- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hszilard666 #38053 üzenetére
Nem találom
A vga levizezése nem fontos -
gyiku
nagyúr
aquaeron 6 pro-n van channel 1-el a pwm-es d5. az istennek sem akar 2000 rpm ala bemenni, az alabbi 3 lehetoseg kozul az egyiken sem:
power controlled,
speed controlled,
pwm controlled.igy egy kicsit hangos, alaplaprol vezerelve ment 1500 rpm-en, ugy nincs hangja. ezt szeretnem itt is. otlet?
hüllő
-
Tikakukac
titán
Minimum érték nincs beállítva? Én is majdnem beszívtam ezzel aztán rájöttem, hogy hopp, 2 csúszka van. Alsót hiába húzod ha a minimum be van állítva.
PWM-nek van alsó határa egyébként, ja, a 92-es ventijeimnél 1000 alá nem megy.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
gyiku
nagyúr
toljatok mar egy shotot pls. ez 100% 2000rpm, vagy 99% 0rpm-re hajlando csak.
mondjuk a 2000rpm voltage controllal megy neki 4.0V-on is, ami furcsa, mert a juicet molexrol kapja fixen, csak az rpm tyukbel van bekotve az aquaeroba.hüllő
-
spanglee001
addikt
hát valami ott nem kerek nálam a d5 aquabuszon, és usbén keresztül is vezérelhető normálisan. nálad meg pont pwms van és 1790-4990 es fordulat közt tudom szabályozni de még ott is halk, nyitott gépházba.
lehet számít hogy milyen tető van ralytanetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
ViZion
félisten
-
gyiku
nagyúr
válasz spanglee001 #38063 üzenetére
azt olvastam a maualban, hogy csak az aquacomputeres d5-ot lehet radugni a busra. akkor kezel mas d5-ot is? xres teto, rajta van a tartaly.
a ralyta fájt.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
törölt tag
Csak elméleti kérdés!
Vannak ezek a páraelszívók. Ha egy olyat beépítenék egy gépházba és chillerrel lenne hűtve a gép. Akkor úgy biztonságos lenne? -
spanglee001
addikt
amelyiken aquabus port van azt tudod arra dugni
de szerintem a 2000max fordulat az kevés, vagy ennyire különböznének a d5ök
pwmel nem vezérlek semmit, ebbe nem tudok nyilatkozni.
nekem ez a d5 van[link]
ezzel a tetővel [link] de 5000ren sincs hangja.
próbáld másik portba dugni esetleg, hátha segít.
nekem még usb-n firmwaret is lehet mókolni a d5ön [link]
usn és aquabuszon is simán tudom vezérelni 2000-5000 rpm közt [link]viszont ha csak áramot kap molexen akkor asszem 3000rpm körül megy nem pedig maxon
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
gyiku
nagyúr
válasz spanglee001 #38070 üzenetére
low-on vagy high bus-on van a pumpa?
ez is megy kb 0-5000ig alaplaprol vezerelve, de errol szeretnem.hüllő
-
spanglee001
addikt
csak high buszom van, mert van real time clock elemes cuccos van rajta ami kitakarja a low bus-t, ami amúgyse megy az új firmware/ szoftverrel, cserébe van 2 high bus.portom ilyen
ha jól tudom a low porton elvileg a vízszint érzékelő működött, de azt már nem is igazán kapni
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
korcsi
veterán
válasz hszilard666 #37988 üzenetére
Hát igen, ez így kompromisszumos, és nem is túl nagy előre lépési lehetőség a jelenlegi 140+240-hez képest.
Lehet akkor barkácsolok és "víztorony" frontját átszabom picit, és ráépítek előre egy 420-ast. Csak nehéz lesz valamennyire elfogadható kivitelűre megcsinálni a lehetőségeimből kifolyólag.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Chrys_
addikt
válasz abridabri #38074 üzenetére
Ezekkel a nagy házakkal csak a gond van: ha kell a hely a radiátorok miatt, akkor ugye muszáj a nagy doboz, de máris nehezebb mozgatni, ha kell, valamint a hőleadás is egy helyen koncentrálódik, ami nyáron egy sarokba állított gép esetén durva körülményeket tud teremteni. Én ezért vettem MO-RA3-t, és valószínűleg hamarosan lecserélem a toronyházat is valami Midi-méretűre.
-
Awil
tag
Sziasztok,
Volt egy srác aki hirdetett akril csöves hűtéshez fitingeket, amiket Kínában gyártatott, valaki nem tudja a nevét véletlenül, pls
Köszi.
The gods strike through me!
-
Chrys_
addikt
válasz abridabri #38077 üzenetére
Itt esetleges szerelésekre gondolok. Ha a folyadékot is le kell engedni, akkor meg van vele egy kör még a fürdőszobába is. Egy olyan géppel sokkal jobb, amiben nincsenek beépítve a radiátorok. Ergo kisebb ház is elég. Nekem most 3 radiátor van benne, de már bekötöttem a körbe a Mo-Ra-t is. A cél csak külső radiátor használata a jövőben, kis gépház mellett.
-
Tikakukac
titán
Nem a vízhő a gond az előre berakott radival. Hanem, hogy felfűtöd vele az egész gépházat. Aztán persze ezzel a felső radit még jobban. Nekem éppen ezért lesz a kihúzós koncepció újragondolva. Elutalták a kártérítést és tuti fölfelé építkezés lesz és asztal másik végére átrakott radikkal. Működik a dolog így is, csak 3 centi helyen, az infrapanel által betolt meleggel átfűteni a radikat...elég széllel szemben ötlet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Az, hogy teletűzdeljük a gépet ventivel és légörvényekből csinálunk egy brutál turbulenciát, nem sok változik
Én elhiszem, hogy nálad jó, nincs ezzel baj. De ettől függetlenül amíg elöl dől be a vízről a meleg, felül meg még az ezzel kombózott levegőt szívatjuk ki nem túl optimál lesz a dolog
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chrys_
addikt
válasz seniman #38080 üzenetére
Igen. De nálam azért ez jobban meg van oldva: a gép alsó része le van választva az alaplapi résztől, oda befért 2 radiátor és a pumpa (plusz a táp). Ezek elölről kaják a levegőt egy 12cm-s ventin keresztül ez egy régebbi kiépítés, de az alsó rész kb. változatlan (másik áramlásmérő van benne).
-
Weareus
addikt
válasz korcsi #38019 üzenetére
Mindenféle vita igénye nélkül: erjedés során maximum 14-16%-os alkohololdat nyerhető, mivel az élesztőgomba ennél töményebb alkohol oldatban már nem él meg. Ezért használok 20%-os etanol-víz elegyet, így 100% hogy semmiféle alga, baci, stb. nem fog ólálkodni a rendszerben.
Alkalmasint az is igaz, hogy a rendszerben esetlegesen lévő egyes elemek - pl. plexi, egyes tömítések, átlátszó műanyag csövek stb. - (ahogy Tesco-Zsömi is leírta) 20%-os töménység esetén már maradandó állagváltozást, fakulást, öregedést, stb. szenvedhetnek.
Szerencse (vagy tudatos választás/???/) fennforgása miatt nálam ilyen anomáliák nem fordultak/fordulnak elő 20%-os töménységnél sem, bár a Tygon csövek kissé beopálosodtak belülről, de ez egy sima üvegpucoló kefe + víz kombóval eliminálható.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
korcsi
veterán
Tudom szentségtörés, de lehet frontra kifelé áramlást is tervezni.
(#38089) Weareus: én csak jeleztem mit írnak az összefoglalóban. Vannak olyan plexi eszközök amiknek kifejezetten nem tesz jót az alkohol.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
korcsi
veterán
válasz abridabri #38092 üzenetére
A túlnyomásos rendszer előnye, hogy szabályozott a beáramlás helye, ide porszűrőket rakva, kezelhető a por problémája, ellenben több ventillátort igényel (legyőzendő a szűrő ellenállását és a túlnyomás létrehozásához). Nálam alulról kapja a friss levegőt a gép, egy akkora nyíláson ami elfért a ház alján, és minden légmozgató kifele dolgozik, ami meglepett, hogy nyomó (push) ventillátorok mellett is tiszta fél év után a radiátorok felülete.
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest