- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz seniman #23600 üzenetére
Én Angliában vagyok, szóval az otthoni apró nem nagyon érint.
Ha érdekelt volna ekkora radi akkor már vettem volna itt MORA-t.
2db MORA-t elhelyezni nem kis feladat.
Viszont a "házra" remélem rá tudok rakni 6db 360-as radit.Ez nem ház,hanem bech table.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
jones965
Modder
válasz akoska07 #23599 üzenetére
GTX 970 sli-re, és 4790K procira 3-3 db 360-as radiátor?
Még a 2-2 db is sok, egyáltalán nem nyersz vele plusz hőfokokat.Amit most építek gépet, abban lényegesen magasabb TDP értékű hardverek lesznek, és körönként 1-1 db dual radiátor fogja lehűteni.
Ettől függetlenül ha megépíted, a tapasztalatod megosztását szívesen vesszük.
-
nagyúr
válasz jones965 #23603 üzenetére
A 3-3db radiátor csak a design miatt kellene,
de lehet 2-2 db radiátorral is jól fog mutatni (ha nem fér el 3),majd a csövezés emelhet a látványon.
Nem feltétlenül a hőfokokon van a hangsúly.
Tudom őrültség a 3-3db radiátor,de ez még belefér.Vizet tudom nem lehet csak egyszer építeni,de én szeretném jól megalapozni.
Ahogy írtam is,sajna még várni kell a vga blokkokra.
Így csak a processzor része fog megépülni.
Legszivesebben rákötném mindkét DDC 1T Plus pumpát a procira már most.Aztán az SLI-re pedig raknék 1db pumpát.
Van még egy tartalékba.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
törölt tag
Már a múltkor is ennyi radi volt tervben, de szerintem nincs ezzel baj, monumentálisat akar építeni. Arra én is kíváncsi vagyok mennyit fog emelkedni a vízhő ennyi radinál.
Látom a dupla DDC ötletről se mondott le. Sőt volt tervben tripla is. Ipari gép.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Ez jó.... most tervezgetem a házikóm (nem tudom már hanyadjára, mert eddig még ennél tovább nem sikerült lépnem), és én is a radiátorokon agyalok. Nekem nagyon jó megoldás lenne a két dual radi, mert ennyi fér a házamba.
Elsőre azt hittem, hogy ez csak egy "demo" gép, amivel a gyártó a házat tudja népszerűsíteni. Nekem egy 280-as (30?), és egy 240-es (45) radni kevésnek tűnt az SLI, a lap, meg a cpu hűtésére.
Akkor nekem egy 240x30-as, meg egy 280x30-as elegendő lenne egy 2600k, 780Ti hűtésére?Köszi!
Bogyorisz
-
nagyúr
Mindenképp le lesznek szabályozva a ventik,akár 12 akár 18 lesz.
Mert ott azért már van zajkeltés.
Egyenlőre 6 vagy 9 lesz.#23605 Baltoafarkas :
Hát elvileg jól fog kinézni.
Ha elfér akkor mindenképp 6db radiátor lesz,mondjuk az össezkötésük nem lesz egyszerű.
Azt mondod emelkedni fog a vízhő ennyi radinál ,nem csökkenni ?
A terv jelenleg 1db pumpa körönként.
A radiátorok mind triplák,az majd kiderül tripla tripla lesz-e.
Már csak holnap,mert ma este születésnapot ünneplünk .Egyébként a radiátorok slim-ek.
EX360 Slim.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
jones965
Modder
válasz TomiLi #23610 üzenetére
Elnézést, igen 3770K proci volt, de annyi gépem van, hogy már sokszor nem tudom miben milyen konfig van.
Ebben egy DDC 1T szivattyú volt, amely 7V-on leszabályozva, valamint 600 rpm-en forgó ventilátorokkal ment.
Ez a gép az általam használt géppel egy irodában van, így alapból természetes, hogy a csend ami egyik fontos tényező volt. -
TomiLi
addikt
válasz jones965 #23611 üzenetére
Van ilyen!
Ez nagyon jól hangzik!
Már vga blokkom van, apróról kinéztem egy cpu blokkot, meg az egyik radit.....Pumpa terén kizárólag a D5 a favorit, ha a csend a főszempont?
Vagy opció lehet másik pumpa is ami szintén lehet akár csendes is. Az én leendő hűtő rendszeremhez nem szükséges egy DDC (1 cpu, 1 vga). Vagy az is lehet olyan halk, mint a D5, ha az általad említett módon 7V-on járatod? A leszabályzáshoz kell speckó vezérlő, vagy elég átvariálni a táp ellátást?Bogyorisz
-
Joshi
titán
válasz jones965 #23614 üzenetére
A tesztprogramok nem feleslegesek pont arra lettek kitalálva hogy megmutassák mit tud a rendszer legyen az teljesítmény v hőfokok. 3DMark és hasonló progiknál nincs 100%-os terhelésen a proci talán a vga igen de még az se biztos. Ha együtt lefut az IBT+Furmark az már terhelés és nem ér meglepetés játék közben egy forró nyári délutánon.
-
TomiLi
addikt
válasz jones965 #23617 üzenetére
Igen, ezt sejtettem, hogy egy becsomagolt (zajszigetelő dobozba rakott), leszabályzott DDC nem ugyanaz, mint egy D5.
Láttam már mondjuk (mrbig25 hívta fel a figyelmem rá), szabályozható, PWM-es verziókat.... Persze nem is olcsóak, de az más tészta.(#23619) Baltoafarkas Köszönöm Neked is a segítséget! Akkor ezen nem fogok spórolni, marad a D5 megoldás.
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
törölt tag
válasz TomiLi #23615 üzenetére
DDC-vel az a baj hogy nem mindegyik megy 7V-on, és van olyan is hogy egyik hangosabb a másiknál, sose lehet előre tudni.
Nagyon halknak halk szerintem még a Phobya/EK variánból a legkisebbik, azt még köztudottan alul is lehet jól feszelni, az tuti halk úgy. Csak akkor olyan a teljesítménye is, bár egy átlagos rendszerbe elégnek kell lennie, de a D5 ugyanúgy néma csendben tud felmutatni jó teljesítményt is ehhez képest, komolyabb rendszerekhez lényeges. Meg ugye arra van sokféle tető, tartályok stb. Szóval lényegében kompromisszummentes, mint ahogy írták is, mindent tud és variálható, kiegészítők.... Nem véletlenül a legjobb szivattyú, kicsit túl van árazva de ez a legjobb kategóriáknál így szokott lenni általában mindig.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
skacok, böngésztem ibajon, azt ezt
találtam. Milyen lehet a hatásfoka. Tudtok róla valamit?
Költséghatékony rendszert szeretnék építeni, ph-s kollégától egy tető, egy GTX 660 EK blokk, másik kollégától TT 120*240es radi, és egy cpu blokk kell még... a büdzsé az 30k max. eddig 3k+13,5k-t költöttem el. Radiátor reverse atx házban lesz, belül, felül, lentről fel szívó kavarókkal. minél kevesebb venti kellene... max vinyókra, áthúzás miatt. 2 a radin, 1 hdd-ken, 1 tápban. ez is sok...
Phenom II X2@X4, és a gtx660at fogja hűteni. alapon, csak semmi húzás.
Köszönöm!360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
törölt tag
Alapon el fogja vinni, ha belegondolok hogy néhány évvel ezelőtt ilyenek voltak a menők, és akkor is elvitték a rendszert akkor most miért ne.
Bár 8k....12-15k körül kapsz már normálisabb szűkített blokkot, használtan szerintem pont megkapod 8-10k körül. Akkor inkább az. De ha nincs más akkor ez is jó. -
Joshi
titán
Az ehhez hasonló cpu blokkok nem túl hatékonyak de talán elég lehet a procidra. Nekem is volt X4 B50-es procim és nagyon melegedős fajta négy maggal, szerintem elég lehet hozzá. Én egy XSPC X2O Delta V2 blokkal használtam de elég volt hozzá és annak is hasonló a kialakítása, talán egy kicsit nagyobbak a bordák. Én sokkallom a 8k-t egy ilyen prociblokkért, esetleg nézz körül az aprón hátha találsz valami EK blokkot olcsón.
-
carr
őstag
nincs most neki használt cpu blokk
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
ViZion
félisten
válasz seniman #23623 üzenetére
Nekem is olyan van, kialakításban mint az e-bay linkes. Nincs vele para, 9370-et is hűti frankón. Gondoltam már, h valami szebbre cserélem, de szükség amúgy nincs rá.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
carr
őstag
válasz seniman #23628 üzenetére
Nemtudom... anomáliás most a ph! motor... kezd hülyeségeket csinálni...
vagy csak már egy új FF-et kellene feltennem, vagy kipucolni a régit. (kb 6 éves, és most nem használok kukikat, leglábbis minden bezárásnál törli az összeset. )360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
JasL
senior tag
válasz akoska07 #23590 üzenetére
EK Supremacy EVO CSQ Full Nickel. Ennél jobb nincs,
azaz van, de az aranyárban. -
-
ebali
csendes tag
válasz akoska07 #23636 üzenetére
Ugyanúgy hűt a plexis. De én a helyedben sima szupermacit vennék amíg van. DigitXT már linkelte, hogy az EVO picit gyengébb, plusz még drágább is.
Még az EK honlapján is kint van az EVO-knál egy grafikon, amiből szintén az derül ki, hogy a régi jobb volt. Nem is igazán értem. -
JasL
senior tag
válasz akoska07 #23636 üzenetére
Én azért nem akartam plexis tetejűt, mert egyrészt nem illett volna a dizájnba, másrészt plexis könnyebben reped ha túlhúzod. A nikkel rézmaggal kb semmire sem érzékeny, csak kalapácsra meg satura. Ha nem színes lötyit tervezel UV-val, akkor kb mindegy. Azt mondják nicns baj a plexivel sem, de volt aki személyesen számolt be nekem róla, hogy 1 év után egy halom repedés jelent meg a blokkján, na az is acetál volt. Hűtőteljesítményben kb minden EK egyforma, az hogy a "régi meg jobban hűt", nem kell nagyon figyelembe venni, 1-2 fokon ha múlik a rendszered egészsége, az már komolyan régen rossz. Azt vedd, amelyik tetszik, EK-ból akármelyik jó. Az enyém így néz ki CSQ-val:
Ha nem plexiset veszel, akkor UV-s csövekkel sokkal jobb eredményt érsz el, mint színezett lötyivel. Nem tudom mennyire olvastál vissza, de bizonyos színes lötyik pl 1 év után tönkremennek. Én a színtelent részesítem előnyben színes UV csövekkel.
-
ViZion
félisten
Több oldalt tele tudnék
sírniírni olyan dolgokkal, amikből a rev. 1-2 jobb volt, mint az utánuk következők...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
JasL
senior tag
-
nagyúr
Jó kis géped van,kár hogy nincs kitöltve az adatlapod.
Színes folyadékot akarok belerakni.
Mielőtt tönkre menne lecserélem (6-8hónap)
Elvileg elkerülhetem így a "bajt".Szerintem nikkel plexis lesz.
#23637 ebali : Az az igazság,hogy nem nagyon lehet már kapni,mindenhol az evo-t árulják.
-
-
JasL
senior tag
válasz Matisz77 #23649 üzenetére
MSI N770-nél TwinFrozr-ral teljesen felesleges a vízhűtés, csak extra kiadás... mert nincs hangja. Ráadásul, már meg is jelent a GTX970, amit hamarosan be is pakolok... ilyen technológiai dara mellett VGA-t vízezni anyagi csődhöz vezet, ha mindig az újat veszed. Elég egy TwinFrozr-es MSI-t venni, aztán levan róla a gond. Húzni nyilván megint nem tanácsos, de GTX770-nel is minden ment fullon húzás nélkül, csak a WatchDogs szaggatott be néha. De majd eztán az sem lesz.
Még két hónap, aztán további árzuhanások várhatóak a karácsonyi szezon miatt, érdemes várni egyelőre az upgrade-kkel meg vízesítésekkel!
FX9: rád egy ideje nem reagálok, tűnjön már fel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest