Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ticzi01

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lenne pár kérdésem, hogy mélyebb szinten is tisztába legyek a működéssel.
    Néminemű tapasztalatom van, de ezidáig még ilyet nem csináltam.

    Adott egy ingatlan ahol az egyik emeleten van WIFI amit le szeretnénk vinni a pincébe, természetesen kábelezés nélkül.
    Én erre felépítettem, hogy rendelek egy WIFI repeatert de még beüzemelés elütt rendeltem hozzá 2db mini routert (repeater, access point egyben is).

    Hozzáteszem jó pár óra alatt sikerült beüzemelni, de maradtak homályos foltok amikre keresem a választ.

    - szerintem ha beállítok egy repeatert és akár az eredeti akár megadok neki egy új SSID név jelszó párost az eredeti routerre fog felcsatlakozni vagyis nem az eszköz szolgálja ki DHCP-n.
    - nem sikerült beállítanom és nem értem miért, ha van a folyosón egy repeater (amin ugyan gyenge a jel, de megy az Internet!) nem tudom tovább erősíteni. Legalábbis nekem nem sikerült. kérdésem tehát, hogy csupán sugár irányba működik a dolog? Számomra logikus lenne, ha lent a pincébe egy újabb repeaterrel megkeresem a folyosón található (immár másik SSID-vel rendelkező) jelforrást és megpróbálok rácsatlakozni nem sikerült. Megmondom őszintén messze nem is értettem a dolgot.
    Következő ötletem az volt, hogy a folyosóról bement egy UTP kábel a pincébe a repeater RS232 portjáról, mivel abban az Internet elérhető volt.
    Ez belement egy router WAN portjába és be lett az eszköz konfigurálva. Nem is tudom működött e mivel tegnap sokáig csináltam, de a külső repeater helyére betettem a mini routert beállítottam mint repeater, minden jelszó stb...
    kérdésem --> az gondolom teljesen normális, hogy ezek után nem értem el a routert?

    Eszembe jutott azért tettem mindezt, hogy ne a fenti routerre, hanem a kis routerr adja a továbbiakban az IP címet, de nem működött, mivel egy sima repeaterként funkcionált amit nem tudtam már elérni (perse többször volt reset...)
    Nos mint említettem volt még egy router amit szépen be is konfiguráltam más IP tartományba tettem , na itt jött a gondolat, hogy ha a 2. router IP címét reserválni szeretném akkor a "FŐ" routeren kell mindezt beállítani? Szerintem igen.

    Mondjuk annyira nem releváns mivel dhcp-n kap IP-t és megy.
    Amit nem értek még....
    Ha átállítom a repeaterként működő router IP tartományát akko annak van bármi ráhatása a kiosztásra kerülő IP címből? Mert logikusan a fő router tartományából kellene osztani számára címet.
    Vagy a repeaterre csatlakozna fel? Nem hinném.
    Ha két router van a rendszerben más más tartománnyal, úgy vélem attól függetlenül feloldják egymás IP címtartománybeli eltéréseit és megtalálja az eszközt.
    Odáig jutottam, hogy most már a pincébe a 2. router az 1repeaterként működő routertől kábelen megkapja a netet megy is és egy teljesen új WIFI-vel szolgáltat.

    Nos nekem kicsit lassúnak tűnik.....

    Mindezeknek érdekelne kicsit jobban a belső lelki világa.

    Remélem érthető voltam:)

Új hozzászólás Aktív témák