Hirdetés

Alcatel One Touch Fire - tüzet szüntess!

Hirdetés

Bevezető

A barcelonai Mobile World Congress kiállításon végre személyesen is sikerült kipróbálni a Mozilla mobil operációs rendszerét, melyet már a rendezvény előtt figyelemmel követtünk. A Mozilla közösség tagjai a fejlesztés mellett a demózást is lelkesen végezték, az elmúlt időszakban több magyar eseményen is találkozhattunk a tűzrókás OS-szel. Teltek-múltak a napok, majd egyszer csak érkezett egy hívás a Telenortól, hogy szívesen felajánlanának pár készüléket kipróbálásra. Természetesen kapva kaptunk az alkalmon és a már megszokott menetrendet választottuk: először magát a rendszert mutattuk be egy részletes irományban, most pedig a készüléken van a sor.

Alcatel One Touch Fire
[+]

Egyenesen három Firefox OS alapú készüléket kaptuk kölcsön a Telenortól (melyeket ezúton is szeretnénk megköszönni), a két GeeksPhone fejlesztői referenciamodell mellett tesztalanyunk is a csomagban lapult. Már a cikk elején is nagyon fontos leszögezni, hogy a rendszer még nem végleges, így hibák és hiányosságok viszonylag nagy számban fordultak elő a használat során. Pozitívum viszont, hogy néhány naponta szépen érkezgettek is a frissítések a tesztidőszak során, ami jól jelzi, hogy aktív fejlesztői bázis van az OS mögött.

Alcatel One Touch Fire
[+]

Hozzánk a készülék egymagában, csomagolás nélkül érkezett, így a tartozékok milyenségéről nem tudunk nyilatkozni. MicroUSB-kábel, töltő és kézikönyv biztosan lesz a dobozban, nagy valószínűséggel pedig egy microSD-kártya is helyet kap majd a kiegészítők között. Utóbbira egyébként mindenképpen szükség is van, hiszen a telefon háttértárának kapacitása mindössze 160 MB.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés