- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
válasz siemensfun #1399 üzenetére
Köszi az infókat.
-
feca83
tag
Ha veszek itthon egy ax3600-at "global" akkor az látszódni fog a mi home app-ban és együtt fog dolgozni a china szerveres hülyeségeimmel? Itt az Iot antennára és előnyeire gondolok...
-
feca83
tag
Olvastam / meg már annyi mindent hogy golyózik a szemem :-) de igazából nekem nem kell hogy a mi Home app-ba fel vegyem a routert csak az hogy ami abba megy egy kinai szerveren van az tudja e használni az IoT antennát ami globálos... vagy ha nem akkor használja a normal wifi-s antennát mint egy normal routeren?!
-
veterán
Durván 109 dollárért találtam most az alin francia raktárból 7 nap alatt CN modelt (EU átalakítóval). Lengyel raktárból kb 106 lenne, de az USA átalakítóval. Érdemes még várni, hogy lejjebb menjen az ára, mert a 6000-es már van 125-130 dollárért, igaz még csak Kínából?
-
-
konigjanos
senior tag
válasz Black&White #1418 üzenetére
van valahol egy összehasonlítás, 3600 vs 6000?
-
Norby-007
tag
válasz konigjanos #1419 üzenetére
Én nem találtam még, de nagyjából annyi, hogy a WiFi 6e miatt 6 gigabit sebessegre lesz képes a wifi 6e készülékekkel. Másban nem láttam változást nagyon.
-
Rick4
félisten
válasz Norby-007 #1420 üzenetére
A 3600-zal is megy a gigabit wifin, az fejlesztésnek még elég kevés lenne. A lényeg itt a gyorsabb wifi sebesség mellett (nyilván ha az AX3600-zal is megvan a gbit-es wifi, akkor ez még gyorsabb lesz) a 2.5 GB-es WAN/LAN porton lesz. Nyilván gyorsabbnak kell lennie a wifinek a gbit-nél, máskülönben miért is kell a 2.5-ös vezetékes rész. De jó lesz ez, az AX3600 meg megy a meshbe a ház végébe.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
feca83
tag
válasz konigjanos #1419 üzenetére
pont most néztem a neten
[link] https://www.youtube.com/watch?v=RN9iyO8EirI
0:50-nél van egy jo összehasonlito kép[ Szerkesztve ]
-
feca83
tag
Az AX3600 global pedig 30.000 Franciából
Ax6000 meg 50.000 körül Kínából Kinai verzióban - de nagyon emlékszem hogy láttam 5perce 39.000ért is de most nem találom...
-
KRISSTUS
aktív tag
Xiaomi AIoT Router AX6000 features and specifications
- 574Mbps 802.11ax 2 × 2 2.4G / 4804Mbps 802.11 ax Wi-Fi 4 × 4 160MHz 5GHz
- Protocol: IEEE 802.11a / b / g / n / ac / ax, IEEE 802.3 / 3u / 3ab
- Qualcomm IPQ5018 processor + 1GHz NPU, 512MB RAM, 256MB ROM
- 6 external omnidirectional antennas + 1 AIoT antenna
that automatically connects to Xiaomi smart devices using app
- MU-MIMO technology allows multiple antennas of the router to
serve multiple devices at the same time offering the best experience
- Up to 248 connected devices
- Real time monitoring, parental controls with Mi Wi-Fi app on Android and iOS
- Holes on the top, bottom and sides for heat dissipation to avoid routing
frequency reduction and device disconnection caused by overheating.
- WPA3 next generation of Wi-Fi security standard
- Dimensions: 408 × 177 × 134mm
- 1 x 10/100/1000/2500M adaptive WAN/LAN port (Auto MDI/MDIX),
- 1 x 10/100/1000M adaptive WAN/LAN port (Auto MDI/MDIX),
- 2 x 10/100/1000M adaptive LAN Port (Auto MDI/MDIX)
- 7 x LED indicators (SYSTEM indicator x 1, INTERNET indicator x 1, network
port indicator x 4, AIoT status indicator x 1)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Norby-007 #1427 üzenetére
Tehát ha van otthon egy géped, ami tudja a Gbit-et, a telefonod megy 800-at, a nyomtatód tud 100 Mbit-et, meg a két tévéd megy 50-50-nel, akkor neked 2Gbit-es rendszered van otthon? Hát persze, hogy nem!
Itt is felesleges összeadni a különböző frekvenciákon mérhető sebességértékeket.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Rick4
félisten
válasz Norby-007 #1430 üzenetére
Hol írtam, hogy mindegy a sebesség? Sehol. ÉS te mire fel írtad, hogy 6 (hat) Gbit?
Mindössze az a baj, hogy az átalad írt 6 Gbit nem mérhető- használható 6Gbit a router és egy másik eszköz között, hanem a 2.4 GHZ-es eszközöknek max 574Mbit, az 5GHz-es eszközöknek max 4804Mbit, az AIOT eszközöknek meg szintén 576, szóval az össz sebességgel konkrétan semmire se megyünk.
Máshol ezt írják róla:
A WiFi 6E maximum 2×2 6 GHz-re képes kétcsatornás módban, a maximális sebesség pedig 3,6 Gbps lehet.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Ma lecseréltem a Mi Router 4A routerem egy ilyenre. Speedshopból jött, ott volt itthon a legolcsóbb. 37990 Ft. Beállítás szokásos Xiaomi, szerintem egyszerű. A router megdöbbentően nagy, kicsit át is kellett variálnom 1-2 dolgot. Amúgy global fw frissítéssel kezdtem, minden ok eddig. Viszont a health mode pontosan micsoda? Illetve a beamforming automatikusan, mindig be van kapcsolva?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Zsankee
aktív tag
válasz gaben88 #1433 üzenetére
A health módnál van lehetőség beállítani,ha szeretnéd,hogy a routered ne sugározzon wifi jelet a nap bizonyos szakaszába.
A beamforming automatikusan megy, ha a kliens is támogatja, a router használni fogja.
Ha a MU-MIMO enedélyezve van, akkor a beamforming is.[ Szerkesztve ]
legszebb öröm a söröm
-
feca83
tag
Egy jo kis teszt / leírás / összehasonlítás
Chrome böngésző ajánlott
[link] -
veterán
Van már 6000-es EU raktárból 130 dollár környékén?
-
veterán
Hát ez az. Én is csak 3600-ot láttam lengyel raktárból. 104,8 dollárért. (kb 31.200) Global volt talán olcsóbban is, de nekem CN kell,ha lenne 6000 EU raktárból, vagy "trükkös" szállítással akár Kínából is olyan 130-135 dollárért azt venném.
Hosszútávon az érné meg jobban. -
feca83
tag
Tudom ez nem ax5 fórum de mivel a menü ugyanaz hátha tudtok segíteni.
megjött a 2db ( egyik kábelel csatlakozik a telekom fő 5670 routerhez) van net kábelen wifin szuper - a 2. Ax5 meshben vele működik mindnen szuper. (Amugy durván jobb a jel az 1darabbal is mint a telekom routerrel... a második teraszon van így már szinte az egész utcában van net nem mintha erre szükség lenne :-)
a kérdés az lenne hogy az ax5 hálózat DHCP be van kapcsolva és upnp nem. Jo ez így? Amugy a 192.168.31.x tartományban megy, és a fő telekom router pedig 192.168.1.x tartományban....
vagy inkább rakjam fix ip-re DHCP nélkül?
elvielg csak wifire fogom használni a ax5-t
ja és a sonoff cuccokkal nem tudok wifire kapcsolódni valamiért / mondjuk próbáltam egy másik wifire is azt sem találja meg...[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Jövőtállóság szempontjából elgondolkodtam azon, hogy kicsit update-elek, és a jelenlegi Xiaomi 3G routeremet, ami tökéletesen, szinte újraindítás nélkül teszi a dolgát kb. 2 éve, lecserélem valami újabb, ax-es routerre. (Igaz, hogy perpill nincs ax képes eszközöm, de közeljövőben, idén tervezek teló cserét is, és az már mindenképp wifi 6 képes lesz). Ezért elgondolkodtam az AX1800 vagy a 3600 vételén. Nem tudom melyik éri meg jobban, nem overkill-e esetleg már a 3600 egy AP szerepre, bár az ára nem annyira vészes. Láttam, hogy xiaomi.hu-nál pl. 35k pl. Örülnék, ha valaki esetleg röviden össze tudná foglalni, miben más a global, és a chinese verzió, mik a különbségek, melyiket érdemes megvenni (1800/3600 és global vagy kínai). Telekomos kábeles 500-as netem van, de nemsoká upgrade-elek 1000-re, ill. nem olyan rég behúzták az optikát, szóval közeljövőben végre az is elérhető lesz. Érdeklődtem a Milyen routert topikban, de persze nagyjából azt a választ kaptam, hogy Xiaomi-val csak szívás van, xar stb. Nekem rohadtul bevált a 3G, hatótávban a korábbi N18U-hoz képest megváltás volt.
-
adorjant
őstag
válasz Gabesz87 #1443 üzenetére
Hello!
Nekem is pontosan ez volt az evolúció N18U-3G-AX3600.
Én nagyon ajánlom, nálam hatótáv-növelés volt a cél (900nm a telek, a házban, és a telken is mindenhol van lefedettség).
Funkciókban sok mindent nem használok ki, 1-2 port forward, illetve van néhány okos eszközöm (Xiaomi), megy minden elsőre, az enyém kínai verzió, amikor vettem, még csak elvétve láttam globalt. -
Gabesz87
veterán
válasz adorjant #1444 üzenetére
Köszi szépen, jó ezt olvasni
A kérdés az, hogy lesz-e bármi hátrányom, ha itthon veszem meg, ami gondolom globál verzió. Nekem kb. csak a wifi a lényeg, úgyis AP módban menne. Anno azért váltottam 3G-re, mert a társasházban, ahol lakom, a közeli, látható wifi hálózatok száma, egy analyser progival meghaladja néha a 100-at. Szóval muszáj volt valami erősebb wifis cucc. A 3G-vel nincs wifi problémám. Csak amiatt dilemmazom, hogy nem volna-e elég az ax1800. -
gaben88
őstag
Pár napja használom, nekem eddig nagyon OK! Előtte is Xiaomi routerem volt szintén, egy Mi Router 4A Gigabit Version.
Én azért vettem itthon, mert gari és mert így a webes felület, Google fordító nélkül is angol!
Az AX1800 nekem jobban tetszik és jobban el is helyezhető (3600 nagyon nagy), de a belső kevesebb antennák kisebb(?) hatótávja és az IoT antenna miatt én a 3600-ot választottam!
Ajánlom ezt a cikket: [link]iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
veterán
Nah megrendeltem ma én is egy 3600-ast... CN verzió lengyel raktár 104,8 dollárért... szerintem kb jövőhéten meg is jön. A digi 1000-es net csak február közepén lesz, de addig is majd teszteljük...
Első beállításnál kell tudni valami extrát, vagy chrome simán lefordítja és menni fog?
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Részlet a topic jövőbeni "Összefoglaló"-jából:
Az AX 3600-as EU/global- és CN/kínai verziói hardveresen teljesen azonosak. A verziós különbségek a firmware, Wi-Fi csatornák és teljesítmény terén:
EU - a firmware angol/német/francia/spanyol/olasz/orosz/stb. nyelvű (magyar nincs), de a Wi-Fi teljesítmény alacsonyabb lesz, és nem minden csatorna érhető el (regionális korlátozás). EU csatlakozós hálózati adapterrel szállítják.
CN - A firmware nyelve csak kínai, a Wi-Fi teljesítmény magasabb, ill. csatorna korlátozás nélkül. Az adapter csatlakozója kínai+EU átalakító.
Wi-Fi teljesítmény szempontjából jobb CN verziót vásárolni. A CN verzióra telepíthető a kínai firmware és a globális (többek között angol nyelvű) firmware is, a teljesítmény a maximális szinten marad, mert az nem a fw verziótól, hanem a regionális beállítástól függ a bdata partíción.
Ha már megvásároltad az EU verziójú routert, akkor ezt meg lehet "javítani" a CN firmware 1.0.17 verzió feltevésével és SSH hozzáférés megszerzésével, ezt követően a régió EU-ról CN-ra átírásával a bdata partíción.
Ehhez Linux/Python ismeretek szükségesek (lásd #1269-es és #1270-es hozzászólások).[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Köszi az összefoglalót!
Linux/Python ismeret hiányában ezt a bonyolult műveletet kihagyom. YT videót láttam arról, hogy CN verzióra simán felmegy a global (EU) fw. Szóval akkor ilyet volna érdemes venni inkább. Sima Play áruházas Mi wifi app-ból beállítható akár kínai, akár EU fw-el!?
Még annyi, hogy CN verzióshoz jó árú beszerzési forrást esetleg tudnál/tudnátok ajánlani?
Köszönöm még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest