Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cblacksmithc
tag
válasz wetsom #155700 üzenetére
Én ezt olvastam el újra, ha nincs meg a helyreállítási kulcs fújhatjátok az összes adatot...
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
Top cat
addikt
válasz Cblacksmithc #155705 üzenetére
Ja, de jó messzire. (az örök vadászmezőkre )
-
wetsom
tag
Szerencsére eddig minden kulcs meglett, csak furcsa ez a tömeges jelenség és félek, hogy egyszer csak nem lesz meg egy kulcs.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz wetsom #155708 üzenetére
Csak furcsa ez a tömeges jelenség
July 9, 2024—KB5040427
Known issues alatt:
After installing the July 9, 2024, Windows security update, you might see a BitLocker recovery screen upon starting up your device. This screen does not commonly appear after a Windows update. You are more likely to face this issue if you have the Device Encryption option enabled in Settings under Privacy & Security > Device encryption. Because of this issue, you might be prompted to enter the recovery key from your Microsoft account to unlock your drive.#155707 Grave_444
Összefoglalom: 2-4 havonta beírod ezt, kipróbálni nem fogod, egyébként a recovery key-t belátható időn belül nem fogja törni. -
movax
őstag
Apropó, Bitlocker, van egy ártatlan kérdésem:
Nincs bekapcsolva a Bitlocker a gépemen, MS-fiókot sem használok, helyi van. Mi van, ha frissítéssel bekapcsol a Bitlockert? Ilyenkor felajánlja a kulcs mentését vagy valami? Van adatmentésem, de akkor sem akarok kizáródni a saját gépemből. -
5leteseN
senior tag
-
Geth
veterán
válasz 5leteseN #155720 üzenetére
Anno használtam valami progit, ami le tudott menteni egy layout-ot és visszaállítani.
Személyes jótanács: a problémától függetlenül évek óta 0 darab ikont tartok az Asztalon. Úgyis mindig nyitva van valami ablak ami takarja. Nekem elég a Start menü (csoportokat használok), illetve a tálca.
-
Kiskokó
veterán
válasz teptep #155683 üzenetére
Helló
Abból semmi sem derül ki sajnos. Azóta se jövök rá mi lehet ez.
Semmi nem változott, ugyanúgy fut a gép, ugyan olyan körülmények között, ugyan azokkal a programokkal. Talán 2-3 hete volt egy Win10 update... nem-e annak lehet köze?
Még 2 féle programot ki akarok próbálni, de eddig úgy tűnik nem vírus vagy egyéb cucc.| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
félisten
válasz Kiskokó #155723 üzenetére
Nézd végig ezt, hátha benne van a megoldás.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy Windows 10 aktiválásos kérdésem van.
Egy régebbi laptopom van, amin most Win10 van. Annó Win8-al vettük, az oem kulcs a bioszban van. Mindig frissítettem, így van most Win10. Most alaplapot szeretnék cserélni. Mivel az "új", de használt alaplap bioszában is lesz egy Win8 oem kulcs. Mit kell tenem, hogy a Windows aktivált legyen újra alaplalcsere után? Most még bele se kezdtem, csak tudni szeretném, hogy mire számíthatok? Mire készüljek? Milyen előkészületek kellenek a csere előtt?[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Van olyan ismert gyűjtőhely (mondjuk valami fórum, ilyesmi) ahol különböző előre elkészített Windows answer file -okat lehet letölteni? Amit eddig találtam túlságosan szigorú volt, túl nagy mértékben herélte ki a Windows -t, ennyire én nem akarok messzire menni. Persze tudom, én magam is meg tudom szerkeszteni, de nincs most időm még végig bogarászni a kódot és kiszedegetni azt amit nem akarok. Hátha találok olyat, ami nagyjából megfelel az elképzeléseimnek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
CriticalHit
őstag
Mindenképpen újra kell telepítenem a Win10-t, ha alaplap halála miatt cserélnem kell azt, a CPU-t és a RAM-okat is? Ha igen ,de kimentem a WIN10 USER könyvtárban lévő játék mentéseket az adattároló merevlemezre, azok működni fognak az új telepítésű WIN 10-el? Valóban 1TB SSD az optimális a WIN10/11 számára?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Top cat
addikt
válasz CriticalHit #155727 üzenetére
A Win10, már elég durva hardver cserét is képes túlélni. Persze függ attól, hogyan lett aktiválva. Ha valami olcsó kulccsal, akkor nem biztos a siker.
Játék mentésre biztos nem lesz az elég. Használd ezt ha kell.
Tárhelyből meg sosem elég. De elférnek 256-on is.
-
Borisz76
veterán
Már nagyon régóta az SSD az ajánlott ...oprendszer alá mindenképpen....de a játékok is profitálnak belőle csak akkor nagyobb kapacitású kell.
Évekkel ezelőtt cseréltem ki egy laptopban a 250 GB-s HDD-t egy 64 GB-s SSD-re.....mintha seggbe rúgták volna a gépet úgy meglódult.
Anyámnak meg elég volt a mérete mert csak böngészett meg YT videókat nézett.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
Nálunk van egy telepítés, ami win8-ként született egy AMD Bobcat-es gépbe, majd átköltözött egy 8. generációs I5 alá, itt W10 lell upgrade-del. Jelenleg ey Ryzen procis gépben csücsül, már felnőtt és WIN11 lett belőle.
Persze az aktíválásra figyelni kell, de az sem macerás. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Olyan hibába futottam, hogy a jobb alsó sarokban a hálózat ikonja nem jelenik meg. A tálán megjelenítésénél természetesen a Hálózat mellett be van kapcsolva. Ami még érdekes, hogy a hálózat állapot lekérdezésre kattintva csak felvillan az ablak, de el is tűnik. Az adapter engedélyezve van és mutatja ha ki-be dugom a hálózati kábelt. Internet nem egy. Pendrive-ról indított hirens boot-nál van hálózat és megy az internet. Hálózat alaphelyzetbe állítást lefuttattam, de nem lett jobb a helyzet. Próbáltam a hálókártyát is eltávolítani majd vissza illetve próbálkozta egy wifi stickkel is.
Mit tudok még tenni annélkül, hogy újratelepítsem a windowst, fontos lenne, hogy minden ugyanúgy legyen rajta ahogy volt.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
őstag
válasz CriticalHit #155735 üzenetére
Ha az alaplaphoz kötött, OEM liszenced van, akkor azt nem tudod tovább vinni, az új rendszerre, a WIN marad, a telepített alaklmazások maradnak, de az aktíválást buktad.
-
bozsozso
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #155734 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem segített. Újraindítás után is ugyanaz a helyzet.
-
félisten
válasz bozsozso #155737 üzenetére
Ezek a "semmiből" megjelenő jelenségek a legkellemetlenebbek. Ilyenkor végig kell gondolni, hogy mikor jelent meg a hiba, pl. telepítettél-e valamilyen progit előtte, aminek van köze a hálózathoz(tűzfal, víruskergető, network manager/monitor stb stb, de lehet olyan progi is, aminek semmi köze nem kellene, hogy legyen a hálózathoz.
Próbáld meg a beépített hibaelhárítót futtatni, hátha megoldja a dolgot.
Kicsit várj még, hátha valakinek lesz még hasznos ötlete. Ha minden kötél szakad, akkor újra lehet húzni az OS-t, telepítéskor van lehetőség az adatok megtartására.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
5leteseN
senior tag
válasz bozsozso #155733 üzenetére
Ha több (meglepően)sikeres Windows 10-11-es hibaelhárításom módszereit összerakom, akkor kb az jön ki belőle, hogy sok hibát az Eszközkezelő-ben rejtőző (nem látható) eszköz és azok drivereinek a közben felrakottakkal történő összeakadása okoz.
Erre gyanúsan nekem a DDU sikeres megoldása jutott jó példaként eszembe, amely kb ugyanezt(és még néhány dolgot) csinál: ezeket az Eszkökezelő-ben a "Rejtett eszközök megjelenítése" bekapcsolása után láthatóvá váló és az összeakadásokat okozó "sorokat" kiszedegetve úsztam meg több(nagy veszteséggel járó) Windows-os újratelepítést!
Az eltávolításkor a drivert általában nem szedettem le a W-zal amikor volt azzal a driverrel aktív eszköz(VGA PöLö), mert akkor az újraindítási gondokat okozhat. Emlékeim szerint ez(nálam ! ) elég volt.Volt, hogy fél óráig szedegettem az Eszközkezelő-ből a halvány-szürke sorokat, de a CAD-CAM-es cég imába foglalta a munkámat és szép prémiummal díjazták az "IT-favágásomat"(kézzel törölgetés).
Pár éves munkájuk maradt meg, gyorsan csináltak is Back-Up-ot! Helyesbítek: kettőt a siker utáni héten!Ha régóta futó az OP-rendszer, akkor sok korábbi eszköz-bővítés után marad ez-az. Ezekből sajnos csak idő kérdése az összeakadás.
PöLö: Saját gépen volt, hogy a szokásos keddi W-frissítés akadt össze az eszközkezelős "maradékkal".
Ez nem is kimondottan a W hibája volt: 4. éves Windows-ról van szó, kb 2-3-tucat hardver tesztelgetés és csere és azok "maradéka" után.Szóval én megnézném a helyedben ezt a lehetőséget.
Pár kattintással látható lesz, hogy az itt található sok rejtett eszköz lehet-e a gond forrása, vagy nézni kell a következő hibakeresési lépést![ Szerkesztve ]
-
malibu
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy 80-90%-ban nem indul el elsőre a windows 10. Szerintem frissítés óta csinálja. A kék ablak logó még bejön, utána vagy feketére, vagy fehérre vált a képernyő, aztán reset után simán elindul. Videókártya drivert már frissítettem, de nem oldódott meg. Gondolom senki nem tudja megmondani távolról, hogy mi a baj, de hogy tudom kideríteni?Másik kérdésem, hogy melyik programmal tudom áthelyezni a windowst ssd-ről egy használatban lévő nagy hdd-re. Nem üres és nem is szeretném formatálni, de gondolom partríciót létre tudok hozni rajta. Az a baj, hogy 120-as az ssd és folyamatosan fogy a hely. Már csak 5-6 Gb van, ha mindent kiürítek és törlöm a felesleges dolgokat. Dokumentumokat, asztalt és egyéb mozgatható dolgokat már áthelyeztem máshova. Az nem tudom, hogy a programfájl mappák valamilyen módon mozgathatók-e, mert azok foglalnak nagyon sok helyet.
Köszönöm!!!
-
Cs1csó
félisten
válasz malibu #155742 üzenetére
Kezdésnek akár el is távolíthatnád a legutóbbi frissítéseket (dátum szerint vannak felsorolva tehát ami a legutóbbi alkalommal teleült azokat eltávolíthatod. Hátha alapon.
Amúgy ha a rendszer haldoklik miért akarod klónozni. Ha nem jön össze semmi akkor jöhet egy tiszta telepítés (sokszor szoktam ezt ajánlani, ha egy hozzáértő nem boldogul a hiba feltárásával, persze lehet előbb pl. egy live linux-al tesztelni, hogy ha az stabil akkor nem hardver gond, és persze az eseménynaplót is érdemes megnézni stb. tehát van több lehetőség is.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #155738 üzenetére
Teljes történet: Sokáig állt a gép. Alaplapot cseréltem, klónoztam nagyobbra az ssd-t. Ezután elindult, ment rendesen. Frissítések lejöttek rendben minden ok volt, de véletlenül töröltem pár dolgot és ezért újra klónoztam az ssd-t majd kezdtem előlről mindent, de itt már problémák adódtak a frissítésekkel, mert kis idő után kiírta, hogy nem tudja letölteni, mert nincs internet. Na és most jön amikor a nagy hibát elkövettem, az eredeti ssd-t visszarakva azon is megpróbáltam a frissítéseket letölteni, itt is előjött, hogy eltünt a hálózati jel a tálcáról. Sajnos így az eredeti ssd-t is elszúrtam így már nincs olyan pontom amit vissza tudnék állítani. Visszaállítási pont ki volt kapcsolva. Leszedtem a telepített frissítéseket, de nem lett jó. Beépített hibaelhárítót már próbáltam. Eszközkezelőben a hálózati kártya rendben, de leszedtem a drivert, majd telepítettem újra. Próbáltam másik hálózati kártyát is. Az a baj, hogy a hálózat megjelnik és érzékeli azt is, hogy a kábel be van-e dugva, de ennek ellenére nincs internet.
Jelenleg a KB5027215 frissítést nem tudom eltávolítani, mert hibára fut. Csak annyit ír, hogy nem sikerült eltávolítani.
ipconfignál internetes ip címet látok, de az átjárónál nincs semmi. Routert hiába pingelem nincs válasz.
"control.exe /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter " erre nem ír ki semmit.
-
félisten
válasz bozsozso #155744 üzenetére
Elsőre Én is csak azt tudom kérdezni, amit Top cat, hogy most akkor mégis csak van hálózati ikon? (korábban azt írtad, hogy azzal is gond van, mert meg sem jelenik vagy csak pillanatokra)
A control.exe /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter parancs nem jelenít meg semmit parancssorban, csak elindítja a Vezérlőpultot, annak is a Hálózat és megosztási központ része jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
Segítséget kérnék, laptopon nem tudok belépni a profilomba.
Előtte volt belépési pin kód módosítás, ami nem zajlott le rendesen, de eltűnt az ujjlenyomatos belépés. Lérejött egy temp profil.
A jó hír az, hogy van a gépen egy másik rendszergazda szintű profil, de belépve nem tudom a saját profilom belépését menedzselni.
Teljes mentés a C-ről 2023.05.hó van csak....
Van valami program, amiben tudom menedzselni a beléphető profilból a régi megszokott profilt? Valami sérülés történt (win10 pro)[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
félisten
válasz Fuvaros #155749 üzenetére
Ha meg lehet oldani a dolgot, akkor azt talán így lehet, nézd meg és kövesd a látottakat.
we cant sign into your account | Fix temporary profile issue Windows 10[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- PlayStation 5 Pro teszt
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest