Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    válasz Dany007 #15127 üzenetére

    A megfélemlítés szerintem nem megfelelő fogalom, ugyanis itt arról van szó, hogy egy valós helyzetet, állapotot közölnek az emberekkel, amire ráadásul segítséget is kínálnak.
    Olyan ez, mint ha bombázás lenne, s azt mondanák az embereknek, hogy menjenek le a pincébe, különben meghalnak. Egyrészt egyik esetben sem kényszerítik az embert, másrészt mindkét esetben egy valós veszélyre hívják fel a figyelmet, amire azután egy segítséget is felkínálnak.

    Az pedig, hogy a föld többi vallása mit mond, nem zavar, mert az ő szavuk mit sem ér. Itt Isten szava számít, aki "...haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen..." (Róm 1,18)

    Crystalheart: Igen, van még a Bibliában olyan, ami nem történt meg. Ezek nagy része, ha nem egésze az utolsó napokról szól.
    Az pedig, hogy sok prófécia már a "végleges összeállítás előtt" beteljesedett szintén azt igazolja, hogy miért olvashatjuk most is a Bibliában, illetve ez azért ad egyfajta bizonyosságot, hogy ha egy könyv prófétai igéinek már a nagy része beteljesedett, akkor a maradék is befog. (:

    D1Rect: "Pontosan tudom mi a "jó" és mi a "rossz", képes vagyok különbséget tenni "helyes" és "helytelen" között bármiféle szentírás nélkül, pusztán a józan ész segítségével."
    Ebben teljesen biztos vagy? Nem kell messzire menni, hogy megértsük, miért nincs így, ugyanis, ha valóban így lenne, akkor egyrészt nem kellene a gyereket tanítani, nevelni, másrészt az emberek nem vitatkoznának azon, hogy "mi a helyes" egy-egy ügyben. Ha mindenki tudja, hogy mi a jó, miért van szükség bíróságra? Illetve, miért adott volna Isten parancsolatokat (Tízparancsolat) az Ő népének, ha maguktól is tudnák, hogy mi a jó?
    Ha pedig azt gondoljuk magunkról, hogy ismerjük a jót, a helyes utat, akkor pedig már végképp nincsen mentségünk. Hiszen akkor miért nem cselekedtünk aszerint?

    Ezzel persze, félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem tudunk jót tenni, hanem azt hogy magunktól nem tudjuk eldönteni a legtöbb esetben, hogy mi a jó és mi a rossz.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák