-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Jam=-
őstag
Ha az android 1.0 eszköz felkiáltójeles, akkor semmiképp nem tudod téglásítani a telót, mert nem fogja látni a gép fastboot módban, így az említett batch file le sem fog futni. Az SU binary telepítéshez meg root jog kell
Érdekes dolog ez, mert egy XP-s gépen nekem sem sikerült telepíteni a drivert, viszont egy Windows 7-en simán ment, de ott eleve ADB Testing Interface-nek ismeri fel, és ha jól emlékszem a netről szedett hozzá drivert magától. Már nem tudom kipróbálni, mert nincs meg a teló.
[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
Huhh... úgy jártam, mint a filmekben a bomba hatástalanításakor. Na, melyik legyen, piros, vagy kék madzag?
http://unrevoked.com/rootwiki/doku.php/public/windows_hboot_driver_install
Ez alapján fogtam, és az Android 1.0 felkiáltójelesre driver frissítése, de az alsó lehetőség, hogy Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából. Majd saját lemez, és betallóztam a Google SDK által felrakott USB driver mappát, abban a android_winusb.inf fájlt.
Na itt jött a dilemma. Volt sima ADB, Bootloader Interface, meg Composite device vagy ilyesmi. Még egy kis google, és bátraké a szerencse alapon a Bootloader interface-est választottam (teló végig fastboot módban).
Rányomtam Futtatás rendszergazdaként a .bat fájlra, és működik. Most még nem tudom, hogy root vagyok-e, de szerintem igen (miért ne) most jön a roddie.
Ez kemény volt
-
btomi9
aktív tag
Szóval most már rootolt a teló, viszont a Possible FiX for the Recovery/Restore Problems megoldást hiába próbáltam, kétszer is végigjátszottam, jogosultságokat is állítottam rwx rx rx -re, de semmi. Android alatt nincs chown, hogy esetleg nem mindegy, kinek a tulajdonában van a fájl? Bár erre total commanderben nem láttam opciót, de gondolkozom, mi a fene lehet még.
Ugyanúgy hangerő FEL + power -re a factory reset képernyő jön...
-
-=Jam=-
őstag
Ha már megy a fastboot, akkor nincs semmi probléma. Ezt töltsd le, és a fastboot módban indítsd el ugyanúgy a batch file-t, mint a rootolásnál. Ez felrakja a gyári recovery menüt. Viszont nem minden telefonon működnek a kapacitív gombok a recovery-ben így nem biztos, hogy ki fogod tudni választani a menüpontokat.
-
btomi9
aktív tag
Köszi, már ez alapján végigszaladtam rajta és felraktam a magyarul is tudó 1.0-s csomagot app -okkal. Az a baj vele, hogy ZABÁLJA az akksit, úgyhogy szerintem felrakom a lecsupaszítottat, és csak olyan kiegészítőket teszek fel mellé, amit használok is. Így most (ki tudja már, melyik lépésnek köszönhetően, de) rootolva van a teló, van 1.0.0.0 recovery, lehet csinálni.
-
btomi9
aktív tag
ZeUS2140, coyote55 : Jaj de jó lenne, köszi szépen!
-
ZeUS2140
aktív tag
Gyorsan megosztom veletek, de holnap ilyenkor törlöm a file-t, mert egy barátom drive-ja és nem szeretem erre használni, de mást nem találtam hirtelen.Közben találtam egyet a neten. Ha nem működne visszarakom az én linkem.
[ Szerkesztve ]
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
btomi9
aktív tag
válasz coyote55 #163 üzenetére
Jogos. Mindjárt leszedem onnan, feltolom a dropboxomba és tolom a shared linket a hsz-t meg törlöm, ha ez engedi, ha nem, akkor csak megszűntetem az ftp accountot.
Amúgy visszavonom az akksizabálást, szerintem csak első alkalommal tanulnia kellett az akksit, hogy merre hány méter, ma már tök jól bírja egy full feltöltés után. 8:24 óta működik, mondjuk keveset beszéltem, de még 71% -on jár.
-
btomi9
aktív tag
Íme a dropbox link, bezippeltem. Az ftp-t meg megszűntettem.
https://www.dropbox.com/s/2d3tu50pk0chvr8/roeddie_v05_noapps.zip
-
btomi9
aktív tag
válasz S2attila7807 #176 üzenetére
Nincs mit.
Két kérdésem lenne, ez már általános android csevej. Milyen naptár widgetet használtok? Én úgy szoktam működni, hogy 4x1 -es, tehát 1 sorosat kérek, amin a következő esemény (vagy ha lehet, akkor még az az utáni 2) rajta van, és ha rákattintok, akkor nyíljon meg a naptár mondjuk hétnézetben. Természetesen alap legyen a google naptár szinkronizálás.
A másik pedig, hogy ezen a roeddie romon is az a baj, hogy nem lehet külön sms hangot választani, csak egy kategória van: értesítési hangok. Elvileg ezt játsza email, naptár, akármi értesítéskor meg sms-kor is. Tök gáz. Be lehet ezt külön állítani valahol?
-
ZeUS2140
aktív tag
jó ez a roeddie 0.1
Még nem nyúltam hozzá, csak uninsallaltam a számomra felesleges progikat.
Kicsit még hagyom alapon, hogy stabil-e. Utána neki kell állni autorunnak és az appoknak, de úgy néz ki megy.Viszont valaki egy mms beállítást tudna nekem firkálni? Sajna nem mentettem le és ami a voda oldalán van nem működik.
thx
-
btomi9
aktív tag
válasz ZeUS2140 #179 üzenetére
"Utána neki kell állni autorunnak és az appoknak"
Ez alatt mit értesz?
MMS beállítást hol tudom megnézni? Bár mivel nekem is ez a 0.1 van, gyanítom, nem lesz meg. Hangpostánál is valami román szám volt, beírtam 170-et, az jó? (bár letiltottam a hangpostát, szóval részletkérdés)
-
btomi9
aktív tag
Amúgy nektek nem szokott olyan lenni ezzel a készülékkel, hogy (és ez nem rom függő, gyári állapotában is ezt csinálta) tárcsáztok egy számot, fülhöz emeled, hogy halljad a kicsöngés hangot, de sokáig nagy süketség, aztán ad egy klattyanó hangot, hogy hívás vége.
Nekem rendszeresen 2., 3. alkalommal sikerül kitárcsázni, vagy kézben kell tartani, míg elkezd kicsöngni. Ez a proximity szenzor lehet? Gondoltam arra, hogy a tárcsázás gombot a fülhöz emelés hatására utólag "véletlen" gombnyomásnak tekinti és törli, mert lagzik?
-
ZeUS2140
aktív tag
Én is arra gondoltam, hogy a füleddel "leteszed" a hívást.
mms: beállítások: vezeték nélküli...: mobilhálózatok: hozzáférési pont: vodafone mms (vagy hasonló)
Van sok progi, ami elindul és már maga a tudat, hogy van zavar rádió pl
autorun az egyértelmű. Ami magától elindul és nem kell ne induljon elhülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
-
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket kérném. Az egyik lányomnak Vodafone Smart II telefonja van.Rácsatlakozok a wifire és írja hogy kapcsolódás,keresés és utána megint kapcsolódás és utána kapcsolat bontva. többször is megpróbáltam és ezt írta pedig van net. A másik lányomnak Vodafone 858-as telefonja van, annak működik és nekem is laptoppal. Ha valaki tud megoldást a wifi csatlakozásra legyen szíves segíteni.
-
btomi9
aktív tag
Roeddie v0.1 óriási probléma. Próbáljatok sms-t küldeni ékezetes karakterekkel, azt fogja írni: Az üzenetformátum nem támogatott.
Próbáljátok ki, küldjétek el egy közeli / ismerős telefonra. árvíztűrő tükörfúrógép
Ez óriási gáz. Most gondolkozom, hogy mi lenne a megoldás, de nincs ötletem...
-
ZeUS2140
aktív tag
ŐŐ anno még a Nokia-s korszakban megszoktam, hogy az ékezeteket el kell felejteni sms-kor. Azóta sem használom. Viszont ha majd írok kipróbálom, ha nem felejtem el
Amúgy én mindig az alap droid bill-t használom, mert a többi, amit eddig láttam useless volt.
Amúgy nem tart semeddig. Ki is próbálom.update: jelentem, az angolra állított android billentyázet minden gond nélkül elküldte az fent említett vicces szöveget
Annyi, hogy Ő, Ű nincs benne csak a vízszintes vonallal áthúzott változat.[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
-
ZeUS2140
aktív tag
Hát nem tudom. nekem is 01-es rom-om van. Leszedtem a swype vagy mi a rák bill-t, mert nekem használhatatlan sza...vacak.
A sima android billentyűzet simán elküldi az ékezetes sms-eket. Mondom annyi a baja (engem nem érint), hogy az ő, ű az nem ", hanem a függőleges vonal fajta.
Rakj fel egy go keyboard-ot. Van hozzá magyar addon is. Azzal nem szabad, hogy bajod legyen.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
btomi9
aktív tag
válasz ZeUS2140 #191 üzenetére
gyerekek ez sehogy nem jó. leszedtem a swype-ot, valóban nincs rendes hosszú ő ű csak a sapkás verzió, de akkor is szarul küldi és a másik telefonon ugyanúgy Az üzenetformátum nem támogatott.
Még a myphone explorert nem próbáltam, majd az otthoni gépről, de nem fűzök hozzá nagy reményeket. Lehet, hogy másik rom lesz ebből......
-
btomi9
aktív tag
válasz coyote55 #190 üzenetére
Kipróbáltam ezt a programot, az asztali gépem billentyűjéről ezen keresztül Árvíztűrő tükörfúrógép, küldés a céges telóra, Az üzenetformátum nem támogatott....
Nektek jól működik, csak nálam mászott el valami? valamit kellene ezzel csinálni, mert nem akarok állandóan azon gondolkozni sms írás közben, hogy most vajon ez belefér, vagy nem fogja megkapni...
-
btomi9
aktív tag
válasz ZeUS2140 #191 üzenetére
go keyboard is ugyanúgy szar. illetve hát mivel most már vagy 8 féle megoldást kipróbáltam, nem itt van a gond, hanem a rom karakterkódolásában. majd kipróbálom azt, hogy újrarakom ezt a romot, megnézem, úgy milyen. mert lehet, hogy a slideIT billentyűzet írt felül valamit...
-
hentes555
senior tag
Üdv!
Olyan problémán lenne, hogy van egy smart II telefonom, amin szeretnék játszani a temple Run-nal.Namost "beszereztem" az armv6-os appot, majd felraktam a telefonra.
A probléma a következő: a tutorialnál tökéletes a kép, viszont amikor már "élesben" megy a dolog, akkor meg pixelessé, homályossá válik, teljesen élvezhetetlen lesz.Valaki találkozott már ilyen problémával?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
btomi9
aktív tag
Ebben meg valami a play áruházzal nem jó. a végtelenségig kell várakozni, a facebook app nem tud belépni, valami ssl baja lehet. Komolyan mondom, a ZTE blade-hez millió főzött rom volt, pedig az már nem egy mai darab (vagy pont azért)
Most már recoverym jó, gombok működnek, jönni fog a következő. Egyszer lenne már egy rom, ami használható, a mindenségit neki!
-
ZeUS2140
aktív tag
mint már írtam a 0.1 nekem tökéletesen megfelel. Pár appot kiirtottam. Pár appot töröltem. Nem küldök sms-eket, főleg ékezeteseket (bár az őű kivételével küldhetnék is akár). Gyors, stabil és eddig semmi hibát nem tapasztaltam.
A 24h-nként ki kell kapcsolni egy pillanatra, mert különben magát kapcsolja ki és csak akksi kivétel után tudod bekapcsolni bug megvan, de az nem tudom minek a bug-ja, mert az utolsó szériát vásárlók közül eddig kb 10 embernél is jelentkezett a hiba.
Szóval Nekem a 0.1 tökéletesen megfelel. Abból kellene egy no-app verzióhülye ember nincs, csak keveset kérdez...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest