2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Alcatel 355D - két SIM, teljes gombsor

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Unikumnak is tekinthető készülék, hiszen két kártyát kezel, QWERTY billentyűzete van, de baromi olcsó. Nem is tud sokat.

Bevezető

Bár az Alcatelekről írt tesztjeink messze kevesebb nézettséget produkálnak, mint az ismertebb márkák modelljeiről szóló írások, talán néhány olvasó emlékszik, hogy pár hónapja az Alcatel 255-t igazából kedveltük. Még úgy is, hogy hozzánk már a „brandesített“, Vodafone logós verzió jutott el. Akkor és ott az volt a konklúzió, hogy ennyi pénzért nincs teljes billentyűzetes telefon a piacon, még akkor sem, ha egyébként maga a készülék ezen túlmenően ténylegesen zéró extrát hordoz.

Alcatel OT-355D
[+]

Így aztán örömmel vettem át az Alcateltől a 355D-t, amelyről első blikkre is meg tudtam állapítani, hogy a fenti készülék mutációja, azaz itt is megvan a teljes gombsor, s vélhetően az alacsony ár is. Viszont ez a modell két SIM-et kezel, ami mondjuk nem meglepő, ha tudjuk, hogy az Alcatel mára már kínai cég, ráadásul MTK platformra építkezik, ugyanakkor hazánkba ilyen darabok mindezidáig nem jutottak el.

Alcatel OT-355D
[+]

A szituáció elég egyszerű. Az Alcatelnek elkezdett jobban menni a szekér, mint eddig. A nehezebb időszakokat átvészelték sok-sok szolgáltatói modell legyártásával, most viszont vették a bátorságot, s a magyarországi, független piacon megjelentek dual SIM telefonnal is. Ez pedig tesztünk hőse, a 355D, de mozognak a hagyományos vonalon is, egy ilyenről pár napon belül Bocha pajtás fog valami értékelhetőt rittyenteni. Az Alcatelnek azért van esélye ezzel a konstrukcióval itthon, mert most jellemzően kétféle duplakártyás telefon érhető el. A márkás (Samsung, LG), amelynek nyilván ára van, illetve az ultrabéna, amely mindenféle hangzatos nevű kínai gyártó terméke (Kingbond, Anycool, Hyundai, stb.), így a kettő között tátong némi légüres tér. Az Alcatel neve sokkal ismertebb, nem számít gagyinak, de tudhatóan olcsó. Talán ebben az űrben focizik most már a myPhone is, ketten pedig egész jól elférhetnek benne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​et​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.