- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz kezo0 #153049 üzenetére
Évek óta elengedtem ezt az OP módot (nagyjából csak Samsung SSD-k vannak itt), ha nem írod tele, pontosan ugyanott vagy.
Az a full performance mode nem tudom micsoda, de enélkül is hozzák az SSD-k a számokat, és több helyen azt írják, hogy munkafolyamatoktól függően nagyjából elhanyagolható amit hoz (vagy semmit), felesleges (nekem benchmark-"javító" vakításnak tűnik: benchmarkot átveri, "élesben" nem veszed észre).
Btw, jelenleg a Magician a recovery elé teszi az OP partíciót. -
Geth
veterán
Szerintem semmi köze a BitLocker-hez (a problémának, a CVE-nek, amit javítani akar, annak igen).
Az update nyilvánvalóan megpróbálja, csak nem sikerül neki. Sajnos nincs előttem a forráskód, hogy ez miként lett implementálva, csak tippjeim vannak (nem triviális partíciós felosztáson elhasal, mert nem lett rá felkészítve, vagy eléggé tele van a rendszerpartíció és nem tudja kicsinyíteni, stb).
Btw, nem tudom mennyire mutat előre, hogy a workaround helyett azon pörögtök, hogyan fordulhatott ez elő. Erre se én, se más nem fog tudni itt válaszolni, nem látom hogyan vinné ez előre a dolgokat. De hajrá.
Korábban linkeltem, leírtam, hogy milyen CVE miatt adták ki (szerintem nem katasztrófa ha ép ésszel használod a rendszert, fizikai hozzáférés kell a sikeres töréshez), nem sikerült, majd kiadják újra.
Van akinél sikeresen, elsőre feltelepült ez a sz*r?
(Engem abszolúte nem érint: win11 minden gépen, kellően nagy méretű recovery-vel.)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kezo0 #153041 üzenetére
"Két asztali PC-vel (egyiken Win 10, másikon Win 11) és egy notebookkal (Win 10) van dolgom rendszeresen, egyiken sincs Win RE partíció, és évek óta mennek gond nélkül."
Azt lehet tudni hogy miért nincsen, amikor mind BIOS/MBR, mind UEFI/GPT séma szerinti telepítésnél alap a WinRE partíció létrejötte és megléte?
Csak érdekel, mert nem világos mégis mi értelme van direkt lehagyni. Ha az ebben a válaszban leírtak miatt lett törölve, akkor pont zéró értelme volt, mivel nem lefoglalt terület manuálisan is létrehozható a lemezkezelőben a zsugorítással, meg amúgy sem kötelező az OP miatt külön leválasztani, mivel lehet az a 3-10% szabad terület már meglévő partíción is, az előbbi inkább csak amolyan szamárvezető azoknak akik ez utóbbira nem figyelnek oda.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Ha az a kérdés, hogy csak BitLocker-t használó rendszerre próbál meg települni, akkor szerintem nem csak, hiszen utólag is bekapcsolható a BitLocker.
Maga a hiba nem a BitLocker miatt jött, hanem mert kevés a hely a recovery partíción (CBS_E_INSUFFICIENT_DISK_SPACE).
Amit tetéztek azzal, hogy egy általánosabb hibával szállhat el:
Because of an issue in the error code handling routine, you might receive the following error message instead of the expected error message when there is insufficient disk space: 0x80070643 - ERROR_INSTALL_FAILURE -
-
Doky586
nagyúr
Nálam is hibára futott a frissítés. Szerencsére más hibát nem tapasztalok. De kíváncsi leszek hogy lehet megnövelni egyszerűen.
Talán majd live gparted-el..
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Sok éve nem piszkáltam biost, most tervezek venni egy új alaplapot, procit, win 10 et tennék rá. Van valami teendő a biosban, amit állítani kell/érdemes?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
King Unique
titán
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #153060 üzenetére
Nincs kivétel, az ajánlás explicit leírja a szitut.
A bénácska telepítőjük mit csinál, az egy másik dolog. Végeredmény?Most nézem, hogy itt az anno 650 MB-os recovery valamikor meghízott 800 MB-ra. Az, hogy ezt észre se vettem szerintem fényévekkel jobb, mint amit itt átélnek sokan.
-
7Sony7
addikt
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #153060 üzenetére
• Windows 10 Version 20H1 brings an important change in Windows Setup
• UEFI/GPT-based hard drive partitions2004 (20H1) verzió óta UEFI/GPT séma szerinti tiszta telepítésnél eleve a C után jön létre a WinRE partíció, a C előtt létrejövő állapot max. ≤ 1909 verziók tiszta telepítésénél volt. Ahol az előbbinek pont az az előnye, hogy akkor eleve könnyen növelhető a WinRE mérete a C zsugorításából hozzácsapott szabad területtel.
Ha a C után van az az adatpartíció, akkor is utólag eleve a C után jön létre a WinRE és nyilván nem a lemez elejére lesz pakolva, utóbbi max. ≤ 1909 verzióknál volt, illetve ott is csak a tiszta telepítés adta particionálásnál, ellenben utólag ott sem a lemez elején lett létrehozva, hanem akkor +1 db WinRE partíció készült ha az eredeti méretét nem sikerült megnövelni. Sőt, akár + 2 db WinRE is létrejöhet, van olyan Windows 10 (1909—►
22H2) & Windows 11 dual boot telepítésem, ahol összesen 3 db WinRE partíció jött létre a szokványos 5xx MB-os méretekkel, majd kipróbálom ennél mit csinál a mostani frissítés.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #153058 üzenetére
Az egyik notinknál én is hasonló hasonló problémába futottam ...
Talán az a szerencsém, hogy a helyreállítási partíció a "0 lemez" végén van, és ha (jól gondolom) csökkentem a"C"-partíciót és ugyanennyivel növelem a "Helyreállítási ...-t" (AOMEI Partition Edition-al), akkor elméletben megszüntethető a hiba.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kezo0
addikt
Na, ez az, aminek én inkább nem futok neki. Nem ér annyit, időm sincs rá, meghaladja a felhasználói bátorságom stb.
#153049: A full performance mód bekapcsolása automatikusan bekapcsolja az OP-t. Azaz csak bekapcsolná, de nem kapcsolja be, ha ott a lemez végén a recovery partíció. És igen, a benchmark teszt sokkal nagyobb sebességeket mutat, ha full performance módban van. Azt nem tudtam, hogy ez csak egy átverés.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz King Unique #153055 üzenetére
Igen, azért lett törölve, hogy legyen OP. A pontos funkciójával, miértjével sosem voltam tisztában, csak azzal, hogy ez kell ahhoz, hogy az SSD maximális teljesítményt nyújtson – a Samsung Magician szerint. És ha ott egy kattintással biztonságosan bekapcsolható/létrehozható az OP, akkor miért variáltam volna egy nem lefoglalt terület manuális létrehozásával, amikor az az én felhasználói szintemen azért rejt magában némi veszélyt, ha valamit esetleg elkefélek…?
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Geth
veterán
válasz kezo0 #153067 üzenetére
A nagy sebességet a RAM cache miatt méred (kvázi a RAM-odat benchmarkolod).
Én úgy voltam vele, hogy a RAM-ot menedzselje inkább az OS, nem kell, hogy az SSD mellé adott progi csipegessen le belőle ennyi meg annyi %-ot.Az OP önmagában csak egy plusz tartalék, mert a legtöbb SSD bitang mód belassul, ha elkezd betelni. Erre én OP nélkül is képes vagyok, nem írom tele.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kezo0 #153068 üzenetére
• SSD Over Provisioning (OP)
• Understanding SSD Over-provisioning (OP)"Egyes SSD-kben a vezérlőchip szoftvere (firmware) a fizikailag elérhető maximális tárkapacitásnak egy részét (jellemzően nagyjából 7-28 százalékát) lefoglalhatják over provisioning célokra, ami a hibás blokkok cseréjérére, trim és egyéb karbantartó műveletek számára lesz így fenntartva, ami pozitív hatással van a tároló teljesítményére és élettartamára egyaránt."
• Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
"Az SSD-n az optimális működéséhez körülbelül 10-15% szabad helyet kell hagynunk. Ezt a szabad helyet mindegy, hogy particionált, vagy a nélküli helyen hagyjuk meg, a lényeg az, hogy az SSD kapacitásának 10-15%-a legyen szabadon."
"Egyes meghajtókon a gyártók már eleve hagytak elkülönített részt, általában ez a kapacitás 7%-a, melyet természetesen nem lát semmilyen operációs rendszer, és a BIOS sem. Ezeknél az SSD-knél elég kb. 3-5% szabad helyet hagynunk."Tehát a Samsung Magician és egyéb hasonló szoftverben beállított OP csak opcionális és nem kötelező, bőven jó az ha a meglévő partíciókon szabad a meghajtó tárolókapacitásának 3-10%-a, amire egy rendszermaghajtónál amúgy is oda kell figyelni, mármint hogy mindig legyen elegendő szabad terület a rendszerpartíción. Az pedig már egyértelműen a Magician hibája, ha a C zsugorításával nem képes ezt megoldani a WinRE partíció miatt, aminek megléte ráadásul eleve alapértelmezett évek óta mind BIOS/MBR, mind UEFI/GPT szerinti telepítésnél... De még szerencse, hogy egyszerű lemezkezelős partíciózsugorítással is simán megoldható a nem lefoglalt terület leválasztása és nyilván nem létszükséglet ehhez az előbbi szoftver, ami ugyanazt csinálja, illetve csak csinálná ha tudná normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #153065 üzenetére
Igen, még 2020 elején volt telepítve..
(úgy hogy a particionálatlan hely után volt a végén egy partíció)
Lehet hogy nem klónozni kellett volna legutóbb lemezcserekor, hanem tisztán újratelepíteni?
Na mindegy, Home verzión nincs bitlocker, söt amd procin eszközbiztonság sincs. -
King Unique
titán
válasz Doky586 #153071 üzenetére
Mármint 1909 vagy régebbi verziójú ISO-val, mert 2004 / 20H1 verziótól már eleve az új particionálási mód van, ami UEFI/GPT szerinti telepítésnél a lemez elején már nem hoz létre WinRE partíciót.
"úgy hogy a particionálatlan hely után volt a végén egy partíció"
Ami nem jelent kb. semmit, mert attól még ugyanúgy a megadott séma alapján hozza létre a telepítő a partíciókat a nem lefoglalt területen, kipróbáltam már többször.
Nem, csak emiatt nyilván felesleges egy nagyon belakott rendszert a 0-ról újratelepíteni a klónozás helyett, de ha persze ha nagyon ráér a felhasználó és szeret ezzel pepecselni, akkor azt is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Windows 10 Pro , 64 Bit
Legális, naprakész....de ez most valamiért a torkán akadt.
Próbáltam újra és restart is volt azóta.
Hibás lehet a letöltött fájl ?
Mit lehet vele kezdeni ?[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #152897 üzenetére
Na ha már előkerült a partíció mozgatás, újrakérdezném azt amire az imént válaszolok.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
King Unique
titán
válasz Borisz76 #153074 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatód, hogy a KB5034441 számú frissítés telepítése többeknél hibára futott, ami központi hiba lehet és nem különösebben kell vele foglalkozni mert majd úgyis javítják, meg ha nem érint a BitLocker meghajtótitkosítás. Ha igen, akkor meg adott a lehetőség manuálisan átméretezni a WinRE partíciót a microsoftos leírás alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Borisz76 #153074 üzenetére
A .NET keretrendszer telepítése nem megy mert :
.NET Framework 4.7.2 (magyar) vagy egy frissítése már telepítve van ezen a számítógépen.
Tehát ezt nem tudom telepíteni, hogy az esetleges .NET hibát javítsam....
Köszönöm King Unique !
Szerencsére BitLocker-t nem használok, így nem érint.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Attila0
őstag
válasz King Unique #153076 üzenetére
Én is befutottam ebbe a KB5034441 dologba. Szóval el lehet tüntetni ezt a hibaüzenetet, vagy idővel magától is elfog?
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Kicsit furcsa kérdéssel jönnék. Adott egy laptop. Volt hozzá Win 10 pro licensz. Cseréltem a két merevlemezt és gondoltam felteszek egy Win 10 enterprise-t. Rufus-szal csináltam egy telepítőt. Az ISO a Microsoft oldaláról volt. Fel is települt. De az aktiválás nem akar menni. Ha belépek a Settings/Activation menübe, akkor a tetején:
Ha a Change product key-re nyomok és beírom a vett kódot:
Troubleshooter-t elindítva pedig:
Pedig aktív internetkapcsolattal rendelkezek, hisz ide is írok. Guglizni próbáltam a hibakódokra, de a Troubleshooter-t javasolták szinte mindenhol :/ Lehet holnap inkább felhívom a Microsoft-ot, ha nem oldódik meg. De hátha más is futott ilyennel köröket és talált megoldást.
Mess with the best / Die like the rest
-
Attila0
őstag
-
King Unique
titán
válasz Louro #153079 üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• Az Windows aktiválási hibaelhárító használata
• #133653 | #1494620x87e10bc6
Hiba történt az aktiválási kiszolgálónkkal vagy a licencelési szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Kérjük, várjon néhány percet, majd próbálkozzon a következő Windows 10 Pro licenc-helyreállítási lépésekkel: Futtassa a Windows 10 aktiválási hibaelhárítóját: Válassza a Start > Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás lapot, és végül a Hibaelhárítás lehetőséget.
"Volt hozzá Win 10 pro licensz. Cseréltem a két merevlemezt és gondoltam felteszek egy Win 10 enterprise-t "
Minek, nem volt elég a Pro kiadás?
Az Enterprise LTSC meg ráadásul nem feltétlen otthoni általános használatra való, számos hiányossága van az LTSC kiadásoknak, azok speciális célra, pl. ipari környezetbe valók.
A másik meg az aktiválás és licencelés, ami Enterprise LTSC esetén magánszemélyeknek ugye nem feltétlen oldható meg legális módon, bár az EU-s használtszoftveres mantrát lehet rá lehet húzni, vagy még azt sem feltétlen. Na meg nem derült ki, hogy a "beírom a vett kódot" alatt pontosan honnan és mennyiért vásárolt termékkulcs értendő, ami ha ilyen kétes eredetű jóárasított (MAK típusú / típusú letiltott) termékkulcs, akkor nincs min csodálkozni...[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz King Unique #153082 üzenetére
Köszi!
A Hibaelhárítás nem megy, mert hálózati kapcsolatra panaszkodik.
Azért lett Enterprise, mert nincs TPM, így gondoltam kimaxolom a támogatási időt. Amire én használom a gépet, arra bőven jó ez a verzió. Több fórumon is utánakérdeztem és olvastam.
A kulcs az arukereso oldalon található egyik cégtől van. A cégről is számos pozitív visszajelzés olvasható. Ráadásul a support a 3. levelem után adott is egy másik kulcsot, de azzal is ugyanaz.
Az automata ügyfélszolgálatot még megpróbálom az ügyfélszolgálat előtt.
-
DS39
nagyúr
válasz King Unique #153076 üzenetére
Ami leírásban kicsit vicces, hogy még mindig nem tud a rendszer gyárilag balra kiterjeszteni (csak jobbra), ezért a C-ből levágott részt nem lehet egy paranccsal hozzáadni a meglévőhöz, hanem WinRE törlés és újra létrehozás a megoldás.
Fapad. -
King Unique
titán
válasz Louro #153083 üzenetére
• Három évvel meghosszabbítja a Windows 10 támogatását a Microsoft
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépreLesz a Windows 10-nél +3 év támogatás, ahol az ESU magánszemélyeknek is igénybe vehető lesz, valamint a Windows 11 akár TPM 2.0 nélküli nem támogatott hardverkonfigurációra is telepíthető. Vagyis csak emiatt felesleges Enterprise LTSC kiadással bohóckodni, meg pláne ha még az aktiválás sem megy a ki tudja milyen eredetű termékkulccsal.
-
King Unique
titán
Igen, a beépített particionáló eszközöknél valóban csak akkor használható alaplemeznél (nem dinamikus lemez) a kiterjesztés, ha a nem lefoglalt terület közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció mellett és után (jobbra) helyezkedik el, ellenben 3rd party particionáló programokkal megoldható egyéb esetben is, ami nem újdonság, hosszú évek óta így van.
-
Winnie The P
őstag
válasz King Unique #153087 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy csak akkor ha fizetnek érte!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Louro
őstag
válasz King Unique #153087 üzenetére
Végülis fizessek azért nem kevesett, hogy még 3 évig legyen támogatásom vagy fizessek egy kisebb összeget, hogy mégtovább legyen támogatásom...
Win 11-et amúgyis skippelném. 12-nél meg trükközés szerintem nem nagyon lesz opció.
Amúgy az automata ügyfélszolgálat vakvágány volt. Holnap az ügyfélszolgálattal is bepróbálkozok. De köszi ezt a tippet!
-
King Unique
titán
válasz Winnie The P #153090 üzenetére
Igen, az köztudott, hogy fizetős az ESU. A jó hír viszont az, hogy a Windows 10-nél már magánszemélyek (otthoni felhasználók) is előfizethetnek rá, amire eddig nem volt nekik lehetőség, max. csak a "potyázásra".
"Végülis fizessek azért nem kevesett, hogy még 3 évig legyen támogatásom vagy fizessek egy kisebb összeget, hogy mégtovább legyen támogatásom..."
Mármint van egy otthoni és üzleti használatra is alkalmas jogtiszta Windows 10 Pro kiadással előtelepített laptop, amihez szintén legálisan és jogtiszta módon vásárolható +3 év kiterjesztett támogatás (ESU), meg van az Enterprise LTSC opció, amihez nem feltétlen vásárolhat magánszemély jogtiszta licencet, meg nem is feltétlen általános otthoni használatra való, stb. Igen, evidens hogy ez esetben melyik az észszerűbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Nekem a Win8 is és a Vista is kimaradt. Én maradok az a vaskalapos, aki kihagy mindig egy verziót. Lehet, hogy szuper, de ha lehet, sokáig nem akarok újratelepítgetni. Jobban szeretem a belakott rendszert. Mivel a W10-zel is elvagyok és hamarosan érkezik a W12, így nem érzem az izgalmat, hogy W11-et telepítsek.
Nem is kell, hogy egyformák legyünk Van ismerős, aki remegve várta a W11-et is. Első nap már bökött is a frissítésre. Én nem ettől jövök izgalomba.
-
Maelephant
aktív tag
válasz King Unique #153088 üzenetére
Ó, szóval (nálam az adatpartíció után "jobbra" az utolsó a helyreállítási) hiába csípnék le egy darabot shrinkkel az adatpartícióból, mert az így létrejövő unpartitioned space az adat- és a helyreállítási közé ékelődne, utóbbitól balra, tehát az "extend" funkció ki lenne szürkítve a helyreállításinál és jónapot? Basszus...na mindegy, úgysem használok BitLockert, majd az MS kijavít/visszavon, amit szeretne.
-
King Unique
titán
válasz Maelephant #153095 üzenetére
Igen, a microsoftos leírás is emiatt nem véletlenül a törlést + újbóli létrehozást taglalja.
-
King Unique
titán
válasz Louro #153094 üzenetére
"de ha lehet, sokáig nem akarok újratelepítgetni. Jobban szeretem a belakott rendszert."
Nem is feltétlen kell a Windows 11-re váltásnál újratelepíteni a 0-ról, mivel nyilván a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade is opció, az is le írva írva a "Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre" bejegyzésben.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz Borisz76 #153077 üzenetére
NetFxRepairTool.exe elvileg javítja, de ha tévedek, bocsánat.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Geth
veterán
válasz Louro #153094 üzenetére
Ööö, lehet frissíteni, nem kell újratelepíteni. Ez követő verzióknál a 8 óta ingyenes is (egy ideig). Egyébként annak ellenére, hogy nem szeretsz újratelepíteni, pont most sikerült (csak nem biztos, hogy a legjobb választást).
Nem izgalom vagy vaskalaposság kérdése ez (és nem is kell rögtön, az ingyenes időszak általában meglehetősen hosszú), Te csak szeretsz fizetni elkerülhető költségeket.ShowKeyPlus-szal csekkold a kulcsot amit kaptál, lehet hogy MAK kulcsot adtak el Neked, amit eladtak többször másnak is, és valaki már kimerítette a hozzá tartozó fix darabszámú aktivációt.
Jobban belegondolva az Enterprise nem is aktiválható csak VL csatornán tudtommal, akkor viszont nem tudom ez hogyan legális[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest