Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #4949 üzenetére

    "nem lehet értelmezni azt, amit írtál, hogy a gondolat előbb született meg, mint a teremtés."

    Én inkább úgy látom, hogy te nem érted! Csak a jelen, a van létezik, mi értékeljük időként! Pontosan ez Isten! A nagy Van! Ahogy ki is fejezi! Vagyok, Vagyok aki vagyok! Csak a jelen idő! Egyébként hogyan tudnék másképpen gondolkodni, mint emberi módon? Elvégre ember vagyok! Te olyan ember vagy aki nem emberi módon gondolkodik? Nem hiszem, hacsak nem vagy ET, aki éppen haza telefonál!

    "Az ősrobbanás előtt nem volt se tér, se idő"

    Nem Isten teremtette a világot? Nem lehet értelmezni amit írsz! Miféle ősrobbanás? ;)

    "Ilyen érdekes tévutakat eredményez, ha Istent a mi látásmódunkban próbáljuk értelmezni"

    Kinek a látásmódjával értelmezzem? A pedofil papokéival? Ne legyél már elvakult! Azt írja a biblia, hogy Isten szabad akaratot adott az embernek, és, hogy teremte embert! Tehát embert, akiről állítja, hogy olyan képességet adott, szabad akarat, hogy képes eldönteni a körülötte lévő dolgokat! Viszont sehol nem írja, hogy valaki magyarázza meg az embernek, hogy mit gondoljon! Se ufo, se pap, se senki, még maga Isten sem. És az emberi mivolt, amit tehát Isten alakított ilyenné egyedül alkalmas, hogy a maga számára a legjob életet célozza meg, persze úgy, hogy közben másoknak ne ártson... ebbe most ne menjünk bele! Tehát magának az Istennek az elvárása, hogy emberi módon gondolkodj, önállóan gondolkod, és ne tedd giotinba a fejed, szellemi giotinba, hanem Te hozd meg az életedre vonatkozó döntéseket! ÖNÁLLÓSÁG! EZT ADTA ISTEN, ÉS NEM AZT, HOGY ERKÖLCSTELEN BUZIK, MEG PEDOFILOK SZENTESKEDÉSÉRE HAGYATKOZZON AZ EMBER!

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák