ASUS MeMO Pad 8 - túlárazott nyolcas

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az ASUS meghatározó alakja az androidos táblagépek piacának: nem elég, hogy immár két éve a tajvani vállalat gyártja a Google hét hüvelykes referenciakészülékeit (természetesen a Nexus 7 modellekről van szó), a Transformer eszközökkel anno szinte új kategóriát is teremtettek. A felpattintható billentyűzetes dokkolóval remek lóra tett a cég, a dokkoló mellett pedig maguk a táblagépek is remekül sikerültek, így minden adott volt a sikerhez. Ám a Transformerek jellemzően a felső árkategóriában indultak, így az ASUS-nál megalkották a MeMO Pad szériát, melynek tagjai a középkategóriát célozták be. A csapat két legfrissebb tagja elnyerte lapunk tetszését, a MeMO Pad HD 7 és a MeMO Pad 10 Smart gépeket egyaránt korrekt kivitelezés és kedvező ár jellemezte, így már vártuk a 8 hüvelykes kijelzővel szerelt MeMo Pad 8 érkezését.

ASUS MeMO Pad 8
[+]

A táblagép a specifikációk alapján a középkategóriában indul, a 80 ezer forintos ajánlott végfelhasználói árral viszont úgy tűnik, hogy saját magának állított konkurenciát a gyártó. A tesztalanyunkkal körülbelül egy szinten levő előző generációs Nexus 7 már 58 ezer forintért hazavihető, a minden téren előremutató 2013-as kiadás pedig 80 ezer forintot kóstál. Igaz, az említett eszközök csupán 7 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek a legújabb MeMOPad 8 hüvelykes paneljével szemben, ám a méretbeli eltérés nem feltétlenül indokolja az árkülönbséget. Egy szó, mint száz, az ASUS újdonságának tehát nagyon oda kell csapnia szoftveresen, ha labdába akar rúgni a piacon.

ASUS MeMO Pad 8
[+]

A készülék egy kartondobozban érkezett hozzánk, mely a szokásos tartozékokat tartalmazta. Kicsomagolás után néhány kézikönyvvel, egy microUSB-kábellel és egy hálózati töltővel gazdagodik az ember, headset tehát nem jár a táblagép mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés