- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Ne keverd a gizikét a gőzekével. A Wifi 6 az nem a 6GHz, az a Wifi 6E, amivel etették a népet, hogy az AX6000 wifi 6E router (ennek dőltem be én is), aztán csak kidetült, hogy a kis kínaiak másra értették azt az E betűt.... Más a CPU ja, egy sokkal gyengébb kaki, kevesebb a rom is, stb.A 2.5G portot, és a 4x4 @160MHz-et leszámítva mindenben gyengébb.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
zacci
aktív tag
válasz Laza... #2003 üzenetére
sajnos igen. Vagy a dell laptop hulladek, vagy a mesh ennyit tud. Majd kiderul.
Mondjuk a laptopom gigabites eth portja sem tud gigabitet. Ezt pont nemreg konstataltam nagy megdobbenesemre. Jo ha a felet tudja, pedig nem 2ft-os cuccrol van szo. Szal egyelore azt gyanitom, hogy a dellel lehet valami. -
zacci
aktív tag
válasz Lackooo84 #2002 üzenetére
Oke
De miert akarsz 6E-t ? Szerintem sokkal tobbet adott a sima 6, ami meg akar 2,4ghz-en is hasznalhato. A 6e-vel kapcsolatban mar vannak fenntartasaim. Mar az 5ghz is eleg problemas tud lenni, de a 6E az akar 7ghz-es frekijevel eleg felejtos lesz. Hiaba gyors ha a szomszed szobaban mar alig lesz jel, oszt majd lassabb lesz mint egy 2,4ghz-es wifi savszel.
Elso blikkre ertelmetlennek tartom. Van egy szint ahol mar nem tudsz tovabb fejlodni, mert az egyeb korlatok miatt konnyen megeshet, hogy tobbet veszitesz a reven, mint...
Azt azert ne gondolja senki, h a 7ghz-hez kap majd 100mw-nal nagyobb teljesitmenyt is. Es most ne a kinaiakbol induljunk ki, ahol a routereddel uzenni tudsz a Voyager urszondanak IS[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Azért akartam, mert ha én veszek vmit, akkor azt évekre veszem, és gondoltam ha már lecserélem a kb. 6 éves AC56U-t akkor már legyen a legújabb tech. Egyébként ez a router mai napig jó, wifin is tudja a 600Mbps-t. Mindegy igazából nem lényeg. Ami jobban aggaszt az az, hogy tök új a router, mégsem özönlenek hozzá a frissítések, fejlesztések....
-
zacci
aktív tag
válasz Lackooo84 #2006 üzenetére
Soha sem szabad rohanni beruhazni egy uj, friss technologiaba, mert az meg a kezdetekkor altalaban atom bugos es felkesz es olyan korlatokba utkozhet a user, amire nem szamit.
A sima Wifi 6 sincs meg elterjedve, az eszkozok sem tudjak meg javareszt a max. szabvanyt.
Lasd. AX3600 4x4Mimo 160Mhz hianya. vagy az, hogy ha mesh-ben van a rendszer nem mehetsz 48-as csatornanal feljebb stb. 6E-t be szerintem 1-2 ev mulva erdemes befektetni, amikor mar talan kiforrott. -
zacci
aktív tag
Ertem. Wifiman.com-ot es a fast.com-ot szoktam hasznalni.
Most elokapartam egy vatta uj i7-es Dell laptopot AX201-es kartyaval es ugyan az a sebesseg. Max. kb. 400Mbps download.
Ami jobban zavar, hogy miota mesh van tapasztaljuk parommal, hogy sok esetben akad a net. Tolt-tolt a bongeszo, de nem tortenik semmi, ra frissitek es beugrik az oldal. Van hogy az oldal betoltodik, de a kepek nem. Fura... -
jimmymasters
újonc
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ax3600-at (EU verzió). Sikerült beállítani net van, de sajnos a miwifi app nem működik. Több verziót is próbáltam, megtalálja a routert, de semmit sem tudok állítani (az app szerint a router offline). Van egyébként mi accountom. Ott Németországra van állítva a régió a router beállításánál is ezt választottam. Másnál is előfordult ez a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
torkis
csendes tag
válasz jimmymasters #2012 üzenetére
Nekem egy beta verziójú 5.7.7 miwifi verzióval ment. De én kínaivá varázsoltam és global 3.0.22 firmware-t tettem rá.
-
torkis
csendes tag
Nekem pár hete van ilyen router. Wired repeater módban használom, vagyis AP-ben. Ilyenkor a WLAN-ba kell dugni a fő routert. Korábban kérdeztem, hogy mely csatlakozók használhatók, de nem érkezett pontos válasz. Szóval ha AP-ban akarja valaki használni és nem ilyen wired repeater módban, akkor az egyik LAN-t fel kell áldozni. A wired repeater módban a funkcionalitás limitált, vagyis nincs pl. guest wifi.
Méregettem kicsit a sebességet, AX200-al szerelt laptopom van. Sebességet mérni iperf-el érdemes, és itt sem a sima egyszálas móddal, mert azzal 4-500Mbps körül mér csak. A szerveren ami kábelen van el kell indítani az iperf szervert: iperf3 -s -p8080 (ha 8080 tcp porton akarod tesztelni pl)
A kliensen el kell indítani az iperf klienst: iperf3 -c ipcim -p8080 -P10
Ezzel 10 kliens fog csatlakozni párhuzamosan.Az én hálózatomban egy másik routeren lógott a szerver, nem az ax3600-on.
Nekem ha a router mellett vagyok egy szobában akkor 950Mbps körül van a sebesség, 1 fallal és 7-8m távolságra 750Mbps, 4 fallal és 15m-re kb. 150-200Mbps, de a router most nem a plafon közelében van hanem derékmagasságban. -
Jozsó
tag
Ez még így sem egyszerű. Még augusztusban írtam:
iperf-fel 600+ megabitig ment fel, de speedtesttel 350 körül volt a maximum.
(természetesen annyi szállal mérve, amivel még volt értelme)
És továbbra is vannak olyanok, akik bedugják a cuccot és jön a gigabit full sávszélességgel. Már arra is gondoltam, hogy esetleg AP módban nem hozza a teljes sebességet, csak routerként.
-
torkis
csendes tag
Az AP mód ezt a wired repeater-t jelenti? Ha igen akkor szerintem ez kikapcsolja a firewallt meg minden mást, szóval ennél a routeres működés csak lassabb lesz, legalábbis elméletben.
Amúgy az iperf nyilván pontosabb adatot fog szolgáltatni mint a speedtest, mondjuk nekem 500mbit van, de az is eléggé ingadozik azért, szóval speedtest-el eleve nem is akartam mérni. Illetve augusztus óta fejlődött szerintem a firmware sokat. Nem hinném hogy ilyen szintű különbségek lennének egy ilyen nagy számban sorozatban gyártott eszközben.
[ Szerkesztve ]
-
FIRE PRINCE
csendes tag
Sziasztok!
Ha a
"Check for updatesVersion
Version 3.0.22, Router is up to date.
update manually"
résznél kínai firmware-t választok, nem kínai lesz? Global verzióm van és vannak bajai. Nem mertem "frissíteni" + nem is biztos, hogy jót töltöttem le.
Köszönöm.
-
morpheus133
tag
válasz FIRE PRINCE #2017 üzenetére
Csak félig meddig.
Kina nyelvü lesz minden, lesz esetleg pár új opció az Appban meg a miwifin.
De a választható csatornák, meg az erősség az marad global beállításokon, mert az máshol van tárolva. Azt bonyolultabb átállítani. De ha fórumba rákeresel többször le van írva, hogy, hogy lehet. -
FIRE PRINCE
csendes tag
válasz morpheus133 #2018 üzenetére
Köszönöm a választ.
Olvastam vissza is de nekem bonyolult.
A kínaira cserét megcsinálom (félig) egy videó alatt talált linkről letöltöttem a kínait.
erről töltöttem a Firmwaret:
下载 - 小米路由器官网移动版 (miwifi.com) -
torkis
csendes tag
válasz FIRE PRINCE #2017 üzenetére
Ha kinai firmware-t teszel fel attól nem lesz erősebb a jel. Ehhez a bdata szekciót kell módosítani. Viszont ha ez megcsináltad akkor utána már felteheted vissza ugyanazt a Global firmware-t is, a jelerősség megmarad a kínai szinten
-
zacci
aktív tag
Nu kiderult mi a gond a sebesseggel.
Anno a wifivel alap esetben nem volt gond. Jott a data ami a csovon kifert.
Itt most az AX6 es Wifi 6 + mesh eseteben eleg fura tapasztalataim vannak.
Regebben is hasznaltam az iperf-et, mert van olyan szituacio, ahol azt kell hasznalni.
iperf3 -P10-el tesztelve megvan kb. 950Mbps desktop gep (szerver) vs laptop (kliens) kozott (i7 vs i7)
De ugyanakkor pl. NAS-rol egy sima fajl masolas (TC) mar csak a sajnos szokasos kb. 400Mbps-et hozza. Desktop gepen ugyanez NAS-rol kb. 900Mbps utp-n.Tehat a gond az, hogy mintha alap esetben 1 szalon melozna az adattovabbitas. Lehet arra gondoltak, hogy ne huzza mar szet egy kliens a teljes savszelt, nade akkoris, had dontsem mar el, hogy leterhelem 1 geppel a teljes wifi halozatot vagy adok eselyt masoknak is.
Teszteltem az AX6 eth portjat, es ott rendben megvan a gigabites sebesseg.
Az iperf3 es minden mas teszt boven 900Mbps-et hozott.Tehat a wifi halozaton iperf-en kivul minden mas esetben a valos atvitel megall olyan kb. 400Mbps-nel.
Ebben a kontextusban az iperf ertelmetlen fals pozitiv eredmenyt ad.iperf : kb. 900Mbps
minden mas, ami a valos felhasznalast tukrozi: kb. 400MbpsNem vagom ezt a wifi viselkedest. Ez vagy fw bug vagy ficsor.
Ahhoz kepest, hogy mindenhol azt irjak minnel tobb AP van a mesh halozatban annal gyorsabb lesz a halozat, ehhez kepest lassabb. Bar a bazisrol igaz nem ir senki. Szal lehet 3-4 mesh APval mar meglenne a full speed. Bar ez meg azert hulyeseg, mert latom, hogy eppen melyik AP-ra csatlakozom, szal nem arrol van szo, hogy mesh modban parhuzamosan dolgozik tobb AP es e miatt egy azon ido alatt tobb helyrol kapja a kliens az adatokat.
Nem is ertem hogy lehetne egyaltalan olyat csinalni...Igy meg foleg nem ertem mitol lenne nagyobb a sebesseg tobb AP-s mesh-ben.
Hamarosan megerkezik meg 1db AX6. Azt kiprobalom sima router modban AX200-al.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Nekem az a mini PC és laptop, amelyek hasítanak a 3600-assal, akadoztak az AX6-tal. Az egyik rendszeresen eldobta az AX6-tal az 5GHz-es wifit, a másik csak lassú volt. Az 5GHz-es jel is gyengébb volt ugyanazon az eszközön ugyanabban a távolabbi szobában AX6-tal.
Más eszköz, más firmware - nem tudom, hogy valójában mi okozta a különbséget. -
dchard
veterán
A frontend chip kivételével (meg a plusz 2.4-es IoT rádiót leszámítva) teljesen ugyanaz. Olyannyira, hogy a legfrissebb firmware-ben ugyanazzal a mikrokóddal indítja el az 5GHz-es rádiót mindkét router. Az utolsó (márciusi) frissítésben elég sokmindent kijavítottak, bár szakadozást én nem tapasztalok az AX6-tal (az is igaz, hogy Wifi5 módban használom mivel nincs AX képes kliensem).
Sajnos továbbra sincs OWRT támogatásban előrelépés.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Lackooo84
nagyúr
Van olyan, akinrk 3600 vagy 6000-es routere van, és szarakodik a telón a net? Amióta ez a routerem van, észrevettem, hogy néha nem frissülnek az emailjeim a gmail appban, ha manuálisan frissítek akkor sem. Miközben laptopon belépek van már egy csomó új emailem. Viber sem küldi át a képet csak gondolkodik, ilyenkor ha kinyomom a wifit mobilneten rögtön megindul minden, szóval tuti a routerrel van vmi gáz, de nem tudok rájönni mi..... Ha visszakapcsolom a wifit akkor megint jó, de egy idő után megint nincs net és semmilyen app nem illetve késve frissül. Olyan, mintha pl. egy fél órára elmenne a net a telón, majd visszajön... Ami érdekes, hogy a laptop is wifin megy, de itt soha nincs ilyen probléma, szakadás, kimaradás soha semmi ilyen. Más is tapasztalt ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Egyedul a kimeneti teljesitmenye kicsit kisebb, meg nincs kivezetve az aiot, ennyi. Ja es kevesebb a rom merete, ami aztan total irrelevans. Ezert is nyilvanvalo, hogy az AX3600 es az AX6-nak tulajdonkeppen megegyezik a szoftvere.
Szakadozas akkor van, ha valami nem stimmel az eterben. De mivel eleg friss cuccokrol van szo, igy siman lehet, hogy az fw-n is van mit javitani. Illetve azt ne feledjuk el, hogy van egy kompatibilitasi kapcsolo, ami pont arrol szol, hogy ha valami inkompatibilitasi problemat erzekel a user valamelyik klienssel kapcsolatban, akkor azt a kapcsolot at kell billenteni, de akkor az AP 5G only es nincs wifi6 ficsor.
Siman lehet, hogy az anomaliak egy resze ebbol fakad.
Es pont errol irtam korabba. Vigyazni kell az uj, friss technologiakkal, mert azok az elso idokben tobbnyire csak annyira vannak keszen, hogy eppen kereskedelmi forgalomba hozhatoak, de valojaban meg sok veluk a gond. Es tessek... -
zacci
aktív tag
válasz Lackooo84 #2030 üzenetére
En tapasztaltam, de nalam mesh-ben mukodik a rendszer es egyelore annak tudtam be a dolgot. Mondjuk az uzenetek jonnek rendben, de neha 1-1 weboldal (foleg elsore) a tableten nem akarodzik betolteni, csak teker-teker, aztan ha elindult, akkor mar nincs gond. Nem tudom mi lehet ez. Lehet a wifi6 mod vs wifi5 eszkoz kompatibilitasi problema, passz.
-
Lackooo84
nagyúr
Hát nekem konkrétan a telón ilyenkor elmegy a net, vagyis a telefon nem is tud róla, h elmegy a net, mert ugye a routertől azt az infot kapja, h van, de adatmozgás nincs. Ilyenkor semmilyen app nem frissül, nem jönnek meg az üzenetek stb. Sőt tovább megyek! Speedtesten is méregetem a 650kbps-eket, de a viber üzenet nem megy át. És a viber se messenger se semmi nem sír, hogy nincs kapcsolat, csak egyszerűen nem jönnek mennek az adatok... Próbáltam már wifi 5 kompat módban is meg anélkül is, mindehogyan kaka. Ja hát az oldalak betöltési sebességéről ne is beszéljünk, főleg chrome-on, mintha valami 2 magos telóm lenne 1 giga rammal meg 1 megás nettel...
[ Szerkesztve ]
-
tamasfurton
csendes tag
válasz morpheus133 #2018 üzenetére
Ami nekem(ünk)k kínai
Van valaki, aki vállalja global verzió "hack"elését?
-
tlala
addikt
Az akkori legfrissebb fw volt az AX6-on, mégis kínlódás volt némely eszközökkel, ahogy le is írtam. De drágábban adtam el, mint ahogy vettem akciósan, szóval nem panaszkodom.
Az AX3600-as tökéletesen működik az összes eszközömmel, és a legtávolabbi szobában is tökéletes a jelszint, ill. a kapcsolat (CN verzió).
Na ja, az OpenWRT már nagyon várós!
Emlékszem, milyen ugrás és menü orgia volt, amikor a Xiaomi 3G routeremre először tettem fel a Padavant!
Azóta is megvan, az AX3600-as mögött arról megy az USB-s nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, Digi 1000 netem van és mostanában szerzek be elég sok xiaomi okos cuccot, porszívó,párásító, légtisztító, stb. , szeretném ha ezekkel rendben működne, persze ezek mellett a stabil internetkapcsolat is fontos.
Mit érdemes választani jelenleg: Ax3600 vagy Ax6000? Itthoni vagy külföldi rendelés?
Köszi a válaszokat! -
tlala
addikt
válasz Petyamester #2041 üzenetére
AX3600, CN verzió (nem global).
Az indokok a topic keresőben. -
Petyamester
csendes tag
Köszönöm!
Honnan érdemes rendelni CN verziós routert? Ali? Banggood? Nem mindenhol írják oda, hogy Global vagy CN verzió, olyan létezik hogy EU-s rendelés és CN verziót adnak? Egy linket megköszönnék!
A beüzemelése a kínai verziónak nehezebb mint a Globál? Nem kell belenyúlni, firmwaret telepíteni stb. ? -
GuruZone
őstag
válasz Petyamester #2044 üzenetére
ahol választhatsz adaptereket (UK, US AU, EU), az biztosan kínai verza. EU raktárban is láttam nemrég, valaki majd linkeli.
Beüzemelés a MiWifi appal, az első képernyőn van egy kis kínai szöveg, de utána már angol.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
veterán
BG-n Global van.
Ennél az eladónál van CN verzió: [link]
1-1db van EU raktárban.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
enginev3.0
félisten
Hi
Akkor nem érdemes ilyen routert venni itthon global verzióban?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
morpheus133
tag
válasz enginev3.0 #2047 üzenetére
Már többször le lett írva, hogy gyakorlatilag az eu-s és a global router között csak szoftveres különbség van. És egyik átalakítható a másikká.
Itt az átalakításról egy nagyon részletes angol lirás:
https://oded.dev/2020/11/30/AX3600-1/
Ha ezt képes vagy megcsinálni akkor tejesen mindegy honnan van a router. -
tlala
addikt
Tényleg ennyi a setup: letöltöd az appot a Play áruházból, a telefonnal csatlakozol a frissen bekapcsolt router által sugárzott saját wifi jelére ("Redmi" vagy "Xiaomi" lesz az SSID nevében, amit a telefon kiad) a telefonoddal, és elvégzed a beállításokat szép sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...