- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz tordaitibi #142301 üzenetére
Ránézek este . Esetleg kipróbálom mi nem műkszik, ha blokkolom.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Van Lenovo g580-as laptopom, aminek a driverei még win 7-re íródtak. Egy ideje már win 10-zel használtam a laptopot, beleértve bluetoothát is. Azonban most újratelepítettem a windows, de a bluetooth-t nem tudom működésre bírni, nem sikerül feltelepítenem a szükséges drivert. Korábban is úgy oldottam meg, hogy a win 7-es drivert telepítettem fel, most azonban nem sikerül, az alábbi hibaüzenetet dobja.
Ha beállítom, hogy win7-es kompatibilitási üzemmódban futtassa telepítőt, akkor is ide jutok.Van valami ötletetek, hogy tudom tudom ezt megkerülni, korábban sikerült, csak van valami megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
István[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
sziasztok! egy AD-ban levo gepen hogyan lehet letiltani a tavoli telepitest? termeszetesen az AD-ban levo gepen van lokalis rendszergazdai felhasznalo is!
koszonom!
Paid my dues!
-
szazbolha
addikt
Üdv!
Segítséget kérnék.
Van 2 otthoni gép amire kb. 2-3 éve vásároltam legális WIN10-et és Office-t (2019)
Az Office miatt létre kellett hozni MS fiókot, telepítés minden ok volt.Ebben az évben kezdődött a probléma, a két gép az asztalt és a dokumentumokat összeszinkronizálja.
Először azt hittem az OneDrive vagy a google fiók csinálja (van mikor a feleségem az én gépem használja és bejelentkezik chromba)
De mindezt megszüntettem, töröltem.
Office-okban kiléptem a közös fiókból, de a Windowsban nem tudok.Mindkét gépen helyi fiók van, tehát felhasználónév+jelszóval képünk be, de mégis a gépházban bal fent ott virít az office regisztráció miatt létrehozott MS emailcím és név.
Mintha MS fiókkal lenne belépve.Hogy tudom kiléptetni? Vagy megszüntetni ezt a nem kívánt szinkronizálást.
Kb 1-2 hetente összeszinkronizálja a 2 gépet, és hosszú ideig ezt nem is csinálta, -
krealon
veterán
"egy AD-ban levo gepen hogyan lehet letiltani a tavoli telepitest?"
Mi az a távoli telepítés?
"termeszetesen az AD-ban levo gepen van lokalis rendszergazdai felhasznalo is!"
Ha egy gépen egy felhasználó tudja a lokális rendszerga fiók jelszavát, akkor azon bármit megtehet.
-
SunMount3r
nagyúr
Már az MPEG-2 bővítmény is fizetősség vált? Megnyitok egy a MPEG-2-es videót a Windows lejátszójával és sipákol, hogy töltsem le a store-ból, arra a linkre kattintva viszont azt írja, hogy nincs ilyen app-juk. Akár csak erről a link-ről. Viszont van egy ilyen fizetős. Most akkor mi van?
-
RoyBatty
aktív tag
válasz SunMount3r #142313 üzenetére
Igen, a Microsoftnak már nem fér bele az oprendszer árába a licensz díja. A te barátod a VLC.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi52
tag
válasz SunMount3r #142313 üzenetére
Nem kötelező, csak ajánja. Bármilyen más lejátszóval le tudod játszani. Csak választanod kell közülük a kedvedre valót. Ez nehéz lenne?
-
stvnppp
senior tag
válasz tordaitibi #142309 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Sanyi52 #142315 üzenetére
Nem, de ilyen eddig sose volt. A HEVC-et még benyeltem, meg is vettem, mert még bizonyos kép file-okat sem jelenített meg nélküle a Photos app-al. Node az ősi MPEG-2? Egyik Windows sem volt ilyen lehúzós fajta eddig, csak ez a 11... (A Windows saját lejátszóit meg éppen azért kedveltem, mert az zajosabb SD videókat szebben vitte valamennyivel mint a többi lejátszó, úgyhogy meg van az oka amiért kérdeztem és nem kell kioktatni...)
[ Szerkesztve ]
-
Silverboy
aktív tag
válasz SunMount3r #142317 üzenetére
MPEG-2 ingyenes, a másik nem Microsoft termék
Ui.: HVEC-et én is megvettem, bár mióta PLEX üzembe helyezés megtörtént, azóta megsem nyitottam„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
MaxxDamage
félisten
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Gép megy pl. 18-24hr+ folyamatosan és kikapcsolom (este pl.) majd reggel be és a jelszót beírva a tálcán egyetlen ikon sem jelenik meg, majd kb. 1 percre rá mind megjelenik.
ezt eddig 2-3x tapasztaltam ebbe az évbe (előtte nem( így nem tudom hova tenni.
Szerintetek mi okozhatja ezt? (Win10 x64 Pro)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Doner
aktív tag
válasz MaxxDamage #142319 üzenetére
Nekem merevlemez ill tápegység hibánál volt ilyen.
Egy hard disk sentinel programmal nézz rá a merevlemez hibatárolójára.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doky586
nagyúr
válasz SunMount3r #142317 üzenetére
Tudtommal nem az Mpeg2 vel van gondja hanem a dvd film beépített titkosításával régiókódjaival ami még dvd feltalálása idejéből származik (amit szinte azonnal feltörtek) de a mai napig a dvd filmek szabványa. Próbálkozz grebbelt filmel, azt szerintem le fogja játszani.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Doner #142320 üzenetére
Néztem, semmi hiba (egyiknél sem)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hitvanyalak
senior tag
Köszönöm szépen neked is.
Most ez nagyon hülye kérdés lehet részemről, de van olyan, hogy magyar meg másmilyen windows? Nem a nyelvi csomag számít?
Ebben az esetben leszedem itt az összefoglalóban is adott linkről, aktiválom a kódommal és telepítem?[ Szerkesztve ]
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Zoz
őstag
válasz hitvanyalak #142323 üzenetére
Van magyar, angol, német, francia, svéd, orosz, kínai, stb, stb. Nyelvi csomaggal elvileg tök mindegy lenne milyen az alap, de a probléma az, hogy a nyelvi csomag rendszert nem sikerült 100%-osra megcsinálniuk, ezért folyton belebotlik az ember ilyen más nyelven ragadt részekkel.
Szóval ha 100%-os magyar rendszer a lényeg, akkor a teljes újratelepítés a megoldás. Microsoft oldalról letöltöd a telepítőt, a kódra nem is lesz szükség ha már aktiválva volt a gépen, alaplap alapján aktiválja amint netet kap. Sőt ha ez egy gyárilag Windowsos gép, BIOS-ba írt termékkulccsal, akkor fel se jön a kód bekérő ablak. -
tordaitibi
veterán
válasz hitvanyalak #142323 üzenetére
Sajnos távolról sem olyan mint pl. egy Androidos eszköz.
Nem sikerült megoldani Redmondba ezt 100%-ban, a legbiztosabb ha azon a nyelven telepíted amelyikkel használni fogod. -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #142325 üzenetére
1) a "gyárilag" hun wim-ben pontosan az a hun nyelvi csomag van amit utólag is le lehet tölteni;
2) én is utólag szoktam nyelvet váltani ahol muszáj, figyelembe véve az alábbiakat:
- 1-2 restart kell neki, mert sok dolog nem váltott át elsőre (appok)
- a welcome screen nyelve külön váltást igényel (Control Panel / Region / Administrative fül / Welcome screen and new user accounts), ez logikus, hiszen a felhasználókk 1 rendszert használhatnak 2 vagy több különböző nyelven
- azon stringek, amik telepítéskor "generálódnak", de simán átnevezhetőek, azok nem fognak nyelvváltáskor változni (pl. Speakers mint hangszóró). Ez lehet kényelmetlen 1-2 szituban, de átnevezhetőek.
Szóval valóban nem 100%, inkább 98% lesz. -
törölt tag
HEVC-ért se muszáj fizetni, a device manufacturer változat ingyenes, csak el van dugva az áruházban. Böngészőben ez, aztán átdob az áruházba:
ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #142328 üzenetére
Én mindig en-US-ról váltok, ott ezek szerint jobb a helyzet.
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #142328 üzenetére
A kérdezőnek (hitvanyalak) azzal volt gondja hogy néhány telepített program nyelve nem követte a win nyelvváltását. Illetve a bejelentkező képernyő sem, de ez meg lett válaszolva a #142326-ban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Doky586 #142321 üzenetére
Bocs mást látom, hogy ez nem is a 11-es Topic, de ha már, akkor: tényleg a fizetős az nem MS féle, de akkor nálam az első MS félére miért nem talál semmit a Store-ban? Amúgy DVD Remux mkv-ről van szó, magam csináltam DVD-ből MakeMKV-val, nem hiszem, hogy ebben lenne bármi védelem. ?
Szerk.: megvan, be kellett jelentkezni az MS Store ablakbakban is külön, így már behozza. Akkor meg ez a Store része nem működik jól.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz SunMount3r #142332 üzenetére
Valahol írták, hogy 11-ben be kő lépni a Store-ban. Akkor viszont jól működik.
-
buci30
addikt
Win 10 pro van a gépen és 2felhasznalo fiók
A probléma az már jó ideje hogy a rendszergazda fiókba a wifi teljesen jó
Viszont a másik felhasználó fiókba a wifi erősség is van hogy minimális vagy még is szakad.Ez mitől lehet?
Semmi nem lett állítva ugyan ott van a gép is ha az én fiókomba vagyok belépve és ha a párom lép be akkor is.
Amikor ő belép akkor az én fiókombol kijelenzkeztunk de akkor is ugyan az a probléma.Köszönöm előre is a segítséget
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Azt mondták itt tegyem fel a kérdést ,mert ide tartozik. Alaplapos topikból küldtek ide.
Lenne egy GigaByte H110M alaplap.
Kérdésem az lenne, hogy ha Other os-on telepítettem win-10-et korábban de kap egy frissítést a windows vagy esetleg mástól el tud állítódni a bios win10 vagy win 10 WHQL-ra ?
3 hét használat után semmihez nem nyúltam a biosban nem állítottam el, nem talált rendszert és nem állt fel a gép, mert otheros-ra állította.
Nagy nehezen rájöttem át kell állítani win 10 -re és a CSM-et kikapcsolni így ismét elindult.
A WHQL az mi?
Legfontosabb Bios beállítások:
Fast Boot : Enabled
Secure Boot: Enabled
Sata: AHCI
Boot: Uefi
És itt jön a kérdés mire tegyem akkor...az Other osban nincs CSM kikapcsolási lehetőség az csak a win-10-win10 WHQL-ben van.
Hdd van a gépben és lesz egy SSD belerakva és akkor már helyesen akarnám megcsinálni.
Itt valamit javasoltak, hogy huzzam le a HDD-t.
Leírnátok, hogy állítsam be a lapot win 10 telepítéshez.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
RiseOfEvil
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert nem igazán találom a megoldást a problémára.....
Bármelyik feltelepített böngészőben, ha rákeresek valamire a Googleban és megtörténik a kilistázás és átlépek a képek fülre, ha rányomok egy képre eltűnnek a találatok és nem történik semmi. Újra kell töltsem az oldalt mindig és utána jelenik meg a kiválasztott kép nagyobb kiemeléssel a többi közül....
Találkozott már valaki a problémával, rendkívül bosszantó.....
Ez történik:
Keresés után
Képre kattintva
Újratöltve az oldalt
Előre is köszönöm szépen!
Kétféle ember létezik: akinek tetszem és akinek rossz az ízlése.....
-
-
Redneck
nagyúr
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mielőtt elcseszem az időt. Adott egy 4GB-os pendrive, amiről korábban telepítettem a Win 10-et. Erre szeretném a legfrissebb telepítőt megcsinálni. Elég lesz, vagy el kell fogadnom amit az MS oldala ír, és legalább 8GB-os kell?
64 bites telepítőt szeretnék csinálni, és jelenleg nincs kéznél másik pendrive.Szerk:
Megválaszolta a rendszer, legalább 8GB-os kell. Meg lehet ezt oldani 4-esre, mint régebben, vagy mehetek pendriveot venni, amit soha semmire nem fogok használni ezen kívül?[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Silverboy
aktív tag
válasz Redneck #142338 üzenetére
[link] csinálsz egy ISO-t (ESD-vel) amiben, csak az a verzió van azzal a nyelvel amit használnál, akkor ráfér, különben nem. (így kiírva nekem w11/w10 3.8GB foglal pont ráfér), különben 5 giga felet van.
/KB mindennel együtt 1 óra még elkészül az iso 4/8 -as procival/ ~[ Szerkesztve ]
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Redneck
nagyúr
válasz Doky586 #142340 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Elvileg ráfér. Mindent bepipáltam az utolsó oldalon, remélem nem változott az a 3,43GB-os méret. Rufus-szal is rárakhatom majd a penre az isot, mint anno, vagy mást használjak?
Silverboy:
Neked is köszönöm szépen!Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Hogy lehet kiíratni egy elmentett wifihez tartozó felhasználói nevet?
Minden tutorialban csak a jelszót írják, de én a felhasználói névre nem emlékszem 2 hálózaton.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Silverboy
aktív tag
válasz Redneck #142342 üzenetére
ISO-t ki is írhatod
Én az ISO-t VENTO-ra teszem egy 64GB PD-re (Svájcibicska munkába), van rajta vagy 20 ISO + van egy külön Hirensem is backupba.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Redneck
nagyúr
válasz Doky586 #142343 üzenetére
Ilyen egyszerű? Felcsatlakoztatom a kész isot, és rámásolom a Fat32 pendrivera? Nem kell semmi trükk? Anno emlékeim szerint nem volt mindegy, hogy milyen módon van elkészítve a pendrive. Vagy az csak a dual boot miatt volt bonyolultabb?
Bocs a sok kérdésért, de viszonylag ritkán kell Windowst telepítenem. Telepítésnél a másodlagos HDD-t azért lecsatlakoztatom majd.
-
Doky586
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz Doky586 #142347 üzenetére
Nekem is csak azért volt bonyolultabb, mert anno 2 külön SSD-re kellett 2 különböző Win, és nem volt mindegy hogy Legacy vagy UEFI módot választok.
Nála már nem lesz ilyen bonyolult. Ha jól értelmeztem, nem kell bűvészkedni, még a Secure Bootot sem kell kikapcsolni. Telepítés után visszadugom a HDD-t, és kész is a friss rendszer.Köszönöm a sok segítséget, felesleges köröktől kíméltetek meg!
-
tordaitibi
veterán
Fél órája keresem, feladtam, hogy lehet kikapcsolni ha az ablakot a képernyő tetejéig húzom, akkor ne váltsa teljes képernyőre?
-
tordaitibi
veterán
válasz tordaitibi #142349 üzenetére
Bocs a W11 topikba akartam írni csak félrenyomtam.
Talán itt is tudja valaki a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest