Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz oxox #4509 üzenetére

    Miért kevered ide az egyházat? Nyilván a saját véleményemet írom le, mint ahogy te is. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen emberek miket sunnyogtak el valaha, és most is.

    Ha ez kielégít, képzeld oda a mondandóm elé az "szvsz" szócskát.

    De akkor kérlek, te is hangsúlyozd, hogy az csak a te véleményed, hogy olyan vagyok, mint az egyház. Ami ugye elég fura összevetés, meg akkor már tisztázhatnád, hogy mit értesz egyház alatt. De segítek: te a katolikus egyházat, mint világi szervezetet érted alatta. Ezt is lehet, de csak mert nem nagyon van rá külön szavunk. Az egyház eredeti és számomra fő jelentése az azonos vallást gyakorló emberek közössége. Ebben a papok is benne vannak, de csak mint a közösség tagjai.

    Az egyházellenességeddel nem tudok mit kezdeni, nyilván a téged ért behatások alapján egy ilyen kép alakult ki benned. Bár jobban örülnék, ha nem ezen a szűrőn kersztül olvasnál mindent, amit írok.

    Másrészt meg hogy fogadhatna el az egyház több utat is? Mondhatná, hogy volt is Jézus, meg nem is? És bármit gondolsz, az jó? ha hiszel Jézusban, akkor keresztény vagy, és tagja az egyháznak, ha nem hiszel, akkor nem. Te dönthetsz. akár saját egyházat is alapíthatsz. Semmi értelme így fújni a katolikus egyházszervezetre. Ez ilyen, ha nem jön be, kereshetsz mást.

    Az ír papokról meg mit lehetne mondani? Elítélendő. Úgy tudom maga a pápa is elítélte az ilyen pedofil papok esetét. De ez egy szervezet, nagyon sok taggal. Ha mondjuk egy cégben valaki lopja a nyomtatópapírt, az nem helyes dolog, de kérdés, hogy mennyiben jogos az egész céget lopással vádolni. Az alkalmazott bűnt követett el, de nem a cég utasítására. A pápa sem tehet ez ellen semmit.

    Véleményem szerint a papnevelést kéne szigorítani, és jobban megválogatni, hogy ki, milyen indokkal és miért akar pap lenni, és a nem oda valókat az elején kiszűrni.

    De attól, hogy vannak pedofil papok, én sok olyat ismerek, aki igazi példakép, hiteles ember, és az egész életét az embereknek szenteli.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák