Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    Üdv!

    Miért fagynak a routereim?- ez önmagában elég komolytalan kérdés, de írom a részleteket:

    Kisvárosomban helyi internetszolgáltatóra váltottam, mert ez a cég az egyetlen, aki optikai kábellel hozza a netet az utcánkban. Elő is fizettem a leggyorsabb csomagra, ami 40/20 Mb/s-s.
    A házam be van vezetékelve hálózati kábellel, mert több gépet használunk itthon (meg a szomszédot is én netelem ;) ). Hogy gyors legyen a gépek közötti adatfolyam, gigabytes ruterben gondolkodtam. Első nekifutásra egy használt Belkin N1 vision routert vettem, de csalódtam benne. 2-3 naponta lefagyott, volt hogy visszaállt alapbeállításokra, illetve a net is meg-meg állt pár pillanatra. ( Persze élettartam garis, csak nem tudom érvényesíteni, mert a dobozon feltüntetett számot senki sem veszi fel :W ). Meguntam a fagyásokat, ezért vettem a hardveraprón egy garanciális cseredarab TP-link wr1043nd eszközt, de sajnos ez sem bírja 3 napnál tovább egyhuzamban. Először csak a menüjébe nem enged be, majd pár óra mulva már netet sem ad.

    Ennyire balszerencsés lennék, hogy kifogom a hibás darabokat? A Tp-n a legfrissebb gyári firmware van, érdemes lenne esetleg lecserélni valami openwrt-re, vagy valószínüleg azzal is fagyna?

    Minden ötletet meghallgatok (elolvasok), válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák