekünk a témában, illetve több vezetéstechnikai emberke is.

[ Szerkesztve ]

(#15) tomboy0013 válasza blackrulz (#13) üzenetére


tomboy0013
(PH! kedvence)

Mondjuk nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjön az ember, hogy párhuzamosan 2 dolgot nem lehet 100%-osan csinálni. Ha nézel egy filmet és közben beszélgetsz valakivel és az jobban leköt akkor hiába meredsz a TV féle akkor sem vagy képes mindent teljesen felfogni ami történik a képernyőn mivel fejben nem vagy teljesen ott. De ezt mindenre rá lehetne vetíteni ahol az egyik cselekedet egy másik emberrel folytatott kommunikáció. Ezt saját magunk megfigyeléséből le lehet szűrni, semmilyen kutatás nem kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#16) Gerasz válasza Duliee (#14) üzenetére


Gerasz
(fanatikus tag)

Ez mindössze azt bizonyítja, hogy félkézzel kevésbé lehet manőverezni a tanpályán, mint kettővel. Az anyósülésen ülővel való beszélgetés sem tereli el kevésbé a figyelmet, mint a brutuszos hedszet.

(#17) blackrulz válasza Duliee (#14) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Marad a kérésem. Linkeld be a tanulmányt, amire hivatkozol. Hogy a bt füles olyan mintha a fuleden lenne a telefon. Hogy ki mit mesélt neked, az kevéssé releváns valljuk be... Biztos elmesélik hogy a figyelem megosztás mint probléma eszköz függött, és engem az attoresek mindig is érdekeltek...

Az ilyen nők lapja jellegű ízét én is tudok, hiteleset nem. Valóban érdekelne...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#18) blackrulz válasza tomboy0013 (#15) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Mondjuk nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjön az ember, hogy az utasokkal is kommunikál, zenét hallgat, egyes felelőtlenül sofőrök még énekelnek is, közben akár dobolva a kormányon!!! Az már 3!!!

Saját magad megfigyelése alapján próbáld meg a következőt: énekelj tetszőleges dalt, miközben a hasad simogatod, a masik kezeddel pedig masolsz egy tetszőleges szöveget. Mivel te képtelen vagy rá, így ez másnak se mehet. Próbálj meg dobolni. A saját magad megfigyelése alapján leszűröd, hogy lehetetlen...

Továbbra is a bt füles=fuleden telefon képlet bizonyítását várom...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#19) Somatom válasza Ceree (#4) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Arra én is. Vagy, inkább külön egy B5 tesztre. Imádom a B2 -met, de berepedt a kijelzője, úgyhogy érik a B5 csere.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#20) tomboy0013 válasza blackrulz (#18) üzenetére


tomboy0013
(PH! kedvence)

Azért mert valakik képes 3 unalomig begyakorolt dolgot párhuzamosan csinálni még nem egyenlő azzal hogy változó forgalmi viszonyok és párbeszédek mellett 100%-os odafigyeléssel képes vezetni..... Kevered a szezont a fazonnal. Józan paraszti ész. Amivel sokan nincsenek sajnos megáldva.
És azt sem mondtam, hogy más nem vonja el az emberek figyelmét.

[ Szerkesztve ]

(#21) atike válasza Duliee (#7) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Erre van bármi forrás...? :U

(#22) sheratan válasza tomboy0013 (#20) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

A legtöbb ember amúgy sem képes 100%-os odafigyeléssel vezetni, és nem is igazán érzi fontosnak szerintem sajnos. Aki nem képes egy párbeszédet folytatni vezetés közben, annak inkább nem kellene autóba ülnie, de főleg nem úgy, hogy mások is vannak az autóban. Sőt, igazából fáradtan, betegen és még sok más állapotban sem illene vezetni, mert akkor sem 100%-os az ember. Mondjuk sokaknál még a saját 100%-a is kevés a biztonságos vezetéshez.

(#23) Somatom válasza blackrulz (#18) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Van benne valami. Megfigyeltem, hogy ha vezetés közben felhívnak a céges telón, az teljesen elvonja a figyelmemet a hangoskönyvtől, amit addig hallgattam. :)

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#24) MikeWazowski válasza atike (#21) üzenetére


MikeWazowski
(senior tag)

Valszeg nincs. Bár érdekelne engem is...

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#25) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

A cikk végén leírja a szerző honnan kapták a kütyüket. Ha meg felmegyünk a cég honlapjára egész más árak vannak ott, mint a táblázatban. Az árukeresőn megint más árak vannak. Ez jól sikerült.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#26) crawshayi


crawshayi
(újonc)

Én sok éve használok M70-t és szerintem az üzemideje elég jó, de lehetne hangosabb. Vezetés közben jól elvonja a figyelmet, ha arra figyelek, hogy értsem amit mondanak (valamiért a BT kihangosító nem annyira figyelemelterelő nekem, mint a füles). A kapcsolat lakáson belül kb. 5 m-ig elég stabil szokott lenni. Arra már nálam is panaszkodtak, hogy nem mindig hallanak jól a headsettel, akkor ez nem egyedi feature. Átlagos fülem van, de 2-3 óra viselés után úgy fáj, mintha tégla lógna rajta, szóval én nem tudom egész nap viselni.

(#27) Timer


Timer
(őstag)

Nagyjából 17 éve vezetek, és kábé 10 éve van kihangosítós fejegység az autómban, szóval volt már néhány fogadott hívásom vezetés közben. Nekem az a tapasztalatom, hogy az alacsony ingerszintű beszélgetések (mit vigyek vacsorára, anyósnak születésnapja lesz, hülye a szomszéd, stb...) jellegű diskurzusok nem vonják el a figyelmet, főként, mert ezekre a világot megrázó problémákra elég egy reflexből eltolt "Aha, szerintem is". Ellenben, amint konkrét feladat van, például azzal hívnak fel, hogy ez meg ez a gép leállt, az meg amaz a weboldal rosszul működik, és erre kellene valami értelmes választ adni, elég gyorsan képes az ember úgy kilométereket megtenni, hogy a hívás bontása után elkapja a "nabazzegmárittvagyok?!" érzés. Ez pedig egyenlő azzal, hogy közben maximum néz az ember, de csak éppen annyira figyel, hogy úton tartsa a vasat. Mondanám, hogy biztosan én vagyok a balfék, és másnak párhuzamosan megy 50 dolog, ha nem azt látnám nap mint nap, hogy én rántom el a kormányt, hogy ne legyen galiba, mert más hülye, vagy éppen azt, hogy olyan kátyúkba megyünk bele, amiket már száz méterről simán kiszúrok, és lereagálok fejben, aki meg épp vezet, az izomból megy át ezeken, mert "észre se vettem".

Szóval, én mindig azt mondom, hogy baromi jó dolog a kihangosító/headset, de csak akkor használjuk, ha bennünket hívnak, és muszáj felvenni. A kézben tartott telefonról csak annyit, hogy nem bűntetést kellene érte adni, hanem a jogsit elvenni 1 évre, és ugyanez igaz a félkézzel az ablakban döglök, illetve cigizek meg sminkelek típusú helyzetekre is. A kormányt két kézzel fogjuk. Pont.

[ Szerkesztve ]

(#28) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

Az utolsó oldalon véletlen Plantrincs szerepel a fejezetcímben, nem pedig Plantronics.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#29) SliM válasza Phülöp (#3) üzenetére


SliM
(lelkes újonc)

Az orrdzsungelről nem is beszélve :Y Bocsesz ...

[ Szerkesztve ]

(#30) blackrulz válasza tomboy0013 (#20) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

100% -os odafigyelés az neked mit jelent? Ha a nem csinál semmi mást kontextusában használtad az még semmit nem jelent, attól még simán elcsap a csába ha úgy van.

Értem én hogy a paraszti ésszel meg lehetne oldani a húrelméletet is, de a figyelem a pszichológia egyik nagy kutatási területe a mai napig, azért ennyire nem degradálnám le..

Bele lehetne itt menni a szelektív figyelembe, ami igazából a vezetés folyamán tök jól nyomon követhető, meg kismillió másba, de fölösleges. Mivel 100%-os figyelem sincs, és egy steril környezetben vezetve ahol a maximális figyelmedet igényli folyamatosan a helyzet lásd zárt versenypálya agyilag zokni leszek két három körön belül, belátható, hogy ezt a szintet nem tudod se te se más a közúton tartani. Lehetetlen.

Nem vitattam soha, hogy ezer külső dolog befolyásolja vezetés közben a helyzet felismerést és a reakcióidőket, a probléma megoldást és társait. Csak azt, hogy az eszköz amin keresztül az inger ér az számít egész addig, amíg minden végtagod szabad. Mert egyáltalán nem. Ezért hülyeség olvasatomban olyan "kutatás" ami szörnyűséges eredményt hoz a bt füles vagy kihangosító használatakor, mert ha az anyóson ül a beszélgetőtárs és személyesen beszélgettek pont ugyanúgy jársz.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#31) Duliee válasza blackrulz (#17) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

NKH Békés megyei osztálya készítette a tanulmányt erről, de ha nem gondolsz hitelesnek a témában természetesen nem erőlködök vele :)

Nem bizonygatok semmit igazából, mert száraz tények, hogy a figyelemmegosztás vezetés közben nem működik. Lehet bármi mondani, de x év oktatás mellett ez ilyen.

Illetve megjegyzem, hogy én sehol nem írtam, hogy a BT füles és a kézben tartott mobil azonos.

Azt írtam, hogy KÖZEL HASONLÓ!, innentől azt gondolom, hogy szövegértésbeli félreértés okozta az anomáliát :)
Mosom kezeimet tehát, mert én ezt írtam, az más dolog, hogy mit olvastál :D

Tehát azt azért elvárom, vagy leginkább szeretném, hogy ne ferdítsük egymás szavait, mert nem írtam azt, amit Te számon kérsz rajtam :)

A másik, hogy nem a nlcafé oldalát linkeltem, de még csak nem is egy pletykaszennyoldalt. Innentől azt gondolom tök mindegy mit linkelek. Ha akarok megérted, ha nem, akkor nem :)

@atike: Linkeltem :)

De pl itt egy másik, és számtalan Google találat.[link]

Szívesen felajánlom, hogy tavasszal, két tanulóautóval, headsettel, és anélkül vállalom egy tanpályán a tesztet.

[ Szerkesztve ]

(#32) atike válasza Duliee (#31) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Köszi! :R

"mivel az autós figyelmét ugyanúgy elvonhatja a kihangosított, mint a vállgödörbe szorított (vagy kézben tartott) mobilon történő beszélgetés, de elég az is, ha a vele egy kocsiban utazóval cseveg."

Azaz akkor gyakorlatilag kb semmit sem lehetne tenni vezetés közben a vezetésen kívül ahhoz, hogy ne csökkenjen a reakcióidő....

(#33) Duliee válasza atike (#32) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Legsarkosabban értelmezve igen. De annyira soktényezős a dolog, hogy max annyi általános megállapítást lehet tenni, hogy a kézben tartott és a BT telefonálás is rontja a képességeket. Egyénfüggő kinél milyen mértékben.

(#34) MaCS_70 válasza blackrulz (#13) üzenetére


MaCS_70
(PH! kedvence)

Pontos forrásom nincs, de én 12 éve tanultam arról, hogy a a fülhallgatós telefonálás figyelemmegosztási szempontból majdnem olyan rossz, mint a kézben tartott telefonos, és a kihangosítós megoldás sem sokkal jobb. Az ok az emberi agy működésében keresendő. Alapvetően csak megszakításos multitaskinggal működünk, az pedig, hogy a beszélgető partner nincs jelen, tehát nincs vele közvetlen interakció, a hangminősége pedig szintén nem "közvetlen", fokozott figyelmet követel.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#35) blackrulz válasza Duliee (#31) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Semmi félreértés nem volt.
De akkor lassan írom hátha...

"Jó dolog a BT Headset, de hazai vonatkozású kutatás is kimutatta, hogy a BT headsettel telefonálók nem képesek megosztott figyelemre..."

Ezzel kapcsolatban keltetted fel az érdeklődésemet, hogy mégis ki az élet írt "a forrásban lévő víz meleg" jellegű _tanulmányt_. Van difi egy cikk meg egy tanulmány között... A figyelem mint olyan alapja az ingerek közötti szeparáció, a bt füles meg nem olyan mint egy gyengén látónak a szemüveg, nem ruház fel vagy javít a meglévő tulajdonságaidon.

"Emiatt közel hasonló a baleset esély, mint a kézben tartott telefonnál.... Nem előnyös kiemelni, hogy milyen frankó vezetés közben..."

Azon túl, hogy tudod, mennyivel nagyobb esélyed van akárcsak egy gyors irányváltást kivitelezni két kézzel mint eggyel, azt is tudjuk, hogy nem a közvetítő közeg -jobb esetben- okozza a problémát, hanem maga az inger. Nem a headset zavarja az embert és nem is a kihangosító. Az, hogy ha olyat tesz, ami elvonja a figyelmét, ami nem motorikus. Ez egészen a mi van otthon a gyerekkel-től igen sok dolog lehet.

Vezetés közben frankó, ha úgyis fel kell venni, jobb mint félrebiccent fejjel tükörmentesen közlekedni, az, hogy most ne telefonáljon, ne beszélgessen, ne hallgasson zenét, ne gondoljon a munkára-családra-anyagi dolgokra az meg kissé életszerűtlen valljuk be.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#36) Duliee válasza blackrulz (#35) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Ezeket nem is firtattam. :)

(#37) Ceree válasza Somatom (#19) üzenetére


Ceree
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon vártam a B5-t, de még fasorban sincs az EU-ban, B3 meg már nem kapható, így maradt a lite. Szerintem marha jó koncepció, de a lite-ból hiányzik néhány funkció sajnos.

Másolat_eredetije

(#38) Somatom válasza Ceree (#37) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Számomra is fura, hogy egy világcég az EU -ban nem forgalmaz egy régiófüggetlen terméket. A B2 -t még a hazai szolgáltatók is akciózták. Mindegy, ha megadja magát a B2, akkor rendelek a bárhonnan egy B5 -öt, mert nagyon bejött a kütyü.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#39) defygaben77 válasza Stanlee (#10) üzenetére


defygaben77
(tag)

Nem rémlik, pedig biztos volt ilyen! :(

(#40) nickedez89 válasza Duliee (#33) üzenetére


nickedez89
(senior tag)

Havonta átlagosan 3500-3800 kilométert vezetek le autóbusszal Budapest utcáin és azt kell mondjam nagyon tudnék örülni, ha "csak akkor" nem figyelnének oda rendesen a vezetők amikor éppen telefonálnak! 🤐

Évek óta egy Plantronics Explorer 10-est használok amikor szükséges, egyetlen hibája, hogy nagyobb zajban nem elég hangos a hangszórója. Valakinek van esetleg összehasonlítási alapja az M70-el? Annak már hangosabb?

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#41) Mosquito34 válasza Duliee (#7) üzenetére


Mosquito34
(őstag)

Hm én pl motorozom és használok headsetet (Interphone Tour Garmin 395 Navit),telefont is. Vezetés közben vagy a navi mondja az útvonalat vagy éppen zenét hallgatok vagy telefont intézek. Nálam müxik ezek kombinációja. Arra lettem figyelmes,hogy motorosként előbb meghallom még sisakban is a szirénázó mentő,tűzoltó,rendőrt (mondjuk a tükröket is használom :D ) és ha kell félre is húzódom.

Hogy ne csak off legyen..
Elolvastam a cikket és akkor még nem is reméltem,hogy jó cuccot vettem. Hétfőn beszereztem egy Plantronics M70-et a Speedshxxp-tól. Eddigi beszélgetések során,tisztán érthetően hallom a hívott felet és senki sem panaszkodott rá.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#42) EVONIC


EVONIC
(újonc)

Sziasztok, nekem furcsa, hogy ilyen régi (több éves) modellek lettek tesztelve. Az új Bluetooth 5.0 chippel készültek pedig komplett kimaradtak. Szerintem az újakat kellene tesztelni, mert az 5.0 előnye, hogy 4x nagyobb a hatótáv (ténylegesen 40m!!) és egy töltéssel 2x hosszabb időtartam (12 óra vagy több). A megváltozott kezelési lehetőségekről nem is beszélve... Szerintem perceken belül mindenki el fogja felejteni a régi Bluetooth készülékeket (3.0, 4.0, 4.1, 4.2 ect.), persze a gyártóknak még el kell adniuk a régi poros cuccokat gyorsan.

(#43) Koppogy válasza EVONIC (#42) üzenetére


Koppogy
(újonc)

Tudsz mondani BT 5-ös headsettet? Mert én egyet sem találtam eddig.Köszi

(#44) Kutykurutty7 válasza Mosquito34 (#41) üzenetére


Kutykurutty7
(kvázi-tag)

Több, mint 2 éve használok egy Plantronics M70-et napi átlagban 3-4 órát és nagyon elégedett vagyok vele. Valóban zajos körülmények között (pl. autóban nagy autópályás sebességgel) már halk lehet, de engem a könnyű kezelhetőség, az akkumulátoridő és az órák utáni kényelmes használat kárpótol a gyengeségekért. Egy másik 'típushiba' lehet, hogy szétszakadt a szilikon 'tokja' kb. 1 év után. Rendeltem az ebay-en 3-at és azok közül még az elsőt használom. Akasztó nélkül hordom a fülest, így időnként ki is esik a fülemből... a hangszóró része már ki is lazult, egy ideig még a helyén maradt miután visszadugtam, de kénytelen voltam pillanatragasztóval megragasztani. Kíváncsi vagyok meddig húzza még, de ha elromlik, akkor nagy valószínűséggel egy ugyanilyen lesz az utódja, akkor még a maradék ebay-es szilikon 'bigyókat' is fel tudom használni.

Próbáltam azóta több más headset-et is (Xiaomi, másik típusú Plantronics, Samsung), de egyiket sem éreztem még csak megközelítően sem ilyen kényelmesnek és jónak.

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#45) Somatom válasza EVONIC (#42) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Én is hiányosságnak tartom, hogy ilyesmiről nem szól a cikk. Az egyéb hanghívások kezelését sem taglalja. Pedig, manapság elég népszerű a Viber, Whatsapp, stb. Ez azért lenne érdekes, mert az Android A2DP (sztereó hangátvitel) profil nélküli eszközre nem ad ki hangot média hangcsatornán. Az internetes hívások hangja viszont médialejátszásnak minősül. Az ilyen hívások fogadása is érdekes kérdés.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#46) Bog válasza Somatom (#45) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Teljesen igazad van, ez eszükbe sem jutott. A cuccok zöme egyébként tud A2DP-t, még a legolcsóbb XO is.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#47) Somatom válasza Bog (#46) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Hogyan történik ez a gyakorlatban? Az Android nem tesz különbséget a médiatípusok között. Az a tapasztalatom, hogy ha a médiaátvitelt BT -ra állítom (az internetes hangkommunikáció kezeléséhez), akkor pl. egy videó is a fülesen akar megszólalni. A hívásoknál meg az szokott lenni a probléma, hogy a füles hívásfogadó gombjával nem lehet internetes hívást (pl. Whatsapp) fogadni.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#48) Bog válasza Somatom (#47) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Így van, alapvetően van a hívások kezelése opció, meg a médiaátvitel. Ennyi. Utóbbi esetben minden média a headseten jön, ami annyiból például nem rossz, hogy a Waze hangja is.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#49) Somatom válasza Bog (#48) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Ezen lehetne finomítani a fülesek kezelőalkalmazásaival (bár, alapvetően az Androidon kéne hozzá gyúrni).

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#50) Mosquito34 válasza Kutykurutty7 (#44) üzenetére


Mosquito34
(őstag)

Köszönöm az infót! Lehet tavaszra berendelek olyan szilikont fülilleszték tartalékba. Bár itthon is kapható,ahogy nézem. [link] , [link] Nálam kedd óta,kb napi 10-12 órát van használva,két eszközzel van párosítva,aksi olyan 70%-on van.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.