- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz Cs1csó #141845 üzenetére
Köszönöm, beállítottam ugyanilyenre. Azért valahol egy kicsit furcsa , hogy program beállításait két eltérő módon is el lehet érni (főablak fogaskerék és tálcaikon, ami ráadásul nálam nincs is megjelenítve, mert úgy hittem hogy nem kell), ráadásul más dolgokat lehet beállítani.
Silverboy javaslatát ezután próbálom ki, köszönet neki is.42LM660S
-
King Unique
titán
válasz Doner #141849 üzenetére
Mint azt a korábban linkelt útmutató is szemlélteti, Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc Windows 10 1607-es verziótól kezdve van, vagyis a Windows 8/8.1 esetében értelemszerűen nincsen... Az meg már le lett írva, hogy csak Microsoft-fiókkal kell bejelentkezni a Windows 10-be és akkor automatikusan hozzá lesz kapcsolva a digitális licenc, hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál ilyenkor normál esetben a Microsoft-fiókba bejelentkezve kiválasztható és aktiválható a másik PC a már szintén linkelt útmutató alapján, stb., ami szvsz kellően világos és felesleges tovább ragozni.
"Utana pedig az új gépen is bejelentkezes ugyanazzal a Microsoft fiókkal és már aktiválja is a Windows 10 home rendszert."
Jó esetben igen, illetve szükség esetén a már linkelt útmutató alapján megoldva az újraaktiválást, vagy az előzőleg kiolvasott Windows 8 termékkulcsot manuálisan megadva az aktiválásnál (példa). Vagy rossz esetben nem, ha a BIOS OEM Key full az adott laptophoz kötődik, ami az előző válaszban szintén le lett írva.
"Egyébként most kifújta az orromat a média creation tool. Azt írja a Windows 10 telepítése siketelen"
Mivel nem derült ki mi miatt sikertelen, nem lett közölve konkrétum és hibakód, ezért ki tudja mi az oka... Általános javaslat, hogy legyen a C-n elegendő szabad terület az upgrade-hez, ne legyen olyan driver és/vagy 3rrd party program telepítve ami ütközést okoz, ha van akkor célszerű upgrade előtt eltávolítani pl. a 3rd party antivírus programot, stb.
Vagy másik lehetőség a Windows 10 (Home) clean install, ami BIOS OEM Key esetében automatikusan aktiválódni fog, illetve a Windows 8-hoz tartozó OEM termékkulccsal.[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #141851 üzenetére
Eddig félsiker van, ha elindítom a HWiNFO-t, akkor pont úgy működik, ahogy szerettem volna.
A Feladatütemezővel sajnos valami nem kerek. Már van egy ilyen feladat, szerintem a telepítéskor a program csinálta (én biztosan nem), és amikor az Admin fiókommal lépek be, akkor tökéletesen működik. Az admin fiókom hozta létre, az is indítja, és bejelöltem, hogy akkor is induljon, ha nincs bejelentkezve a felhasználó. Továbbá ki van jelölve a legmagasabb jogosultság, és a másik fülön a minden felhasználó. Újraindításkor mégsem indul el, vagy legalábbis nem látom a szenzorokat. Ugyanakkor a Feladatkezelőben jelzi hogy fut, és az indítás időpontja is rendben van.42LM660S
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141853 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen. Igen clean install lesz belőle csak elképzeltem hogy majd magától megcsinalja(úgy sem akarom használni azt a laptopot csak a licensz miatt kell bkhozkodni vele) és nem botlik meg valami banánhejban. De úgy látszik nagyot álmodtam :)
Egyébként nincsen rajta 3rd vírusírtó. Sőt szinte semmi program egy Chrome on meg win rar on kívül.
Szabad hely pedig több mint 300 GB van rajta.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
válasz Doner #141856 üzenetére
Nem hagyott nyugodni hogy nem írtam le a hibakodot.
Ezért újra megprobaltam. Nos nem ír hibakódot. Minden rendben megy a letoltéssel. Utana rakattintok a telepítése utána szépen elkezdik telepíteni(kék háttér) figyelmeztet hogy ez el tarthat egy darabig. Majd egyszer csak visszadob a Windows 8.1 asztalra és egy kis ablabna közli hogy a Windows 10 telepítése nem sikerült. Nincsen hibauzenetHa tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Cs1csó
félisten
válasz OldMike #141854 üzenetére
Először is ha volt korábbi bejegyzés az indítására azt törölni kellene. Telepítésénél nem volt olyan opció - én nem emlékszem - hogy "telepítés MINDEN fiók számára" stb. szokott lenni több programnál is pl. a TotalCommander-nél, hogy telepítés után akár más fiókokban is megjelenjen a program.
-
svgyula
addikt
válasz tordaitibi #141827 üzenetére
Szia! Tedd fel a CoreTemp
Ennek nem kell semmi felrakod és berakja magát a tálcára induláskor(ha?) beállítod. Magok szerint mutatja a hőmérsékletet.
Lekéstem..........[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Adott egy új win 10es laptop. Illető tulajdonos beállított pin kódot de nem emlékszik rá. Hogy lehet megoldani?
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz King Unique #141868 üzenetére
• A PIN-kód alaphelyzetbe állítása, ha nincs bejelentkezve a Windowsba
• How to Reset the PIN for your Account in Windows 10Bocsi, az előbbit elnéztem és hirtelen kevertem a 2 rendszert, de a lényeg végül is ugyanaz, meg eleve elég hasonló / ugyanaz ilyen téren is a Windows 10 és Windows 11.
-
zorzy4
addikt
válasz King Unique #141868 üzenetére
Köszönöm, de ezeket végig próbáltam, de nincs jelszó, vagy nem ismert.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Doner
aktív tag
válasz Doky586 #141871 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is jelszó problémám van, de én tudok minden jelszót és ki akarom kapcsolni de az istennek sem tudom annyira erőszakosan köti a bejelentkezest valamilyen. Pin kodhoz vagy Jelszó hoz.
Amikor feltelepitettem a Windows 10 Home-ot ott ugye nem is enged tovább egy bizonyos szint után Microsoft fiók nélkül. Így hát azzal beleptem. És kötelezően meg kellett adni egy pin kódot. Azt is megadtam.
Aztán mikor beleptem ki tudtam kapcsolni a pin kódot de akkor még a Microsoft fiók jelszavát kéri belépéskor. Azótan van egy olyan hogy "netplwiz" ott kivettem a pipát onnan hogy "a számítógép használatához jelszót és felhasználónévet kell megadni." rámegyek hogy alkalmaz. De ugyanúgy kéri bejelentkezes kor a Microsoft fiókom jelszavát.Szoval most szeretném az egész Microsoft fiókos hobelebancot leturni a gépről de nem nagyon ad erre lehetőséget csak másikat félvenni.
Most húzzam újra az egész gépet megint vagy ki lehet törölni.
[ Szerkesztve ]
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Zoz
őstag
válasz Doner #141872 üzenetére
"Amikor feltelepitettem a Windows 10 Home-ot ott ugye nem is enged tovább egy bizonyos szint után Microsoft fiók nélkül."
Kihúzod a netet, és akkor enged."Szoval most szeretném az egész Microsoft fiókos hobelebancot leturni a gépről"
Windows 10-es eszköz átváltása helyi fiókra -
-
King Unique
titán
válasz Doner #141872 üzenetére
Nem mintha ne lehetne megoldani, ami már többször el lett magyarázva itt...
Ahogyan az is számos alkalommal, hogy telepítésnél a Microsoft-fiók kikerülése max. Home kiadásnál téma, de akkor annál is megoldható.[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz zorzy4 #141873 üzenetére
Nem kell serial, ki is írja a telepítő, hogy újra telepítéshez ne írj be termékkulcsot. Csak a megfelelő kiadást kell választani. Aztán majd ha netet kap, akkor az alaplap alapján aktiválja magát.
Ha gyárilag Windowsos a gép, akkor meg eleve a BIOS-ba van égetve a termékkulcs, ilyenkor fel se jön ez a kérdés a telepítés során, és egyből a megfelelő kiadás fog települni. -
King Unique
titán
válasz zorzy4 #141870 üzenetére
Hát akkor marad a password reset, vagy az alaphelyzetbe állítás, vagy az újratelepítés, vagy a már említett Cavinton...
"De az eredeti windows licenc marad, ha újratelepítem? Kell seriallal aktiválni? Vagy ha a microsoftól letöltött lemezképpel csinálom, magától beírja?"
Ha rákeresel szépen itt a topikbanan pl. a digitális licenc - mert ugye látszik a gépházban az aktiválásnál hogy digitális licenccel lett aktiválva - kifejezésre, akkor láthatod hogy megmarad, sőt a Windows 10 telepítője is elég világosan leírja a telepítés aktiválás lépésénél.
Tehát nem kell semmilyen termékkulcsot megadni az ugyanazon PC-n történő újratelepítésnél, max. a meglévő digitális licenchez tartózó Windows 10-kiadást (pl. Home / Pro) kell helyesen eltalálni a telepítésnél. De ha pl. gyárilag Windows 10-zel előtelepített PC és BIOS/UEFI OEM Key van, akkor még azt sem, mivel olyankor automatikusan az OEM licenchez tartozó kiadás kerül kiválasztásra a telepítésnél és meg sem jelenik az aktiválás és kiadásválasztó ablak.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141876 üzenetére
Köszönöm szépen. Sikerült.
De az új gépemre már úgy döntöttem nem szórakozom a Microsoft fiókokkal hogy azzal vigyem át a digitális licenszemet egy új laptopra. Annyira agyon van bonyolítva. Inkább vettem 2000 Ft ért egy retail Windows 10 pro kulcsot itt hardveraprón.
-
King Unique
titán
válasz Doner #141879 üzenetére
Azért szvsz annyira nem bonyolult, pont hogy csak néhány kattintás, amit a korábban linkelt útmutató is szemléltet, de mindegy.
Ha új termékkulcs lett vásárolva egyéb (nem microsoftos) forrásból, annál azt is megnézted, hogy ténylegesen milyen licencet, termékkulcsot küldtek ilyen (gyanúsan) olcsón, az megfelel-e annak, ami meg volt hirdetve? Azaz, ha jelen esetben Windows 10 Pro Retail, akkor olyan és nem MAK, meg nem Windows 7 / Windows 8.1, stb.
-
moma
őstag
Sziasztok. Vannak fagyások laptopomon és azt mondta a support, hogy próbáljam meg újratelepíteni a wint. Szerintetek ezt meg tudom csinálni valahogy, hogy ne kelljen mindent kimásolnom? Meg van valami trükk arra, hogy szoftvereim beállításaimat elmentsem? Szóval melyik a legkevésbé fájdalmas út. (sajna a szervíz a legfájdalmasabb, mert akkor kitudja mikor jutok a géphez)
we all deserve a bit of luck.
-
King Unique
titán
Itt nem derült ki a leírtakból, hogy milyen buildszámú és kiadású Windows 10-ről van szó, a fagyások már régóta fennállnak, vagy csak mostanában kezdődtek, ha az utóbbi akkor pontosan mi történt (eszközillesztő-frissítés / Windows-frissítés, 3rd party program telepítése?) ami kiválthatta, stb.
"Szerintetek ezt meg tudom csinálni valahogy, hogy ne kelljen mindent kimásolnom?"
Akkor értelemszerűen ne telepítsd újra a 0-ról, hanem első körben adott a lehetőség Windows 10 alól egy repair install futtatására, aminél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alklamazások. + Adott az alaphelyzetbe állítás lehetősége is, viszont annál max. a személyes fájlok tarthatók meg, a telepített programok és minden egyéb mennek a levesbe.
Ha az előbbi nem oldja meg, akkor utána jöhet a clean install, ahol még értelemszerűen előtte lehet rendszermentést készíteni (+ szükség esetén az egyéb partíciókon lévő adatokról), amiből szükség esetén utólag 1:1-ben visszaállítható a korábbi állapot.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Most indítottam a W10-et, meghülyült a numerikus billentyűzet.
NumLockra csipog, számokat nem lehet sehogy bevinni.
Billentyűzet egér ki van kapcsolva, a Capslock, Numlock, Scrolllock visszajelző hangok ki vannak kapcsolva, de a Numlockra csipog, a többire nem. Ha kikapcsolom a hangokat ha be akkor is. Számokra semmit nem reagál.
Valami ötlet?
Szerk, átbootoltam Ubuntuba, jó a numerikus rész azaz nem a billentyűzet krepált be.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy külső SSD-re windows-t telepíteni, de a serial kérdésnél elakadtam.
Az a cél, hogy legyen egy olyan windows, amit bármilyen gépre rádughatok, és gond nélkül megy.Milyen serial-ra van szükségem? Bármi jó?
Továbbá mi van ha olyan laptopra dugom rá, ahol már van az uefi-ben serial esetleg beaktiválva egy gépben lévő windows installra? Vagy ha több ilyen között váltogatom?Ez a konstrukció legális egyáltalán?
Kössz előre is!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
King Unique
titán
A Windows To Go ugye eredetileg Enterprise kiadáshoz készült, a Windows 8.x, 10, 11 rendszerek beépített eszköze is csak Enterprise ISO-nál engedi létrehozni, ahol pl. nagyvállalati környezetben Enterprise kiadás használata esetén adott a szervezeti aktiválás és ott ezért nem különösebben téma ez.
Az hogy Rufus, WinToUSB és társai 3rd party programokkal megoldható egyéb kiadásoknál is a Windows To Go szerinti telepítés és akár az arra történő átkonvertálás is, az egy dolog, ahol ilyenkor a WTG szerint telepített / átkonvertált Windows 10 is beaktiválódhat az adott PC-nél mármeglévő digitális licenccel vagy Windowszal előtelepített PC-knél a BIOS-ban lévő OEM termékkulccsal, feltéve ha a kiadás (Home / Pro / egyéb) megegyezik. Ha nem egyezik meg, akkor viszont értelemszerűen nem aktiválódik az előbbi módon automatikusan, max. ha manuálisan adnak meg az adott kiadáshoz tartozó érvényes termékkulcsot.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz King Unique #141888 üzenetére
Köszi Mindenkinek!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141880 üzenetére
Igazad van akkor úgy fogalmazok hogy nekem volt az. Én értem hogy valszeg pofon egyszerű annak aki ezeket a szolgáltatásokat használja vagy egyáltalán bejelentkezik. Én csak erre a windows digitális licensz átruházásra akartam használni egy másik gépen is bejelentkezve, addig nem tovább aztán hagyjon engem békén, valami gépház menürendszernek a mélyén én hajlandó vagyok elnézni hogy össze van kapcsolva meg be van jelentkezve és ott örüljön magának, de amikor már a bejelentkezési képernyő konfigurálásánál hót hülyének érzem magam és egy jelszót nem tudok levenni akkor döntöttem úgy hogy inkább fizetek egy kulcsért csak ezzel ne kelljen szarakodni. Olyan apple érzésem volt mint amikor egy op. rendszer jobban akarja tudni mi a jó nekem mint én magam.
Megnéztem a linkelt parancssoros módon és a következőt Írta: "windows 10 pro RETAIL channel"
Akkor ez győzelem nem? 2000ft ért vettem egy retail kulcsot.
-
moma
őstag
válasz King Unique #141882 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes válaszod
Version:20H2 19042.1466
Windows 10 ProEgy Latitude 5520. és az elejétől vannak ezek. Supporttal már elég sokat leveleztem, meg megcsináltam amit mondtak. Még a win reinstallt mondták a szerviz előtt.
A problémák szinte mindig akkor jelentkeznek amikor alvó módban hagyom a laptopot. Ebben az időszakban történik egy váratlan leállás. Egy ilyesmi üzenetet találok az Event Viewer ben: The previous system shutdown at 11:36:36 on 2022. 01. 05. was unexpected. Utána amikor elindítom egy kék képernyő, hogy akarom e újraindítani vagy diagnosztika valami.
De ritkábban van, hogy csak ott hagyom és lefagy, de ez elég ritka. Ha nincs kábelen úgy ez gyakrabban, de úgy nem annyira használom. Meg nagyon nagyon nagyon ritkán volt olyan is, hogy tényleges használat között fagyott le, de ez ritka.we all deserve a bit of luck.
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141888 üzenetére
No én már lehet elkezdtem halucinálni, nem értem hogyan változhat egy OEM windows-al telepített gép windows 8.1 ről windows 10 home RETAIL.
Ugye a korábbi kommentben álltalad irt módon (slmgr -dli) leellenőriztem hogy tényleg retail e au új cd kulcs amit vásároltam az ÚJ LAPTOP ra. És minden úgy is van.
De kíváncsi lettem hogy akkor a RÉGI LAPTOP esetében ugyanezzel a parancsal mit Ír ki. Arra számÍtottam hogy értelemszerűen OEM lesz. De RETAIL-t Ír... viszont a windows 10 frissÍtés után a cd kulcs is magától megváltozott. Egyébként volt neki BIOS OEM KEY is ami ugye azt jelenti hogy a biosba is bele van Írva a KEY. Na most amig 8.1 volt rajta addig a kettő darab kiolvasható kulcs egymással megegyezett az egyik a BIOS OEM KEY a másik pedig a WIndows 8.1 KEY. És miután windows 10-re home frissült clean installal utána már csak a BIOS OEM KEY maradt ugyanaz és mellette egy másik a windows 10 home kulcs meg már új lett..(és RETAIL)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doner #141890 üzenetére
Itt nem arról volt szó, hogy okvetlenül el kell játszani a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licences újraaktiválást, hanem csak 1 opció a több közül a licenc, termékkulcs másik PC-n történő használatához, ha már ugye eredetileg is az volt a kérdés. Ha másik termékkulcsot akar venni a felhasználó, hát vegyen, megteheti, de attól még az előbbi ugyanúgy 1 működő lehetőség marad, ami használata opcionális és a Windows akarja megmondani.
Ha eszerint Retail csatorna és a ShowKeyPlus program szerint is oké (W10 Pro | Retail) az új termékkulcs, akkor igen, az a jobbik eset.
Aztán az ugye már más dolog, hogy ha egy jogtiszta Windows 10 Pro Retail a Microsoft webáruházban 80 ezer forint, máshol meg 2000, akkor az utóbbi vajon mennyire lehet az, az ezen hozzászólásban leírtak alapján csak kulcsot adtak a lakáshoz vagy annak használati illetve tulajdonjogát is, erről is volt már szó itt."viszont a windows 10 frissÍtés után a cd kulcs is magától megváltozott"
Az digitális licencnél az általános termékkulcs, ami normális és nem újdonság.
Azt meg az előzőleg már linkelt példa is szemlélteti, hogy eredetileg hiába OEM a termékkulcs, lehet Windows 10 alatt digitális licenc esetén Retail csatorna a lekérdezésnél.[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141893 üzenetére
ShowKeyPlus - Windows Product Information
Product Name: Windows 10 Pro
Product ID: xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
Build Version: 19044.1526 (64-bit OS)
Installed Key: xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
OEM Key: Windows 7 OEM marker present in firmware
SLMGR -DLI viszont retailnak Írja.. akkor most melyik az igaz?Akkor most át vagyok verve?
-
King Unique
titán
válasz Doner #141895 üzenetére
Arra céloztam a ShowKeyPlus használatánál, hogy a termékkulcs ellenőrzése mit ír.
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141893 üzenetére
"Az digitális licencnél az általános termékkulcs, ami normális és nem újdonság.
Azt meg az előzőleg már linkelt példa is szemlélteti, hogy eredetileg hiába OEM a termékkulcs, lehet Windows 10 alatt digitális licenc esetén Retail csatorna a lekérdezésnél."Ez most akkor azért volt mert telepÍtés végén be kellet írnom a microsoft fiókomat és az alapján kapott digitális licneszet? Viszont azt nem kaphatott mert előtt megnéztem a microfot fiókom egy másik eszközön böngészőből és azt Írta nincsen csatlakoztatott eszköz a fiókhoz. Mi lenne ha újratelepÍteném megint clean intallal de most kihúznám a netet és úgy lépnék be offline fiókkal úgy kénytelen lenne a bioba Írt kulcs alapján beaktiválni magét.
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141896 üzenetére
Ja vagy úgy azt hittem azt kell nézni amit rendszerről alapból kiír.
Beírtam a check kulcs részbe és ott ezt írta:EULA: Retail
EDITION: Windows 10 rtm pro retail
Akkor így már 2/2 szerint retail a kulcs.
UI: Megnéztem a linket is az OEM ből digátális licesz részt is. De most akkor nekem lett egy retail kulcsom az OEM ből amit ha kinyerek a rendszerből és egy másik gépen teleptés előtt megadom neki a cd kulcsot akkor elfogadja?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doner #141897 üzenetére
A Windows 7 és Windows 8/8.1 termékkulcsokkal történő aktiválás után eleve digitális licenc lesz a Windows 10-nél, ami ugye alapvetően az adott hardverkonfigurációhoz, illetve a hardverazonosítóhoz kötődik és nyilván helyi fióknál is adott mint az a linkelt screenshoton is világosan látszik, a Microsoft-fiókhoz kapcsolás csak egy + opció.
Igen, így már oké és tényleg W10 Pro Retail, nem MAK és nem W7/W8.x termékkulcs, vagyis még a jobbik eset.
"De most akkor nekem lett egy retail kulcsom az OEM ből amit ha kinyerek a rendszerből és egy másik gépen teleptés előtt megadom neki a cd kulcsot akkor elfogadja?"
A digitális licenccel aktivált Windows 10-ből max. az általános termékkulcsot és a BIOS OEM Key-t lehet kiolvasni, volt már szó itt erről. A hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál másik PC-n egy + opció az előbbiek mellett az eredeti (nem az általános) termékkulcs megadása, mint a linkelt példa is mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #141899 üzenetére
Hűű bakker nem egyszerű ezeknek az észjárása akik kitalálják...
Nem akarok értetlennek tűnni de inkább visszakérdezek...
Amikor most megvettem a retail kulcsot az akkor NEM digitális licensz igaz? Mivelhogy a showkyplus ebben az esetben azt a kulcsot írta ki mint amit én beirtam a windows telepitése előtt manuálisan neki.
Digitális licesz pedig: Valaki megvesz egy eredeti windows 7-et pl ez lehet oem is vagy retail..
a megvásárolt termékkulcsal telepíti a gépre a windows 8-at pl vagy a 7-et vagy amilyen kulcsot vett. Az így feltelepült rendszer az még a fenti esethez hasonlóan NEM digitális licensz alapú és ilyesformán a showkeyplussal kiolvasható kulcs az megegyezik azzal a kulcsal amivel telepíteni kellett...
Digitális licensz pedig akkor lesz belőle (és ezáltal változik meg a kiolvasható kulcs egy álltalános kulcsra) ha pl ezt a rendszer lefrissítjük 8 ról 10-re pl akár upgrade akár clean installról van szó, a windows automatikusan be fog aktiválódni de a kiolvasható kulcs már más lesz mint amit megvettünk anno. És ha hardver változás van akkor elképzelhető hogy elő kell kotorni a régen megvásárolt kulcsot és azt újra megadni neki, viszont akkor már megincsak NEM digitális licensz lesz mivel ugyanaz a kiolvasható kulcs mint amit megvettünk.Ez így korrekt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest