Aktív témák
-
törölt tag
válasz leslieke #48850 üzenetére
szerintem a frissítés nem töröl semmilyen beállítást sem kérdés nélkül. vannak olyan konfigurációs fájlok, amiknél ugye rá fog kérdezni, hogy mit szeretnél vele. egyébként ahol "elvesznek" beállítások, az ott lehet, hogy a gtk3-as verzió annyiban eltér (példának azért írtam a paneleket, mert ugye a hagyományos gtk2-es panelek nincsenek alapból benne a gnome3-ban).
szerintem ez nem kéne igazából problémát okozzon, ha meg tudsz barátkozni az új GUI-val (vagy a classic verzióval). -
aag
őstag
válasz #16820480 #48854 üzenetére
Igen, pontosan. Nem frissülnek. Ezt én ki is próbáltam már. Csak azok frissülnek, amiknek én a saját kezemmel felraktam a ppa-ját. A többi nem.
De ez fordítva is igaz. Tulajdonképpen a 10.04 LTS 2013 áprilisig frissülne. Igenám, de nem frissül pont az ami engem érdekelt volna. Például sehogyan sem tudtam elérni, hogy a Mindigtv bizonyos csatornáinak a hangja szóljon. Ugye erről régebben többször volt szó. A HE-AAC hang-kodekről van szó. Kaptam én itt ezer tippet rá, mégsem tudtam felrakni. Tulajdonképpen emiatt váltottam most. Csak most ez az egy dolog valóban élből jó, viszont egy csomó olyan amit a 10.04-ben stabilan működött, a kedvemre volt már alakítva, a 12.04-ben nem működik. SEM Az U, sem a K, sem az X grafikus felületen. Szóval hidd el, hogy ez a frissül/nemfrissül dolog nagyon is a bögyömben van. Nem véletlenül írtam le. Érted ezt?
[ Szerkesztve ]
-
-
Heimdallr75
őstag
üdv
kérdésem sokrészben inkább ubuntu alapok ezért ide írom:összehoztam google segítségével egy telepítő scriptet:
[link]
Tudom hogy nem szép, meg lehetne ezerszer jobban is, nekem egyenlőre ennyi megy.
Viszont pár dologban kérnék segítséget.
ugye mikor sudo ./install.sh
lefut közbe kérdezget biztosan valami kapcsoló létezik apt-nél ami auto igen, mi lenne?
(gondolom -y)
a másik immár nagyobb gondom.
a végén a screen nem indítja el csak ha sudo val manuálisan indítom, mit tehetnék ellene? próbáltam init/rc.localba is beszúrni de nem indul gép indulásakor, valószínűleg mivel root telepíti azért, (kérlek nézzétek el kezdő vagyok).Esetleg hogyan tudnék asztalon létrehozni egy start és egy stopp rtorrent ikont?
köszönöm előre is.الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
mivel a gtk2-gtk3 váltás környékén disztrók közt is ugráltam, így mindig tiszta install volt, nem tudom, hogy a frissítés hogyan működik, de elég fura lenne, ha a rendszerelemeket nem frissíti...
egyébként már párszor tárgyaltuk azt az LTS dolgot, szerintem ne menjünk újra bele, mert nem egyezik a vléeményünk róla, illetve ez nem vélemény, hanem csak nem érted pontosan, hogy mi az az LTS, és mit vállalnak a támogatás terén.
-
aldebaran
őstag
Én letöltöttem az új ubuntut és próbálnám frissíteni a rendszerem, de semmilyen módon nem ajánlja fel a frissítés lehetőségét. Van ötletetek?
Parancssorból ha indítom, akkor biztos, hogy az újat fogja feltenni?
Meg most nekem a 64 bites van a lentiek szerint?Előre is köszönöm a segítséget.
xxx@xxx-desktop:~$ uname -a
Linux xxx-desktop 2.6.32-41-generic #88-Ubuntu SMP Thu Mar 29 13:10:32 UTC 2012 x86_64 GNU/Linuxxxx@xxx-desktop:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 10.04.4 LTS
Release: 10.04
Codename: lucidIlyen nem jelenik meg a 12.04-re való frissítéshez:
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz leslieke #48862 üzenetére
Ez már rég be van állítva és csak akkor jelenik meg verzió, ha a normal kiadás van bepipálva és akkor a 10.10-re frissíthetek.
mod: el sem hiszem. az előbb a hosszúkiadásokról átállítottam a normálra, most vissza a hosszúra, és megjelent a 12.04 LTS
mod2: mondjuk ezt írja ki:
''This is still a BETA release.''
''Do not install it on production machines.''[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aag
őstag
válasz #16820480 #48860 üzenetére
de elég fura lenne, ha a rendszerelemeket nem frissíti
Én nem ezt írtam. Van a kernel, vannak a rendszerelemek-függőségek és vannak a felrakott programok. Ez-utóbbiak nem frissülnek.
...és hagyjuk. Lassan felhagyok a toldozás-foldozással. Vissza a jóöreg 10.04-eshez. Két napot elcsesztem, a harmadikat nem fogom.
-
-
aldebaran
őstag
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Nemrég frissítettem 11.10-ről 12.04-re, és azóta az Update managert nem tudom használni, segfaulttal mindig elszáll. Találkozott vki ezzel a problémával? Mit lehet csinálni ilyenkor (tudom, hogy van apt-get meg minden, de nem tetszik ez nekem akkor se).
-
aag
őstag
válasz God Vazzeg #48873 üzenetére
Mondok egy példát. Fentvan egy Ümbürü nevű programból az 1.0-ás verzió a 10.04-es ubidon. Ez ott a legfrisebb. Namost frissítesz 10.04-ről 12.04-re és megnézed az Ümbürü programodat. Még mindig 1.0-ás verziód van fenn. Most szépen uninstallálod, majd újra felrakod és mit látsz? Hogy már 1.2-es verziószámú lett.
Egyébként meg mindenki azt csinál amit jónak lát. Én azt mondom, hogy a legjobb a tiszta install, de senkire sem erőltetem rá a véleményem.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
A 12.04 tesztváltozatai alatt a 3.2.0.21-es Linuxig működött a megjelenítés (de a monitort beállítani már nem tudtam, maradt 1024x768-on és 60 Hz-en), az után jövő 3.2.0.22 és 23 rendszermagokkal ugyan betölt a rendszer, de kép nincs (még a LiveCD se indul, csak az alternatív telepítő működött). Terminálból a xorg.conf módosítása nem hoz eredményt, a noapic és a nomodeset pedig csak annyit javít, hogy a bejelentkező sötét képernyőn látszik az egér. Ez után jönne még, hogy 1280x960-ra és 85 Hz-re kellene átállítani a monitort (régebbi Ubuntu-k alatt ezt meg tudtam oldani, meg is van a régi xorg.conf, de nem működött ez se a 12.04 alatt). Még extra, hogy 12.04 Beta (3.2.0.21) alatt az ATI zárt fglrx meghajtó telepítője kernel postprocessing hibával elszáll és sötét képernyőt eredményez a következő indítás, úgyhogy azt el kellett távolítanom. Ami fontos még, a videokártya egy HD 4650 AGP, ami DVI->BNC átalakítással hajt egy iiyama Vision Master megjelenítőt.
Van valami ötlet, hogy tudok képet csiholni a rendszerhez?Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
MODERÁTOR
Kiadásfrissítéskor minden egyes olyan telepített csomag frissül, amelynek az új kiadás tárolójában található frissebb verziója (kivéve ha valamilyen zárolás van beállítva a kérdéses csomagra). A frissítéshez nem kell újratelepíteni semmit sem. Természetesen csak az elérhető tárolókról van szó, ha te utólag módosítasz valamit, például egy PPA címét átírod, vagy újraaktiválod, akkor szükség lesz egy újabb frissítésre.
Azok a csomagok amelyek nem találhatóak meg a mindenkori elérhető tárolókban, nem fognak frissülni. -
Nowhereman
őstag
Nem vagy egyedül. (bár szerintem van még egy-két jó felület) Csak sajnos nekem mondjuk nem merül ki a a kezelőfelületben az igényem. Pl. szoftverellátottság. Ez volt korábban az ubi legfőbb fegyvere. A lényeg a volt! Szofverközpontot nyugodtan át lehetne keresztelni szoftvermúzeumra, lévén az 2 napos kiadás létére az ott található cuccok nagy része elavult, működésképtelen, vagy éppen csak papíron létezik(és valszszeg soha nem fognak ráfrissíteni). Aztán lenne mondjuk olyan hülye kérdésem, hogy mi a fenéért nem lehet megoldani, hogy egy teljes képerős futtatáskor is működjenek a billentyűk(pl. hangerő szabályozás) mint a kíndózban?
Utánam a kondenzcsik!
-
MODERÁTOR
Sokkal egyszerűbb lenne ha átlátnád a csomagkezelést és a frissítés mechanizmusát. Név szerint minden olyan csomag frissül aminek található újabb verziója az elérhető tárolóban. A függőségkezelés miatt léphet fel ütközés, így távolítódhat el csomag, de települhet is pluszban. Természetesen előfordul olyan eset, hogy egy csomag frissítéséhez telepíteni kell egy addig még telepítetlen csomagot, mert az újabb verzió esetében a függősége lett. Intelligens frissítés esetén ezek az új csomagok is települnek és frissülhet a csomag.
Ezzel együtt megkülönböztetünk kézileg és automatikus telepített csomagokat. Ha egy automatikusan telepített csomag már nem függősége (közvetlen van közvetett módon) egyetlen másik, kézzel telepítettnek sem, akkor az eltávolítódhat (apt-get autoremove).
Olyan esetben nem frissül újabb verzióra egy alkalmazás, ha az újabb verzió csomagjának a neve nem egyezik meg a jelenleg telepítettével. Tucatszám lehetne sorolni a példákat (GRUB, Gambas, gcc, gfortan, supertux, stb.), ezeknek ha nincsen, vagy nincsen telepített olyan metacsomagjuk (pl. Linux kernel) amely telepíttetné az újabb változatot, akkor nem fognak frissülni.
Javaslom, hogy olvass utána ezeknek a dolgoknak és szerezz mélyebb tapasztalatot a rendszer adminisztrációjában. -
leslieke
Jómunkásember
Lehet egy lépésben frissíteni: Upgrading from Ubuntu 10.04 LTS to Ubuntu 12.04 LTS
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
MODERÁTOR
válasz leslieke #48887 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mit ír ki, mert közös a tárolójuk, nem két különböző kiadásról van szó. Lehet, hogy valamiért azt írja ki, hogy a béta kiadás érhető el, de ha a felvett tároló rendben be van szinkronizálva, akkor nem tud olyan csomagra frissíteni amely csakis a stabil kiadás előtt volt elérhető. Az alapértelmezett magyar kiszolgálóval lehetnek problémák ilyen téren, erre volt már számos példa, ezért azt tudnám javasolni, hogy válassz egy másikat.
(#48888) aag: Ha a PPA-ból volt telepítve, akkor amennyiben nem ütközik semmivel sem, meg fognak maradni a csomagjai. Frissülni egészen biztosan nem fognak, mert a Precise tárolójából már kikerültek ezek a csomagok, valamint a PPA-ban sincsen egyelőre még támogatása a kiadásnak.
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz Kendek #48889 üzenetére
Persze, de szeretnék minderről a saját szememmel meggyőződni. Például a Kaffeine fenn van. Nincsen ppa-ja. Kíváncsi vagyok, hogy mire elérek a 12.04-hez milyen verziót fog mutatni. Ha nem 4.8.2-est, amit a friss install utáni felrakás mutat, akkor ... De mondom, majd meglátom...
-
MODERÁTOR
Lelövöm előre a poént, frissítés után az 1.2.2-es verzió lesz telepítve, mert a Precise tárolójában az érhető el. Hiába távolítod el a frissített csomagokat és telepíted újra őket, akkor sem fog frissebb települni, mert nem érhető el frissebb. Csodát hiába vársz, ami nem elérhető a tárolóból, az nem is tud települni, és arra frissíteni sem lehet.
-
aag
őstag
válasz Kendek #48893 üzenetére
Elnéztem a verziószámot, de ezen nem érdemes polemizálnod. Tudod miről beszélek. Ellenőrizni fogom és meglátom. Ha nem lesz a frissítések után azonos friss verzió mint a friss telepítés után, akkor nem igaz amit írtál. Nincsen bennem túl nagy kétely, mert igen magas a szakértelmed, de kíváncsi vagyok és rászántam az időt. Pillanatnyilag 3 gépen folynak különböző munkálataim. Papíron, táblázatba írom, hogy melyik pontosan mi és milyen eredményre vezet. Szóval majd meglátom.
-
MODERÁTOR
Minden igaz amit írtam, nem szokásom itt hazudozni. Normál esetben minden annak fényében frissül ahogy írtam. Ha nem frissülne valami, akkor az csakis a függőségkezelés miatt lehet, valami ütközés léphet fel amit nem tud automatikusan kezelni. Ha ilyet tapasztalsz, akkor javaslom, hogy először is add ki a
sudo apt-get dist-upgrade
parancsot.
-
r3dsnake
nagyúr
Csak én vagyok a béna, vagy eltűnt a linuxból a live rész? Leszedtem a legújabbat, hogy kipróbáljam, de csak install jött be.
Melyik az a verzió, amiben még van Live?
Köszi
-
MODERÁTOR
válasz r3dsnake #48898 üzenetére
A Linuxban sohasem volt Live rész, a puszta kernel önmagában nem sok mindenre alkalmas. Ha a legújabb Ubuntu kiadásra gondolsz, akkor a desktop telepítővel indíthatsz Live rendszert. Az alternatív telepítő nem tartalmaz lemezképet csak telepíthető csomagokat, így azzal nem tudsz rendszert indítani.
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest