Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz krealon #60115 üzenetére

    megfejtettem :) Lehet én értek valamit félre ettől függetlenül, de rohadtul nem egyértelmű. Szóval ebben az eszközben nem lehet kikapcsolni a dhcp szervert. Az AImesh eszközök nem bridgeként (amik transzparensek az IP forgalomra) hanem saját IP-vel rendelkező AP-ként működnek. Be is lehet jelentkezni külön külön az eszközökre, bár node módban szinte semmi beállítás nincs benne. A dhcp szervert valószínűleg azért nem lehet kikapcsolni hogy menjen a mesh.
    Namost AP módban egy router mellett egy második DHCP szerver az csupa gond. Nem is értem hogy gondolták, főleg úgy, hogy ilyenkor semmilyen beállítás nem elérhető, pl milyen tartományban osszon IP-t. 2 végződéssel kezdte a node-oknak kiosztani az IP-t de volt már 2es a hálózatomon :U. Ezért nem volt internetem pár perc után, mert IP conflict volt. Ha AP módban van és belépek a főképernyőn van egy gomb, hogy kliensek. Gondolná az ember, hogy ott csak a vezetéknélküli eszközök lesznek listázva de nem. A switchhez kapcsolódó PC-k is listázva voltak :Y AP módban egyáltalán nincs DHCP menüpont, de ettől függetlenül IP-ket oszt.
    Átraktam router módba, itt már megjelenik a LAN alatt a DHCP menü de nem lehet kikapcsolni (!) egyszerűen nincs hozzá rádiógomb vagy checkbox. Gondolom ez is a mesh eszközök miatt van.
    Szóval a konklúzió hogy ez az eszköz csak úgy használható ha:
    -AP módban van és a routeredben letiltod a DHCP szervert
    -Ezt használod routernek és veszel hozzá egy switch-et

    Csak addig egyszerű a setup, amíg 1.0 user beledugja egy modembe. Amint valami kicsit más, pl a szolgáltatói modem az egy router, már nem éppen felhasználóbarát a dolog. És rohadtul nincs dokumentálva a dolog.
    Most a megoldás az lesz, hogy digi router megy bridge módba (erre 72 órát mondtak, bár gondolom gyorsabban készen lesz) és innentől ez lesz a routerem. Majd letesztelem milyen Tx értékeket tud címfordítás esetében.

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák