Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz jozsi252 #4603 üzenetére

    Én is belevau-zok.

    Nem tökéletes megoldás!

    (1)
    Csak csavaros kötésnél kell a sodrott vezetéket érvéghüvelyezni. Egyéb esetben inkább hátrány és nem ajánlott. Sodrott vezetékhez a legjobb az oldható WAGO, amiből a képeden van kétfajta narancssárga füles.

    (2)
    A rövidre vágott csomózásos megoldás helyett a jövőben a lenti dokumentum 11. oldalán leírtak szerint vezetékezz kötődobozban, ami így nemcsak szép, de hasznos is lesz a későbbiekben.
    https://www.govill.hu/files/wago_vezosszek_leiras.pdf

    De google képkeresővel találsz a net-en több hasonló példát.

    (3)
    Van azért nagyobb gond:
    Eltérő keresztmetszetek vannak kötve 3x0,75 vs 3x1,5... így már ez egészet csak a 3x0,75 vezetéket figyelembe véve lehetne biztosítani. Ezért szoktak mondjuk külön világítási kört csinálni és azt külön biztosítani. Igen ám... de sajnos installációs szerelésnél nem lehet 1-es vezetéknél kisebbet használni és azt 6A biztosítékkal lehet biztosítani. Te pedig 0,75-öst használtál. Mire biztosítottad ezt az egészet? :W

    Bár nem vagy villanyszerlő és gondolod, hogy tökéletes megoldás: "évek óta nincs is semmi baj". Meg azért vagy azért nem hívsz szerelőt... Értem én...

    De nem úgy van. Hidd el jobb hívni villanyszerelőt. Lehet, hogy munkájába bele lehetne kötni. A legrosszabb esetben úgy csinálja meg mint Te, de én nem hinném.

    Persze az is megoldás, hogy saját és családod kockázatára mégis magad csinálod. De akkor jobb ha szerényen tanulsz és figyelsz. Pl. az előbb leírtak szerint módosítod a fényképen bemutatott munkásságodat.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák