- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz Monya78 #49951 üzenetére
Olvasni bármiről lehet negatívumot is, mert - mint korábban is írtam - nem csak az eszköz függvénye, de saját (leginkább többszörös, mert elég sok helyre telepítek és konfigurálok be eszközöket) tapasztalatom alapján szoktam (ár-érték alapján is) eszközöket javasolni.
Adott Netis típus kapcsán nincs gyakorlati tapasztalatom, így azt passzolom.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz Graphics #49945 üzenetére
Üdv!
Ez attól függ, hogy milyen sebességű és minőségű kapcsolatot szeretnél a két épület közt. 50 méteren ha van tiszta rálátás az eszközök közt, akkor elég lehet akár két jobb minőségű router (Access Point) is, de ilyen távolságon beltérből beltérbe ez már gyors biztosan nem lesz, még ha csak egy-egy ablak is van köztük. Ha fontos a fentebb említett két paraméter, akkor mindenképp dedikált AP és irányított kültéri panel vagy Yagi - bár utóbbi talán túlzás - antenna kell mindkét oldalra, és persze elengedhetetlen a tiszta rálátás. Ezek viszont szerintem már olyan módon megdobják a költségeket, hogy nem fogja megérni a kábelezéssel szemben, és a stabilitása és a sebessége még így sem lesz összemérhető azzal.
Röviden, ha egy mód van rá, akkor használj vezetékes kapcsolatot!
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #49954 üzenetére
Igen, matekoztunk, és egyszerűbb venni 300 méter kültéri kábelt Ebay-ről, aztán áthúzni
Még nézelődök , honnan lehetne jó árban kábelt rendelni
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Topikgazda
-
stifi82
aktív tag
helo lenne 1 olyan teknikai kérésem hogy adott 1 thomos router az a fajta ami mobilinternettel is rásegít a gyorsabb letöltési sebbeségre. Ez fennt van az emeleten és arra gondoltunk hogy legyen a földszinten is megfelelő wifi jel a betonvason nem bír áthatolni a thomos. Ezért az alsó szintre be raktunk volna 1 dlink 600 routert a thomos 1es portjába bedugva ahoz ez megtörtént a thomoson is megszünt a net.
Hol van itt a hiba mit kell vele csinálni hogy működjön mind 2 vagy ez fizikailag kivitelezhetetlen? -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy tenda wifi repeater és egy ZTE thome modem+wifi router.
A baj hogy a repeater csatlakozik a wifi routerhez csak kapcsolódásnál ip cím hibát dob ki a telefonnál. Néha dobálja is lefele magát a routerről narancssárágán világít a repeater ledje.A thome-os zte routeron láttam hogy van beállítva dhcp szerver. ha kilövöm nem lehet rá csatlakozni wifin keresztül. Mit tudok tenni hogy jó legyen a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Recon666 #49961 üzenetére
"ip cím hibát dob ki a telefonnál"
Pontosan mi a hibauzenet?
"egy tenda wifi repeater és egy ZTE thome modem+wifi router."
Repeater alkalmazasanal fontos, hogy a "fo" router wifi-je 20 MHz-as csatornaszelessegel es fix csatronaszammal dolgozzon.
Ezenkivul olvasd el a repeater felhasznaloi kezikonyvet, mert tipusszam hinyaban nem tudok segiteni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz krealon #49962 üzenetére
A repeater típusa: Tenda A301
wifi routeré pedig: ZTE ZXV10 H201L
Viszont pontos hibaüzenetet nem tudok most mondani nem saját cucc.
Arra emlékszem hgy az ip címre panaszkodott, nem tudtam rá csatlakozni több telefonnal sem a repeaterre beállítás után, hiába ő rácsatlakozott a routerre.Egy TP link mezei wifi routerrel megy gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Recon666 #49963 üzenetére
"A repeater típusa: Tenda A301"
Ez egy vegtelenul leegyszerusitett eszkoz, nem lehet elrontani a hasznalatat elvileg.
Ha jo a halozatnev, csatornaszam, titkositas es jelszo, akkor a
http://re.tendacn.com/
cimen be kell, hogy jojjon a kezelofelulet.Ha valami felremegy, akkor csak reset-elni lehet. 20mp-ig kell nyomni a gombot, mukodes kozben.
"Egy TP link mezei wifi routerrel megy gond nélkül."
Nekem van mezei TP-link routerem (pl TL-WR842ND v2), de az nem tudja a repeater modot.
Szoval altalanositas helyett irj pontos tipusszamokat, ne vezesd felre az idetevedoket.Milyen tipusu eszkoz, milyen beallitassal, hogyan mukodik. Ez lenne a korrekt modja a leirasnak.
Es mint korabban irtam, repeater hibakeresesnel az elso, amihez nyulni erdemes, hogy nem hagyjuk automatan a Wifi parametereket, hanem 20 MHz, fix csatorna beallitassal kezdunk.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz krealon #49964 üzenetére
Nem áll szándékomban félrevezetni senkit, a típusa: TP-Link TL-WR741ND
Nem az első repeater beállításom be tudom lőni a csatlakozással itt sincs gond a routerhez, a problémák ezt követően jönnek mikor a megerősített jelre vagyis a repeaterre szeretnénk kapcsolódni.
Köszönöm megpróbálom, holnap az illetőnél.
-
Gaby
tag
Sziasztok!
Telekomos Sagemcom-ra kotottem ma egy TP-Link AC1200 routert mivel erositeni szerettem volna a wifi jelemet. Sagemcom LAN1-rol AC 1200 WAN portjaba van kotve. Wifi jelem elerte a max sebesseget letoltesben ,de a letoltesem 10Mbpsrol 1MBps-re csokkent. Mi lehet a hiba illetve mit kellene meg beallitanom?
Sagemcom 192.168.0.1
TP-Link AC1200 192.168.1.1Valaszokat koszonom!
XBOX One Gamertag: DEELG
-
Sygnus
tag
Van egy TL-WN551G pci wifi kártya egy win10 gépbe ami elvileg tud 54mbps -t , de csak 11 -el működik.
Gyári driver nem jó hozzá, nem települ , amúgy is régi 2010-es , de a win atheros ar5005g -nak feltelepíti a legújabb 2017-es drivert hozzá.
Hogy tudnám kihozni belőle az 54 mbps -t ??
-
Topikgazda
válasz Sygnus #49969 üzenetére
Az 54 Mbps az csak a link sebesség, mérhető sebességnek max 20 Mbps körül tud a G-s kapcsolat.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna 1 és 11 közötti?
Milyen router van használatban?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sygnus
tag
válasz Gubek-Einste #49970 üzenetére
Ja, akkor a 40es netet ott ne is reméljem ? :S
1 vastag fal van panelben, mondjuk pont tartó fal.
Jelszó betűk és számok.
Wifi csatorna auto -n van.
Router : tp link 1043nd v1Mondjuk ha 20nál többet nem tud akkor sokat nem várok tőle, lehet veszek egy n -es kártyát.
-
Topikgazda
válasz Sygnus #49971 üzenetére
Panelos környezetben a telített 2,4 GHz-s sáv miatt teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen is lesz az eredmény de mindenképpen fix csatornát kellene beállítani gyakori újra ellenőrzéssel.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMark
titán
-
Sygnus
tag
válasz Gubek-Einste #49972 üzenetére
Beállítottam 5ös csatornát, így most 15mbps, pici javulás.
Érdemes cserélni akkor a wifi kártyát n -esre? Vagy azon sem lesz jobb ?
-
richfuel
csendes tag
Hogyan is van pontosan az 2,4 n300? Amit nem tiszta, hogy a régi routerem 2 csatornán (pl 1+5) adta a 300Mbit/s, míg az újnak ehhez csak 1 csatorna kell. Gondolom a 20-40 MHz változik..
-
legenda
válasz richfuel #49975 üzenetére
N szabványos 2.4 GHz-en egyik router sem tudja alapesetben egy csatornán a 300 Mbps sebességet, kettő kell hozzá (és 40 MHz), legfeljebb nem minden eszköz/szoftver jelzi ki a másodlagos csatornát.
MasterMark: Mert auto módban közel sem biztos, hogy jó értékre fog beállni.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
-
richfuel
csendes tag
Az Inssider mutatja így, ezért nem értem. UPC Technicolor VS. Connec Box
-
Topikgazda
-
Sygnus
tag
válasz Gubek-Einste #49977 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget !
-
uriember
aktív tag
Sziasztok, melyik a két router közül az ajánlott (kliens 2x2:2 Mimo), tehát TP-link WR1043NDv2 vagy Asus RT-N18U? Melyik a stabilabb, melyik ad erősebb wifi jelet?
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Soma01
veterán
Ajánljatok már nekem légyszi, egy olyan AP-t (párt) két pont összekötésére, amiken keresztül kb. 200 Mbps sebesség is megvalósítható. Tehát a 100-as porttal rendelkezők már ki is estek a játékból. Városban lenne felszerelve, kb. 500 métert kellene tudni áthidalnia stabilan. Az elhelyezés megoldott, már most is van működő rendszer, de az nagyon lassú és persze az eszközök is régiek már...
A legolcsóbb megoldás is érdekel, mielőtt felsoroltok egy csomó (sokba kerülő) vállalati megoldást. -
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #49985 üzenetére
Persze, amelyik árban jobb az kell. A távolság nem nagy, nem kell nagy antenna.
-
And
veterán
válasz Soma01 #49986 üzenetére
Nem is az antennák mérete a probléma, hanem azok darabszáma. Momentán nem nagyon létezik olyan szabvány / moduláció, amely erre egyetlen antennával (antennapárral) önmagában képes lenne. Esetleg egy 80 vagy 160 MHz szélességű csatornát alkalmazó 802.11ac link lehet képes egyetlen stream-mel >200 Mbps valós sebességet átvinni, de erre nem feltétlenül találsz kültéri megoldást, illetve ez minden, csak nem olcsó (a beltérre szánt AP + külső antenna párosításról meg eleve lebeszélnélek 5 GHz-en). A Gubek-Einste által javasolt, vagy más, 2x2 MIMO-s kültéri integrált 802.11n szabványú eszköz át tud vinni 150 Mbps+ sebességet. Bizonyos beállításokkal - kiterjesztett 802.11n csomagmérettel - akár meg is közelíthető az a 200 Mbps, de ez valójában csak nagyon tiszta sáv / zajmentes kapcsolat esetén tud érvényesülni.
-
Soma01
veterán
Köszönöm a hozzászólásokat.
Én is nézegettem azóta és megkérdezném, hogy amit "találtam" arról mi a véleményetek? Egy viszonylag új, pár hónapja a piacra dobott Mikrotik eszközről van szó. SXTsq 5 ac A teszt alapján elég gyors az eszköz. és elég "olcsó" is. Mondjuk a honlapján lévő tesztből nem derült ki, hogy milyen széles csatornán mértek. De 5 GHz-en működik ahol azért van több "hely" és AC-s. -
félisten
válasz Soma01 #49988 üzenetére
A paraméterei alapján lehet jó, egy pár ilyen jól célozva egymásra, környezeti zavarok nélkül, akár...
Szerintem nézz szét a meglevő eszközök tapasztalatai között, emlékeim szerint a TP-Link és az Ubiquiti elég komoly anyagot termelt ki.
TP-Linkkel már játszottam, tetszett is, de inkább a távolságra mentünk rá, a sebesség másodlagos volt számunkra.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
And
veterán
válasz Soma01 #49988 üzenetére
Jól néz ki (főleg annyiért), és valóban elég nehéz pontos információkat kapni a teljesítőképességéről. Adatlapon nem látni a lehetséges csatornaszélességet. Qualcomm IPQ4018-as wifi-chipsetet említenek, aminek a specifikációja pedig eléggé ellentmondásos: a csatornaszélesség maximuma - nyilván 802.11ac módban - 80 MHz, 2x2 MIMO-támogatás, a csúcs linksebesség pedig 1,733 Gbps. A 2x2 MIMO oké, viszont az ac-szabvány összefoglaló táblázata szerint az 1733 Mbps-hez két stream-nél 160 MHz-es csatornaszélesség tartozik. Mondjuk akár a MikroTik által közölt képességekkel is elérhető az általad megkívánt hasznos adatráta, de a 'Test results' fülön említett sebességek - ha jól értelmezem - nem wifi-átvitelre vonatkoznak.
-
Soma01
veterán
Én sem nagyon értem a dolgot, mert találtam olyan tesztet is ahol a régebbi MikroTik SXT Lite5 500 Mbps körül tolja párban, de annak meg csak 100-as portjai vannak, szóval a teszt a videón valószínű, hogy csak a vezeték nélküli részt teszteli, de kábelen nem tud "kijönni" belőle a 100-as portok miatt. A video itt van. Erre alapozva gondoltam, hogy az újabb SXTsq 5 ac is tud kb. ennyit, de a gigás portjai miatt ki is tud adni magából ennyit a kábelre.
-
Soma01
veterán
Ami a Mikrotik honlapon van az eszközről, az pedig az "Ethernet test results" tehát kábel irányba mért tesztek, bizonyos szűrőkkel és útvonal választás beiktatásával nehezítve az AP dolgát. A vezeték nélküli átvitelről viszont nem tudok semmit, csak következtetni lehet az alkalmazott szabványokból. De én ehhez nem értek. Ezért kérdezlek benneteket. Ha az általad említett link sebesség megvan, akkor abból szerintem simán megvan a valós 200 Mbps körüli sebesség. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
richfuel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #49979 üzenetére
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Van egy Xiaomi 3G routerem és a minap vettem hozzá egy tp-Link T4UH v2 WiFi adaptert, hogy tudjam használni az 5Ghz-es csatornát.
A probléma, hogy nem látja a listábanaz 5Ghz hálózat nevet csakis a 2,4Ghz-eset.
Sony Z5 compact listázza és tud is csatlakozni.
Ötlet, hogy mi lehet a prob? -
sir0cco
tag
Megválaszolva.
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #49996 üzenetére
Nálunk nem használatos csatornák beállítva a xiaomin.
-
sir0cco
tag
-
Breki
veterán
Sziasztok, a múltkor kérdeztem milyen eszközt ajánlanátok teremben mobiltelefonos óra tartásához közintézményben.
Akkor az áltatok ajánlottat le is jelentettem, de visszautasították, hogy csak a közbeszerzési portálról lehet.
Ott ezt a kettőt találtuk emberi árban, ezekről van valami vélemény megfelelnek-e?
A drágábbik tényleg jobb-e?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat