-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz cosgtsrex #650 üzenetére
Üdv!
Az Alcatel hivatalos magyarországi szervize a Telemax GSM, ők garancián kívüli javítást is vállalnak a készülékhez tudtommal, hozzájuk lenne érdemes bevinned. Ha budapesti vagy, akkor Budaörs-re ki kell menni sajnos, ott van a központi szerviz.
Viszont egy-két fájlal megdobhatnál ! Van eredeti update2-őd ami 20-asra frissíti a telefont? Nekem egy teszt 19-es verzió volt fent, felraktam a 15-öst, de nem tudom FOTA-n frissíteni a telefont. Van update package-ed, vagy esetleg a 20-asról mentésed?
-
-
cosgtsrex
tag
Helló!
Köszönöm a gyors infót, sajnos vidéki vagyok, de majd lehet felhívom őket, hogy mennyi idő és pénz kérdése a dolog, és később felmegyünk ismerőssel.
Hát update2-es ROM-om gyomlált van, itt, de hibás benne a Talk. Újra kéne építeni a teljes gyári 01015-ről, moddolgatni kell az updater-script-et, ha hibát ír ki. Update 1-t és 2-t, pedig Bóti kolléga által készített !Pack-ban találsz, itt.
Itt a 2-es Update a vodafone fórumról, ez az első, a régi, de ez is 20-ra tesz.
Az új 2-es meg valahol ezen a fórumon van.Sok sikert.
Nothing is true, everything is permitted.
-
cosgtsrex
tag
Hát nagyon sokszor megáll gyári, rootolatlan 01015-ön is, mert elég keményen ellenőriz.
Tudni kéne, hogy mivel, és azt kitörölni a zip-ben lévő
META-INF/com/google/android/updater-script-ből.
Sajna csak ez a gyomlált mentésem van, mert utána behalt a teló, mikor már találtam update1-et.De moddolhatod te is a .zip-eket, nem nehéz, mert 2 fő szakasz van:
Verifying current system... és a Patching system files... onnan tudod, hogy melyikkel van a bibi, hogy kiírja a teló előtte hol tart éppen (általában már 1-nél megáll). Amivel az első megáll, azt vszínű törölni kell a 2.ban is.
Ha minden megvan lemented és a .zip-et sign-eled, a "Sign sigle zip archive"-al aztán lefut. Nekem pl mire az Update 2 végigment, olyan 5-6 hibát kellett kiírtanom, de azért mert gyomlált Update1-es ROM-om van.
Ha törlöd mondjuk az elsőből "assert(apply_patch_check" ezt a sort, akkor az alatta lévő "set_progress"-t is töröld, de ugyanúgy a másodiknál is.
Amilyen fájlnál megáll hibával (pl. Camera-res.apk-val), azt a sort törlöd, plusz alatta a 'set_progress'-t.
Ja még az elejéből törölheted ezt a 2 sort:
"assert(file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/Vodafone_Smart_II_VFHU/Vodafone_Smart_II_gsm:2.3.7/GINGERBREAD/v152-0:user/release-keys" ||
file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/Vodafone_Smart_II_VFHU/Vodafone_Smart_II_gsm:2.3.7/GINGERBREAD/v154-0:user/release-keys");"
Ez egy verzió ellenőrzés, ezzel is megállhat.
Van még egy tipikus hiba az Update1-ben is, ami nekem az Update2-nél volt, az pedig a 332. sornál kezdődik ahol ez van írva: "# ---- start making changes here ----"
Ez alatt, nézd meg miket akar törölni, asszem nekem vagy ez: "/system/lib/libMSPdf.763.so"
vagy ez: "/system/lib/libMSPdf.858.so" nem is volt benne a telóba.
Ilyenkor állt meg hibával, de ha kitöröltem a .zip-ből a nem létezők törlését, akkor simán végigment.
Tehát nézd át a gyökered, hogy mik azok amik nincsenek fenn és itt hivatkozva vannak mégis, és töröld innen őket.
Jah updater-script szerkesztéséhez NotePad++-t ajánlokDe am mi a hiba??
Írhatsz PÜ-t is.Itt a .zip creator, ami kell a signeléshez: Link
Néha nem is kell aláíratni (sign-elni) újra, ha már egy kész .zip-et moddolgatunk.Remélem segítettem, ha mégsem írj Üzenetet, vagy ide, de inkább üzenetet, mert ezt teleírom.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Bóti
senior tag
Fordítsd meg a dolgot.
Elkezded futtatni az update-t, megáll valamelyik verify-nál, megnézed, hogy melyik az a fájl.
A fentebb említett !Pack.rar-ban van egy roeddie rom, amit unyaffs-szal kicsomagolsz, majd a kérdéses fájlokat másolod sd-re, aztán systembe (mondjuk TotalCommander), vagy beteszed adb push-al.
Nekem a roeddie féle romban lévő cuccok átmentek a system check-en.
Én így csináltam mindhárom update-nél!Üdv, Bóti
-
Sanctus
aktív tag
Srácok! Mivel cosgtsrex kurva sokat segített nekünk, és ebből eredőleg ment tönkre a telefonja, ezért úgy gondolom, hogy segíthetnénk neki a kár enyhítésében!
Gzolo által felajánlott készülék árát összedobhatnánk neki!
Ez többünknek is meg kell(ene), hogy érje, hiszen megtarthatjuk őt magunknak, és a troll szoftverét tovább tökéletesíthetné!
Aki benne van, az kérem írjon privátot, illetve írja meg, hogy mennyit szánna e "baleset" károsultjának megsegítésére!
Gzolo! Légy szíves dobj rám egy üzenetet, hogy mennyit kérsz a készülékért, illetve hol vagy pontosan elérhető!Honor M5Pro
-
Dedkov76
tag
Sziasztok!
2 kérdés:
1:billentyűzár kioldásnál be lehet állítani,hogy ne csak egy gombbal kezdje el?
2:sms írásnál állandóan felkínál szavakat és sokszor átugrik magától ezekre,ki tudom ezt kapcsolni valahogy?[ Szerkesztve ]
"miért vagytok gyengék?"
-
Sanctus
aktív tag
válasz Dedkov76 #666 üzenetére
Elindítod az üzenet létrehozása opciót, majd rányomsz (kicsit hosszabban) a bal alsó sarokban a narancsszínű kézre.
Itt asszem preferenciák. Szó javaslat, tippek megjelenítése, amiket érdemes kilőni a francba (én mondjuk a tippeket visszakapcsoltam, így nem kell szarakodnom az ékezetekkel)[ Szerkesztve ]
Honor M5Pro
-
qltsar
veterán
Egyik megoldás sem jó, miután rw-t adtam a systemre, és non-distribute-tá varázsoltam az image-et képtelen volt bebootolni, eztuán megpróbáltam a te megoldásod, hogy a system/app-ot felülírom roddie ROM-jában lévővel, nem jártam sikerrel, itt loopol mellettem a telefon a bootanimnál, megy vissza a 015, aztán eladom a fenébe a telefont, nem akarok ennyit tökörészni vele, de köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
cosgtsrex
tag
Helló Sanctus!
Nagyon köszönöm az ajánlatot, a felét állnám a telónak, így kedvezőbb lenne nektek is, ha többen vagytok már.
De természetesen ezt sem várom el senkitől. Maga a gesztus viszont jól esik.
Üzenet formájában beszéljünk erről a továbbiakban, ha aktuális, de viszont ha nem, az sem gond.Nothing is true, everything is permitted.
-
Walkmanfon
aktív tag
Sziasztok! Húgom kapni fog egy ilyen telefont és tudni szeretném a :
-Rootolás menetét
-Costum rom telepítését
- Mennyire használható a telefon
Esetleg tudtok valahol leírást ?
Elnézést de nem volt időm elolvasni az egész topic-ot .Előre is köszönöm a válaszokat!
Sose lopj olyantól, aki gyorsabban fut nálad. "Love is trash, b*tches need cash. "-Gandhi
-
coyote55
őstag
Igaz ugyan, hogy én nem vagyok Smart II tulajdonos, de az ötlet tetszik, szeretnék csatlakozni a gyűjtéshez - amennyiben beéritek kisebb összeggel. Sajnos, nem tehetem meg, hogy mélyebben a zsebembe nyúljak, mert valakiknek a keze útban van, más is kotorászik ott.
Aki még csatlakozni kíván, az vegye fel a kapcsolatot Sanctus fórumtárssal!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
birel
csendes tag
válasz FlickAir #315 üzenetére
Szevasztok. Az alábbi FlickAir hozzászólását alapúl véve probáltam nem elösször telepíteni az alcatel usb driverjét, hogy rootolhassam. Elolvastam minden leírást itt az oldalon, de már a legelején elakadok amikor telepíteném a drivert betallózom az android_winusb-t majd le okozom erre a válasz: "A megadott hely nem tartalmaz adatokat a hardverről". Kedves barátunk FlickAir írta hogyha nem megy a géppel van a gond, ígyhát megprobáltam a laptopomról is több portról is többféleképpen több drivert, de a hiba mindig ugyanaz. Esetleg valakinek valami ötlet? Szép estét
-
Sanctus
aktív tag
Srácok! Mivel cosgtsrex kurva sokat segített nekünk, és ebből eredőleg ment tönkre a telefonja, ezért úgy gondolom, hogy segíthetnénk neki a kár enyhítésében!
Gzolo által felajánlott készülék árát összedobhatnánk neki!
Ez többünknek is meg kell(ene), hogy érje, hiszen megtarthatjuk őt magunknak, és a troll szoftverét tovább tökéletesíthetné!
Aki benne van, az kérem írjon privátot, illetve írja meg, hogy mennyit szánna e "baleset" károsultjának megsegítésére!(B)Azt gondolom Ő önzetlenül megtette értünk a ROM fejlesztését. Most rajtunk a sor!
Tudom: semmi nincs ingyen! Egy (vagy két) doboz cigi árát igazán mellőzhetnétek!
Ha már letölteni letöltöttétek, sokan megköszönés nélkül használjátok a családjától, barátaitól elvett idejében főzögetett ROM-ját! Akkor most rajtatok a sor! Egy 500-as vagy egy ezres szerintem senkit sem fog a földhöz vágni! ne legyünk élősködők! Egy kis összefogásra van szükség! Mutassuk meg -más csoportokkal ellentétben, hogy ugyan gagyi a telefonunk, de mi többre vagyunk képesek, mint aki galaxy 3-mal a kezében pöffeszkedik a villamoson (mert üzemanyagra már nem futja)(/B)(NEM VAGYOK NAV-os!)
[ Szerkesztve ]
Honor M5Pro
-
birel
csendes tag
Megvan már egy ideje,rengeteg szabadidőm van a suli melletti melóban mikor nem tudok mást csinálni mint játszani, pár játékhoz meg szükség van a rendszergazda jogra. Nem értem miért írod hogy várjak? Miért ne sikerülne? Ennyire analfabéta problémával fordultam ide? Mind a kettő gépen xp van ez gondolom nem könnyít a dolgon. Én nemis értem másnak ez miért nem jött elő... Hát ha ti nem tudtok választ adni akkor nemhogy várok, hanem hagyom is az egészet. Azért hátha.
Csendben jegyzem meg első generációs iphoneról váltottam amit annó magam jailbrakeltem 1-2óra alatt, jelen esetben 2-3 órája nem sikerül az hogy a saját telefonom rendszergazdája legyek. Nem akarok senkit megsérteni szuper cucc az android és alcatel páros ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
-
Sanctus
aktív tag
Te most ugye BUNKÓ akarsz lenni...?
Ügyes vagy az ájfonoddal! El kell viszont keserítselek! Ez nem ájfon! Ez egy alcatel fos, amire még nem sikerült normális főzött romot összehozni!
Aki pedig baszkódik a romokkal itt, annak nem sikerült a root. A többiek pedig nem rootolgatnak, mert leszarják vagy hisztiznek a gyagifon garanciája miatt.[ Szerkesztve ]
Honor M5Pro
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
válasz Dedkov76 #666 üzenetére
Szia !
Lehet nem jól értelmezem a kérdésedet, de ha arra gondoltál, akkor...Beállítások - Helyzet és biztonság - Képernyőzár beállítása - és itt lehet megadni, hogy jelszó, vagy PIN kód, vagy minta nyissa a telefont ki.Ha nem erre gondoltál akkor pedig javaslom tegyél fel valamilyen LAUNCHERT, pl. az ADW nagyon testre szabható, de millió választási lehetőséged van, rengeteg ingyenes a Playon.
Remélem megoldódott a kérdésed -
birel
csendes tag
Sajnos nem igazán értem amit root-rom párhuzamról írtál. Az első kérdésed meg talán a saját hozzászólásodra vonatkozik. Oké az előző hsz.-ért bocsánatot kérek, igazán nagy lelkű dolog hogy segítesz/probálsz a srácnak. DE nem lenne félrebeszélés ha az első hozzászólásodban 2 mondatban leírod hogy mik a tapasztalataid.
-
v1s
csendes tag
Itt képekkel is van illusztrálva a dolog, esetleg másik drivert is le tudsz tölteni:
http://developandroid.blogopogo.com/2012/07/15/set-up-a-vodafone-smart-2-alcatel-tcl-v860-for-android-development-with-eclipse-and-the-android-sdk-using-windows-7/[ Szerkesztve ]
-
cosgtsrex
tag
Itt egy leírásom a rootolásra (is). Linkeltem benne qltsar leírását is. Ez a kettő elegendő infó ahhoz, hogy rootold a telódat.
Továbbá nem várom el senkitől, hogy pénzt, vagy bármit küldjön. Aki akar beleszáll a teló árának felébe, aki nem akar nem.Sok szerencsét a roothoz.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest