Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Kékes525 #22072 üzenetére

    Se a tízparancsolatban, se a főparancsolatban nincs benne, hogy hinned kell benne. Ahogy mondod, ez egy attribútuma. Leíró adat ennyi. Nem a hit sarkalatos pontja. Pontosabb ha kiegészítem: Isten mindenhatóságában lehet hinni félelemből és számításból, és azért mert ezt is elhiszed neki. A hívő utóbbi ok miatt hisz benne, a számító az előbbiért. Mindkettő hisz benne, de más okból, s ezért a hit fajtája is más.
    Mondhatod, hogy 3000 éve más volt Mózesnél a story. Isten változott. Nem, mi emberek változtunk, már kevésbé kell koncentrálnunk az életben maradásra, jobban be tudjuk látni a szereteten alapuló rendszer lényegét.
    Attól, hogy hagyja, még nem az ő akaratából van a gonoszság.
    Csecsemők és gyerekek szenvedése jó kérdés. Viszont azt se tudjuk elképzelni, hogy odaát sokkal jobb élet vár ránk, mint itt bármikor is. Így ha előbb meghalsz, hamarább juthatsz a boldogabb létre. Elismerem, nem tökéletes magyarázat. Viszont az is igaz, hogy termelünk annyi élelmiszert, hogy mindenkinek jusson. Sokkal jobb világ lenne, ha ugyanezt a GDP-t jobban osztanánk el, a gazdagok 10%-al kevesebbet kapnának, a szegények többet. A gazdagok életkörülménye alig változna, életminőségben, élethoszban alig jelentkezne változás. Ezzel szemben a szegényeknél hatalmas változással járna. Ráadásul ott olyannal is lehet számolni, ha a szegény tovább él, akkor tovább tud dolgozni, ha a napjának felét nem azzal tölti, hogy vizet hoz a mosakodáshoz, akkor termelékenyebb, nőne a globális GDP, de mi emberek nem akarjuk így elosztani a vagyont.

    Hallottam egy történetet, hogy a pokolban mindenki éhezik, csontsovány. Eljön az ebédidő, megterülnek az asztalok, hatalmas kínálat, finomabbnál finomabb falatok. Egyetlen bökkenő, hogy az evőeszközök hatalmasak 1 méteresek. Mindenki próbál enni, de ahogy az evőeszközök egymáshoz érnek, kiöntik egymás kanalából az ételt, az eltűnik, végül mindenki alig tud enni pár falatot.
    A mennyországban mindenki jóllakott, jókedvű, ott is ugyanúgy ebédidőkor ugyanannyi étel van az asztalon, ugyanúgy 1 méteres kanalak vannak, csak ott egymást (szembe ülőt) etetik az emberek...

    Nekünk lenne ott a lehetőség, hogy a csecsemők ne szenvedjenek, nekünk kéne tenni érte, Isten megadta hozzá a lehetőséget, mi nem élünk vele :(

Új hozzászólás Aktív témák