- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
-
-
Translator
tag
válasz CygnusX #26906 üzenetére
:: ott MAC-cím szűréssel védjük a WiFi-t
Nem ér semmit.
:: otthon meg WPA2-es titkosítással
Csak így szabad.
:: és SSID-szórás letiltással.
Ez sem ér semmit.
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
Lagler
tag
válasz Translator #27110 üzenetére
:: ott MAC-cím szűréssel védjük a WiFi-t
Nem ér semmit.
Miért nem ér semmit?CS 1.6...The One And Only ...::: Samsung Galaxy S2, Criskelo v26+speedmod 2-5 :::... ...::: SONY Vaio :::...
-
Keeperv85
nagyúr
Én arra azért kíváncsi lennék... véletlen sem az IP címre gondolsz ugye? Csak mert a MAC címet baromira nem egy 1s átírni és eddig egyetlen olyan hálókártya volt, amin ezt egy hack megoldotta.... Nem véletlen van "jobb" helyeken a szerver oldalon van MAC szűrő a bannolt egyénekre (M$ >> Xbox 360).
A WPA meg egy rakás híg kutyaürülék...
[ Szerkesztve ]
-
Lagler
tag
Mert kb 1s alatt át lehet írni a mac címet. Lehallgatás során meg látni ki csatlakozik a AP-hez így már tudni is mit kell megadni.
Nem nagyon értem, mivel a routerem nem enged fel ugyanazzal a mac címmel másik eszközt. Kipróbáltam. Hiába hallgatod le, írod át, nem engedi csatlakozni.
De lehet ez router-függő.CS 1.6...The One And Only ...::: Samsung Galaxy S2, Criskelo v26+speedmod 2-5 :::... ...::: SONY Vaio :::...
-
-
caoladder
csendes tag
"Hááát...Valóban nem vagy hülye az informatikához,ha még annyit se tudsz,hogy a három rövid hang az USB-nél az eszköz driver hiányáért reklamál!!!!Magyarul NINCS DRIVER!!!!"
De pontosan tudom ezt A probléma amugy tegnap 11 körül meg lett oldva. A pc-men win7en konkrétan nem elent meg az amiről beszélsz, konkrétan illesztőprogram frissítése nem is létezett... Ezután átmentem 2 óra kínlódás után laptopra és hiphop ott volt a gomb (vista).. na ezt magyarázd meg okoska
Mindenesetre a pc-n itt a device managerben már sikerült megcsinálni, de a francért kell win7en eldugni így egy gombot..
Saccco: a win update nem talált semmit automatikusan ahogy a kollégnak sem.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Nekem a legutolsó emlékeim erről még azok, hogy a MAC cím az eszköz frimware-jében helyezkedik el és egyedi, nem lehet cserélni. Nem a routerben, hanem magán a hálókártyán. Volt egy olyan kari, amin egy hiba miatt egy kis progi ki bírta cserélni, de az már rég a múlté..
"A MAC-cím (Media Access Control) egy hexadecimális számsorozat, amellyel még a gyártás során látják el a hálózati kártyákat."
Egyebek mellett a hardvercím, MAC-rétegbeli cím és fizikai cím elnevezés is használatos.
-
bikebutcher
csendes tag
Kedves esox nincs itt sértődöttség, és ha félreértettél neharagudj a nyers fogalmazásért nincs sok időm átgondolni a gépelést a napi darálás közben alig jut időm a fórumra.
az 1000ft az egy ezer forint így is hirdettem meg és mellette ottvan hogy személyes átvétel esetén szerintem ebből mindenki le tudja szűrni hogy ha postázni kell akkor azt a 120 ft-ot még rá kell majd szánni.
szintén nem ma kezdtem az ebayezést napi szinten bonyolítunk le a cégben alkatrészrendelést és azért próbáltam a kínai fonalat előtérbe helyezni mert (halkan megjegyzem az ebay-es termék is onnan jön közvetlen) shenzenből napi szinten jön gyűjtőfuvar a Dhl szervezésében így nem csak az 1000ft/db áras előnyt élvezhetjük hanem a rendeléstől számított 4 napos átfutási időt.
mégegyszer elnézést ha a rövid eszmecserénk félreérthető lett volna[ Szerkesztve ]
-
andorko
csendes tag
jajj..
citromfejűek wifis ötletelései most lefárasztottak.
Azt hiszem megyek kipihenem. -
Edez
tag
válasz Keeperv85 #27124 üzenetére
Nah windowsba is megtaláltam, hogy lehet átírni. Eszközkezelő->Hálózati kártyák->kiválasztott eszköz->tulajdonságok->speciális fül->kikeresed a network adress/hálózati cím-> értéknek beírod pl 001122334455 vagy amit akarsz és késsz. commanderbe getmac vagy ipconfig /all és lám látható a fake mac-cím.
Tudom, hogy a MAC cím 2. rétegbe tartozik. pl Router, Swich, Hídak ezek a rétegben kommunikálnak.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz kelzsoca #27106 üzenetére
Kelzsoca!
A circlebattery-s elegant steel-t paul r11-ére, és a JJ-re honnan szerváltátok?
Modaco-n én csak FLB-re találtam, így gondolom portoltátok.
Tudnál adni egy howto-t/programot, amivel portolni tudom magamnak? (Tudom, hogy kiszedhetném a Te/Ti romotokból is, de érdekelne ez ezen felül is a hogyan. Van nekem is egy téma portolós programom, de nem akar működni...)(#27128) nemkovacs:
Majd leírom a tapasztalatokat, ha kipróbálom. Ami mai napot romolásnak szánom, szerintem ki fogom próbálni!(#27132) Lasy
Egy linket dobj már!
Esküszöm nem találtam circlebattery-s elegant steel-t, csak FLB-re..[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Kelzsoca_R11_HUN javított kiadás:
- magyar nyelvű téma integrálva
- hívásinfóban lévő kocka bug javítva
- Feladatkezelő javítva
- .apk fájlok optimalizálva
- reboot funkció javítva/magyarítva
...................................A rom magyar nyelvre lett fordítva.
A fordításban segítségemre voltak, és a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a honosítás: Keeperv85, hjanos1, Empire fórumtársak!Módosításaim:
-alkalmazások nagyrésze eltávolítva
-fényképező hang törölve
-csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
-kamera hang finomítva (halk csippanás)
-bootanimáció eltávolítva
-betűtípus lecserélve (comfortaa)
-alap launcher (háttérkép lecserélve)
-gyári téma eltávolítva
-Elegant Steel Theme beépítve
-alap, android billentyűzet
-nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar
-heap size: 42M
-hwui bekapcsolva
-A2SDLetöltés
..............................
A rom ismert hibái:Üzenet írásnál a címzett nem választható ki, a kiválasztó ablak nem működik.
Alternatíve megoldások:
1. Szám manuális bevitele
2. Másik sms küldő program használata
3. A telefonkönyvből kell kiválasztani a címzettet, majd itt a név mellett rányomni az üzenet ikonra.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Ja ez tök jó, csak ezt nem veszi be a MAC szűrő, ugyanis ha csak egy picikét is jobb a router, akkor megkapja a Windowstól (is) ezt:
..és ezt nem fogod kijátszani, azok ugyanis a tényleges fizikai cím nélkül sem engednek fel. Amit te írsz, az elrejti, ki nem cseréli. Ott vagy vele ahol a part szakad...
-
bunnyhu
senior tag
Mostanában olyan, mintha láthatatlan lennék. Kérdezek de semmi válasz nem jön rá, de legalább elbeszélgetünk arról, vajon a NASA vagy a CIA adatait akarjuk-e védeni a gépünkön
https://divecenter.hu
-
Edez
tag
válasz Keeperv85 #27133 üzenetére
Azt gondoltam, hogy nem fizikailag változhat a MAC cím, viszont az kérdéses, hogy a mezei "router" 10e Ft alatti kategok képesek e felismerni. Nem próbáltam csak olvastam régen ezt a leírást a mac változtatásáról.
A rádióról: nem lehetne azt valahogy megcsinálni akár az andarko-s féle FM-rádióval, hogy a telefon hangszóróját használja? Füles be lenne dugva, csak ne ott szóljon hanem a hangszórón.
-
sydon
csendes tag
Sziasztok, elég furcsán hangozhat a kérdés.
A szobámban sajnos nincs wifi, mert távol van a forrástól, ellenben van szélessávú kapcsolatom egy windows 7/ubuntu-s laptoppal.
A nyilvánvaló routeres - tehát veszek egy routert berakom a hálózatba és lesz wifi - megoldáson kívül vajon tudok valahogy wifi hotspotot létrehozni? Gondolom USB-s adatkábelen keresztül 0% az esélye, hogy laptopról netet varázsoljak a telefonomra. köszi a választ.ahhoz hogy megértsd a rekurziót, meg kell értened a rekurziót
-
sbazsi
veterán
Van valaki, aki Vodafone 845-ről váltott ZTE Blade-re?
Érdekelne, hogy az akksi üzemideje jobb, vagy rosszabb?
Továbbá melyiknek milyen előnye/hátránya van? -
andorko
csendes tag
válasz Keeperv85 #27133 üzenetére
Pedig hidd el hogy nem csak a user elől rejti el a mac címet a windóz hanem ki is cseréli az ethernet csomagokban. Én pedig még nem láttam az ethernet csomagban olyan bitet ami azt mutatná hogy a fizikai cím igazából csak a user által megadott cím. Azt a szöveget neked írja ki a M$ hogy tudd hogy igazából nem ez ám a fizikai címed.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- 7000 napja regisztráltam
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XR 64GB Yettel Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3818
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest