Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

Bevezető

Nem volt az olyan régen, amikor az iPhone kapcsán a bemutatón elhangzott, hogy az ideális méretű okostelefonos kijelző 3,5 inch. Vagy 4, ahogyan előrébb léptünk az időben. És ezekkel a kijelentésekkel sokszor egyet is lehetett érteni, ha egy kézzel, könnyedén szeretnék egy érintős eszközt kezelni, akkor igen, ez abszolút védhető. De aztán mégis úgy elrohant ezen tézis mellett a mobilkommunikációs iparág, hogy mára már szinte csak a legolcsóbb kütyük között találunk 4 hüvelykes, vagy annál kisebb képernyővel szerelt masinát, ami persze nem azt jelenti, hogy hirtelen mindenkinek a keze klasszisokkal nagyobb lett.

Apple iPhone 6 Plus
[+]

Amikor a Samsung megteremtette a phablet kategóriát, szerintem nem csak mi néztük némi szkepticizmussal az első Note-ot. De hamar kiderült, hogy erre van igény, bennem akkor merült fel először, hogy a nagy kijelző mennyi mindenre lehet jó, amikor a kvázi feledésbe merült Draw Something játék során a “spenót” szó kapcsán egy olyan részletesen kidolgozott Popeye érkezett meg a 3,5 hüvelykes iPod Touchomra, amit lehetetlen lett volna reprodukálnom egy ilyen kicsi kijelzőn. És igen, aki küldte, az bizony egy Note-on alkotta meg ezt a fantasztikus művet.

Apple iPhone 6 Plus
[+]

Azok a felhasználók, akik bevállalták, hogy bizonyos helyzetekben lemondanak az egykezes használat kényelméről, cserébe kaptak egy hatalmas kijelzőt, amin klasszisokkal nagyobb élmény volt netezni, játszani, fotókat nézegetni, és ezek a vásárlók nehezen tértek vissza a kisebb méretű telefonokhoz. Ráadásul ahogyan a technológia fejlődött, úgy lettek a kijelzők egyre nagyobbak, jobb felbontásúak, miközben a készülékek mérete is nőtt ugyan, de sokkal kisebb mértékben. Egyre vékonyabbak lettek a kávák, egyre karcsúbbak lettek maguk a készülékek, egyre jobban ki tudták tölteni az előlapot a kijelzők, s bár még a mai napig is van némi furcsaság abban, amikor valaki egy 6 inches telefont emel a fejéhez, megszoktuk ezt a képet és már nem mutogatunk ujjal ezekre a felhasználókra.

Apple iPhone 6 Plus
[+]

Amikor pedig egy cég azt veszi észre, hogy pusztán azért veszít vásárlókat, mert ragaszkodik bizonyos korábbi elvekhez és igazságokhoz, akkor át kell ezeket gondolni. És az Apple átgondolta, mert ha valaki azért választ konkurens terméket, mert az nagyobb, akkor arra bizony az a válasz, hogy mi is csinálunk nagyobbat, hogy ezeket a vásárlókat megpróbáljuk visszaszerezni. Nyilván ha ezt egy évvel később lépik meg, akkor sincs óriási probléma, valószínűleg nem rengette meg volna a céget, ha egy továbbra is 4 hüvelykes iPhone 6 lép piacra, abból is el lehetett volna adni pár milliót, de most minden eddiginél nagyobb az esélye, hogy olyan vásárlókat is vissza tud csábítani az Apple, akik már nem szeretnének kisebb készüléket.

Az iPhone 6 Plus itthon még hivatalosan nem kapható, de nem maradunk ki természetesen mi sem a forgalmazásba bekerülő országok listájáról. Hozzánk az iPhoneSzervizBuda.hu juttatta el az új iPhone-okat, a nagyobbik modell picit érdekesebb, de az előreláthatólag 260 ezer forintos áron nyitó készülék kisebbik testvérére is sok szempontból igazak lesznek azok, amik a továbbiakban következnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés