Autós játékok Pocket PC-re

GeoRally 2005

Utolsó címünk már vérbeli Pocket PC-s játék, bár nem új. A GeoRally 2005 testvérével, a GeoRally Ex-el már több éve a piacon van, hírnevüket azonban az Ex-nek köszönhetik, mivel ez volt az egyik első program, mely kihasználhat a Dell Axim X50v/X51v típusú PDA-kban megbúvó grafikus chipeket. A 2005-ös a "sima", nem hardveresen gyorsított változat. A fejlesztő egyébként az Obulis sorozat és a Call of Duty 2 for Pocket PC révén ismert IonFX.

A grafika egy fokkal jobb az StuntCar Extreme-énél, de Need for Speed sorozathoz szokott szemeknek így is elképesztően csúnya lesz. A legnagyobb baj az, hogy a textúrák kis felbontásúak, bár tereptárgyakból sincs éppen sok - a készítők a bekapcsolható köd effektel próbálták kicsit feldobni az összhatást, ez azonban inkább csak a játék lassítására jó. Az irányítás stylussal és gombokkal egyaránt nehézkes, kell némi idő, mire belejön az ember.

Őszintén szólva nem tudom, hogy a készítők arcadenak vagy szimulátornak szánták a GeoRallyt. Szimulátornak túlzás lenne hívni, a fizika távol van az élethűtől, arcade programhoz képest viszont meglehetősen nehéz, az pedig, hogy rengeteget kell fékeznünk, szintén nem a műfajra jellemző. Tehát vegyes felvágott, de összességében inkább arcade. Pályákból 15 van, ezek három térképen helyezkednek el - a teljes terület a készítők szerint több, mint 20 négyzetmérföld, a rejtély már csak az, hogy ezt hogy számolták ki. Autókból 30 típus van, ezek kinézetükben és tulajdonságaikban egyaránt különböznek. Jópofa, hogy van visszajátszás, bár tuningolni még izgalmasabb lenne - a garázsban sajnos egyedül az autók színén tudunk változtatni.

A GeoRally 2005 nem az a játék, amitől el fogunk ájulni. A szimulátorok rajongói tartság magukat távol tőle, a többiek viszont jól elszórakozhatnak vele. Ára 6,99 USD, vásárlás előtt érdemes kipróbálni a demo verziót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés