Reagált a #bendgate-re az Apple

Hirdetés

A hét főhíre kétségtelenül az iPhone 6 Plus anyaghasználatát ért széleskörű kritika volt, több friss tulajdonos ugyanis arról számolt be a MacRumors fórumán, hogy új készülékük pár nap zsebben hordás után meghajlott. Azóta készült hajlításteszt és a sok-sok arra reagáló gúnyos kép, a jelenséget pedig már csak #bendgate hashtaggel illetik internetszerte, az Apple reakciójára azonban eddig várni kellett.

A Apple szerint az iPhone 6 Plus átment szigorú nyomástesztjein

A cupertinóiak tegnap este végül megtörték a csendet, és a re/code-nak elmondták, hogy eddig mindössze kilenc olyan esetet jelentettek az iPhone 6 Plus tulajdonosok, ahol a meghajlás jelensége előállt. Az Apple a fenti oldalnak elmondta, hogy „nagy odafigyeléssel választjuk ki a legjobb minőségű anyagokat és a legszínvonalasabb összeszereli technikát a készülékek tartóssága érdekében. Emellett kifejezetten szigorú teszteknek vetjük alá készülékeinket a gyártás több szakaszában, beleértve a három pontos hajlítási, változó nyomáspontos, csavarós és ráülést imitáló próbáknak. Mind az iPhone 6, mind pedig az iPhone 6 Plus megfelelt vagy felülteljesítette legmagasabb elvárásainkat, hogy állja a sarat a mindennapos használat során.”

A vállalat betekintést engedett a re/code-nak és több másik lap újságírójának tesztlaborjában, ahol a gépek a mindennapi használatot próbálják imitálni. Az Apple a TNW-nek továbbá elmondta, hogy egy meghajlott készülék visszavitelekor a boltba pont azon a bevizsgálási teszten kell az iPhone 6 Plusnak is átesnie, mint a többi terméknek, azaz a cég alkalmazottai állapítják meg, hogy a jelenség gyártói vagy felhasználói hibára vezethető-e vissza, és a készüléket ez alapján garanciáztatják. Kíváncsian várjuk, hogy az elkövetkező hetekben hányan fogják iPhone 6 Plusszukat visszavinni, leginkább így derülhet ki ugyanis, hogy a felhasználók hány százalékát érinti a probléma.

Előzmények

Hirdetés