- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz Davebowman #6750 üzenetére
Inkább az a kérdés, van-e bárkinek bármiféle tapasztalata ax36000 után miktotikre váltás során? Mert szerintem a két terület semmilyen szinten nem metszi egymást, akinek egy percig is jó volt az ax3600 a maga alap beállítási lehetőségeivel, az pont azért vette, mert ezekkel is megoldotta a számára fontos dolgokat, és neki az égvilágon semmi szüksége sincs mikrotik cuccokra, meg konzolból álligatásra, ha több dolog kell, ott az openwrt, ami a gbittel azért elboldogul, ha meg több kell, akkor a gbit portos routzert kell cserélni, mindjuk egy ax7000-re. Teljesen más a felhasználótábor, tehát nincs és nem is lesz tömeges tapasztalat, amiből bármiféle konzekvenciát le lehet vonni...
Ha meg mégis lesz egy ember, de ő a konzolt utálja, és a xiaomi egyszerű beállítás felé húz, vagy fordítva, több beállítás kellett volna, de a xiaomival próbálkozott, és végül a mikrotik hozta el a kánaánt, az ő véleménye mitől lesz számodra mérvadó? A két csoportból nincs értelme ide- oda lépkedni, ha egyik volt, és a másik kellett, akkor a kettő közül az egyik egy rossz döntés eredménye volt.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Davebowman
senior tag
Már vanis egy kis tapasztalatom! Gyengébb egy picit sebességben 900+ vs. 800+ de sokkal több beálítási lehetősége van a MT-nek és stabilabb/gyorsabban reagál a kapcsolatokra, beálításokra. (Már ha gyakrabban kell módosítgatni, nekem okosotthonnal sokat.) Elégedett voltam a 3600-as teljesítményével, de a sok eszköz hálózati eldobások már zavartak. Eladó sorba teszem hamarosan, köszönöm mindenkinek a sok sok segítséget.
Eladó/Csere: Xiaomi AX3600
-
pn4hvq
senior tag
válasz Davebowman #6752 üzenetére
Általánosságban mondva, a Mikrotik wifije hagy "némi" kívánnivalót magaután.
Beállításokban sokkalsokkal bővebb, és nem csak konzolból lehet állítgatni (lásd winbox). Viszont nem feltétlenül a bedugom, beállítom a pppoe kapcsolatot aztán menjen. Így is használható, de akkor semmivel nem ad többet (wifi terén kevesebbet) és jön a kérdés: minek? -
Tonyk
veterán
Hetek óta hibát dob a firmware-selector. Valakinek van valami ötlete?
"make[3]: *** No rule to make target 'xiaomi_ax3600-initramfs-images', needed by '/builder/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-24b1d2fda926-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin'. Stop."
Saját gépen fordítva is u.e.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
xabolcs
őstag
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
wocsok17
tag
Sziasztok!
Van egy régi R1D routerem, azt nem tudom mesh-ként beállítani, viszont ahhoz meg nem tudom az AX3600-at mesh-ként.
Relay modba sikerült csak állítanom az AX3600-at. Az a kérdésem, ha a nevét és a jelszavakat is ugyanarra állítom mint az R1D akkor teljesen azonos hálózatnak fogja látni minden?Nem egészen értem ezt a relay módot, hiába kerestem rá.
Belülről egy hálózatnak látzik, egy tartományban, de jelenleg 2 külön WIFI SSID van, két külön jelszóval.
A két router kábellel van összekötve. -
Rick4
félisten
válasz wocsok17 #6759 üzenetére
Én fordítva csináltam volna, az ax3600 a fő helyen, és kábellel összekötve a másodikkal, amin a dhcp szerver kikapcsolva, és külön ssid- jelszó állítva. A belső háló egyben marad, amennyibe az első routerről le akarna szakadni a kliens, mert gyenge a jel, az r1d-n pedig erősebb, átlép rá, és működik tovább. És ez gyártófüggetlen megoldás, minden router meg tudja ezt oldani lan- lan portos csatlakozással.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz wocsok17 #6761 üzenetére
Értem a problémát. Nálam ugyan nem xiaomi eszközök, de samsung mosógép, okos hosszabbítók, smart tv van, amiknél nyűg lenne egyesével átállítani mindent, ezért amikor lecseréltem az AX3600-at AX7000-re, ugyanazt az SSID-t kapta jelszóval, és megy minden tovább.
Ez a párosítás nálad is csak ennyi? ? Van bármi plusz azon túl, hogy az R1D SSID-je és jelszava van megadva az eszközöknek? tehát kell bármi ezen től az okos eszközöknek? Ha csak ennyi, az AX3600-zal megcsinálod ugyanezt, és itt a kódolás típusa is fontos, gyakorlatilag ugyanúgy felkapcsolódnak rá, tehát menni fog nálad is routercsere után az ax3600-zal, vagy bármilyen másféle routerrel is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tlala
addikt
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy elmegy a 2.4GHz-es wifi.
Ez vajon haldokló tápegységet jelez? (Legfrissebb fw, de az előzőkkel is csinálta már.)
Ha igen, van ajánlott tápegység? -
Rick4
félisten
Ha az 5GHz-es megmarad, akkor nem hinném, hogy ez tápegység baj, inkább talán végfok, de nyilván egy próbát megér másik tápegységgel, a gyári csatkoazó méreteit én megmértem pár éve, talán amiatt nehezebb beszerezni egy hozzávalót, de amúgy sima 12V 2A elég lenne 4mmX1.7mm-es dugóval. 1-2 ezer forintos tétel, lehet van is otthon másik eszköz, amivel fel tudod cserélni egy hétre az adaptert, ha nem egyezne a méret, de 12V-os a fesz, és tud legalább 2A-t, akkor még egy 4X1.7-re alakító adapter is játszhat 800 forintért, mivel a nagy átlag 5.5X2.5-ös .
Nincs ajánlott, még senkit se halllotam, hogy rossz adapterről, pláne megszűnő 2.4-es wifi sávra panaszkodott volna.[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Ezt a buildet próbálta valaki?
Agustin Lorenzo
[link]DokY | www.zsolti.hu
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Átrendeztem a média részlegem.
Erősítő és egy elég nagy center sugárzó fölé került a router.
Tud a hangfal közelsége anomáliát okozni a wifi működésében? -
tlala
addikt
Köszi a választ - volt egy olyan emlékem, hogy valahol olvastam ezt a táp/2.4GHz összefüggést.
4/1.7 mm-es tápegység itthon sajnos nem nagyon kapható.
Annyi pici pontosítást tennék a jövőbeni keresők számára, hogy az általad linkelt átalakító a 20 voltos HP és Lenovo laptop tápegységekhez van.
A 12V-os tápegységek zöme 5.5x2.1mm-es dugóval szerelt, és nem a linkelt, hanem ez a méretű átalakító kell hozzá az AX3600-ashoz. -
Rick4
félisten
Áramerősség függvénye, mekkora lesz az adapteren a csati, a gyengébbek 2.1- esek, az erősebbek 2.5- ös belsővel vannak, nyilván azt kell venni, amelyik jó, nekem van ezekből itthon egy kisebb zacskóval, nem is nézem a méretet, csak dugdosom, a második-harmadik már jó szokott lenni.
-
dchard
veterán
Beszéltünk már erről ebben a topikban is. Ha táplálási hiba van (ami sajnos nem csak a külső kocka tápot jelentheti: a router belsejében is vannak különböző tápsínek), akkor először a legérzékenyebb részeken jelentkezik, ami a wifi. Mondjuk az érdekes, hogy azt írod: csak a 2.4-et érinti a hiba. Ha Openwrt fut a routeren, a stress vagy a stress-ng-vel meg tudod tolni a procit hogy van-e hiba, esetleg újraindul-e a router nagyobb terhelésen. Soros porton bootloader alatt alán van beépített memória teszt is. De a legegyszerűbben kivitelezhető valóban a külső táp cseréje.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Rick4
félisten
Pl itt van ez is: 12V, de 5.5X2.5-ös a csati. [link] [link] [link] Higgy nekem, én már 20 éve is ezekkel bíbelődtem.. Szóval a jövőbeni keresők számára tegyük nyilvánvaóvá, hog yhelyes infót olvasnak, az általam linkelt átalakító a 12V-os tápegységekhez való, amit az átalakító segítségével kényelmesen beledughatsz a routeredbe, ha szerinted a tápegysége gyengült meg.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Mi Home-ban vagy távolról bárhogy lehet valahogy portokat kiengedni Xiaomi routeren?
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok! Más is tapasztalt már olyat, hogy a router az indulásakor wifi sebességével semmi gond nincs, aztán egy idő után visszaesik 20-30 mbitre? A routeren futó iperf szerverre mérve mind telefonról mind gépről mérve ez a helyzet.
-
erzol
őstag
Rendbe jött a problémám. Szolgáltató felöl volt hiba.
Be tudok tenni access point - ba egy open wrt rom-os routert global fw-s ax3600 mellé?
Vagy egy kínai ax6000-t? -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, meghalt az Asus AX-55-öm (ami mesh-ben vezérelt egy AC66-ot), még szerencse, hogy volt itthon egy évek óta bontatlanul porosodó AX3600.
Érdemes az OpenWRT-vel foglalkozni, egyáltalán fel lehet hozni kevés munkával olyan szintre, mintha vennék az AX55 helyett egy 30k-s Asus-t hardveraprón és használnám tovább az AiMesh-t?
Úgy tűnik wifin némileg rosszabb sebességet tud a laptopomon, mint az AX-55, a beállításai pedig igencsak primitívek. Az eredeti firmware (3.0.16-os) van rajta, kikapcsoltam a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz KilgoreTrout #6779 üzenetére
Tedd fel a kínai patchelt firmwaret, leírás/firmware az összefoglalóban. Openwrt szerintem nem éri meg, gui szebb meg több az állítási lehetőség, teljesítményben viszont gyengébb.
-
Doky1988
senior tag
Az biztos hogy szinte semmi nem űbereli a gyári firmwaret, viszont Agustin Lorenzonak van egy nagyon jó OpenWRT buildja, lassan 2 hete használom, nagyon elégedett vagyok vele! Stock OpenWRTvel se mértem Wifin ennyit soha sebességet, max 700mbit.. Gyárin sem (MiWiFi)
Megy rendületlenül, semmi gond vele, eddigi legjobb OpenWRT build, azt mondom...
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Rick4
félisten
válasz Doky1988 #6781 üzenetére
Egy éve, mikor még az ax3600-at hasznbáltam, volt egy dimfish-féle openwrt, az elsők között volt, feltettem pikkpakk, elégedett voltam, megosztottam, de le lettem hurrogva, hogy fércmű, meg minden, miközben totál stabil volt, és egyszer nem állt le a router vele.
-
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Kis lakásba vodás wifi helyett jó lehet 1 db AX3000 AP önállóan?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
dchard
veterán
Ha valakinek van kedve tesztelni, akkor itt a számottevően új "soha nem adjuk ki ath11k-ra" Wifi firmware verzió:
A Qualcomm megint füllentett, remélem nem lepődött meg senki
A wifi firmware a router /lib/firmware/IPQ8074/ mappájában van. Ha valaki tesztelésre adná a fejét, egyszerűen nevezze át a fenti mappát mondjuk "IPQ8074_old"-ra, majd hozza létre az IPQ8074 mappát és töltse bele a fenti linken lévő összes file-t, és indítsa újra a routert. Így ha gáz van, könnyű visszaállni a régi verzióra.
Nálam pár napja megy, gond nincs vele, kis javulást látok DL sebességben. ha valaki tesztelné MESH-ben, az nem volna rossz
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz trance89 #6788 üzenetére
Meg lehet próbálni.
@xabolcs
Annyi probléma azért van, hogy a sokkal újabb firmware-ek nem minden esetben kompatibilisek 100%-ban az ilyen régi SDK-ra épülő verziókkal, meg a BDF_ből is hiányozhat ez-az. Ha feltölti és nem indulnak az interfészek, vagy kernel logban fúrcaság van, esetleg rögtön crash akkor lehet tudni, hogy nem nyert
Tudnád hogy került ki ez a verzió githubra... Megnevezése is elég megtévesztő "testing", szó nincs béta verzióról, a legújabb stabil QSDK-val ezt szállítja a Qualcomm.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Persze, az odamasolas csak az elso lepes, boven benne van az, hogy elhasal a rendszer tole!
------
Neztem is, hogy miert az NSS-es buildet fejleszto emberkenek a repojat linkelted ... meghogy a kommit szoveg, hogy DD-WRT-bol importalva.
Amiota volt az a kernel patch-uk, ami nem is fordult magaban, azota nem lepodok mar meg semmin a Qualcomm szoftver reszlegevel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
hkari
őstag
Kínai AX7000-re látott már valaki olyan ROM-ot ami legalább angol? Viszont nem szeretném a Kínai teljesítményt elveszteni Vagy maradjak a jó öreg Google Fordítónál?
-
dchard
veterán
válasz xabolcs #6791 üzenetére
Csak hogy a többiek is értsék: ezeket a FW-eket nem lehet licensz nélkül terjeszteni, eddig sok hónapos csúszással a Qualcomm saját githubjáról húztuk be ezeket. Aki figyelmes azt is láthatja, hogy a QUIC repóban van mellékelve licensz, míg a 2.12-nél nincs, ez nem véletlen. A forrás emögött valójában BrainSlayer, akinek van chip code hozzáférése, de nem terjesztheti azt ő sem licensz nélkül, itt most mégis megtette. Annak tükrében meg különösen vicces ez, hogy pár hónapja még azt állították, hogy ath11k-ra a 2.9-es volt az utolsó főverzió, csak kisebb bugfixek jönnek maximum. Erre itt van nekünk ez
Ezért nincs még ez a verzió benne az aktuális Openwrt master-ben: alapvetően licenszelési okok vannak, nem műszakiak. Persze minnél többen tesztelnek és jeleznek vissza, annál jobb.
-
xabolcs
őstag
Koszonom a reszleteket!
Annak tükrében meg különösen vicces ez, hogy pár hónapja még azt állították, hogy ath11k-ra a 2.9-es volt az utolsó főverzió, csak kisebb bugfixek jönnek maximum. Erre itt van nekünk ez
-
Rick4
félisten
Teljesen jó a google fordító, egyedül az advanced menü csúszik a mesh alá, igaz az 5000-es szélességen is ilyen, de szépen oda lehet kattintani, alá tolva az egeret megy, a többi sima ügy, és nincs nagyon mit álligatni ezeken.
Visszanéztem gyorsan, a legutolsó mentésem május 22, azóta nagyon belépni se volt miért..woodworm: szerintem a háború óta nem nagyon fordít a cucc angolra... Én próbáltam, oroszra jó, de az az egy gomb összecsúszás ott is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Sajnos OFF lesz a kérdésem, de nem találtam olyan fórumot, ahol kérdezhetnék, illetve ez elég aktív.
Beszereztem egy Redmi AX6000-et, amelyhez van OpenWRT, de nem tudom, hogy érdemes -e azt telepítenem rá? Most a gyári FW-el használom, de panelban a sok szomszédos hálózat miatt néha 200-300 Mbps sebességet mérek (éjszaka 510 Mbps is sikerül - gondolom kevesebben használják a routereket) WiFi-n. Nyilván vannak korlátok a csatornánál a gyári FW-el, ugye a 100-as csatorna nincs. Illetve a jelerősségben is vissza kell venni minimum / közepesre, mivel maximumon jobban romlik a sebesség, gondolom harcol a többi szomszédos routerral. Biztos OpenWrt-nél sokkal finomabban be lehet állítani, akár a jelerősséget is.
Ugyanilyen stabil lenne az OpenWrt is? Esetleg még pluszba a több beállítással érhetek el jobb WiFi sebességet a sok zavaró router mellett? A lakás kicsi 40nm. Semmi extra funkciót nem használok, max IP címet osztok az eszközöknek.
Kérhetek valakitől ezzel kapcsolatban véleményt?Előre is köszönöm! Illetve bocsánat az OFF-ért.
Honor 200 Pro
-
tlala
addikt
A zsúfolt, zajos wifi a rádió résznek fizikai probléma - ezt szerintem nem oldja meg az openwrt sem.
Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb lenne a telefonodra feltenni pl. egy wifi analyzer típusú programot, és megnézni, hogy melyik wifi csatorna viszonylag szabadabb, és arra fixen beállítani a router wifijét. -
osonte
őstag
Köszönöm a válaszod. Az sajnos pont a 100-tól kezdődő csatorna 5GHz-en, amit a gyári FW nem tud. Valami nagyon magas csatorna megy, de az csak 80MHz sávszélen, azon viszont minden belassul, a 160-at szereti a laptop és telefonom is. A 100-as csatorna elérhetővé válna OpenWRT-vel 160-as sávszélességgel? Ott általában 1db zavaró hálózat van (az általad írt program szerint) és az összes többi az alacsonyabb (100 alatti) csatornákon zsúfolódik be.
Honor 200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest