- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
igazából olyasmi, mint most a gyerekeknél a korona:
- a semmiből nagyon magas láz
- úthenger effekt: úgy érzed, hogy feküdnöd kell, nincs erőd semmihez
- a láz miatt fáj mindened
- nátha nincs igazán, inkább ilyen vízszivárgás jellegű színtelen, enyhe orrfolyás
- amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy (2-3-5-8 nap után): egyszer csak a láznak vége, és onnantól jól is vagy. kivéve, ha közben felülfertőződsz valami bacival, ami egyáltalán nem példa nélküli. akkor jön egy kör antibiotikum kúra is...[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ha izzad, olyankor megy le a láza, az tök jó. nagyfiam másfél napig egyszer sem izzadt kb. , de ma hajnalban bementem hozzá, és úszott a lében, én meg a boldogságban . mondta, hogy jól van, ma este csak egyszer hallucinált a láztól
(most természetesen itt kergetőznek, átmenet nélkül a nagyhalálból az agyf.szba )
-
HÁZIGAZDA
mármint a lányod? majd lesz, szerintem, de amúgy mindenkinél máshogy futnak le ezek. általában akkor jön a nátha, amikor levonul a láz.
amúgy, ha sokáig nem múlik el a láza/hőemelkedése, akkor azért konzultáljatok dokival, nehogy az legyen, hogy felülfertőződött és az dolgozik benne.
-
HÁZIGAZDA
-
Asbee
veterán
válasz t72killer #56900 üzenetére
A gyakorlati tapasztalatokat figyelembe véve, tényleg lényegesen gyengébb. Aztán, hogy ebben az oltásoknak is szerepe van-e, azt a fene tudja. De a rengeteg megfertőződés mellett, sokkal enyhébben megy át az tuti. Szerintem az 1-2 nap magas láz is enyhébb, mint 1-2 hétig alacsonyabb lázzal otthon köhécselni. Az pedig szinte biztos az otthoni pozitív tesztek, háziorvosi tesztek, semmilyen formában nem kerülnek be a statisztikába. Sokkal több a teszt és a pozitív a valóságban.
-
Kékes525
félisten
Click bait. A címben megfogalmazott állítást nem mondta.
"Most már nem lényegesen súlyosabb a koronavírus-fertőzés, mint az influenzavírus-fertőzés, de ne felejtsük el, hogy az influenza is okozhat súlyos problémákat""
Lényegesen nem", azaz csak kicsit súlyosabb, állítja.
Azonban ezt is erősen lehet vitatni, mert a long covidját nem ismerjük pontosan és a szívre gyakorolt hatása sem változott egyes tanulmányok szerint. Továbbá a fertőzőképessége is sokkal nagyobb, mint az influenzáé.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Asbee
veterán
válasz t72killer #56913 üzenetére
Az majd javul idővel és mostani fertőzésszám mellett ritka is. Sportból kifolyólag sok kovidos beszámolóját is ismerem. 99% 5 nap után, negatív teszt és tud tovább edzeni. Régebbi időszakból sokkal többen pihentek hetekig, és hetek kellettek mire visszatudtak térni a régi formájukhoz. Nem veszélytelen a mostani omikron sem, de enyhébb az biztos.
Engem jobban aggaszt a viszonylag gyors újrafertőződés, amikről közben hallani. Azért gyakran találkozni ezzel egyáltalán nem jó buli és kísérteni a sorsot.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Azért milyen üdítő lenne egy rota/calici + omi hibrid.
-
Kékes525
félisten
Az asszony megint vásárlási lázban van. A járvány egy csöppet sem érdekli. Persze rendesen védekezik és ért is hozzá, mikrobiológiai labort vezetett évekig, nyugdíj mellett is dolgozik.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Dare2Live
félisten
mért beszélnénk évtizedekröl?
elmult 2évben pl ha napi 2000felett van a fertozottek szama akkor.
ez hasracsapva 2ev alatt 5honap. kibirhato. Itt jegyzem meg hogy foleg azok akik napi 1-3ht ingaznak aldaskent elik meg a hot. Fizetes emelest se ker semmit se csak azt a napi 1-3ht amibe gyerekezhet, tvzhet, olvashat, jatszhat. es ezt ugy kozli hogy fizu emelest nem ker de ha bukja ezt a napi 1-3ht akkor olyan munkahelyet keres ahol megy ez. upsz. es baromira megertem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sipi700
tag
Én is úgy látom, hogy könnyebb a visszatérés és a pulzust sem csapkodja meg annyira. Azoknál sem, akik arra panaszkodtak, hogy ez ritka szar betegség. Kb. 1-2 hét kihagyásokat látok. Olyat viszont ismerek, aki deltával megszívta
Brit után 2 és fél héttel próbáltam futni, 500 m ment. Illetve ment volna több, de láttam a pulzusom. Utána viszont volt szédülés. De más is hasonlót élt át akkor. Sokáig csak séta és lassú kerékpározás. -
Drizzt
nagyúr
I am having fun staying poor.
-
Vesa
veterán
HO szerintem jó dolog, a szocializáció és társadalmi érintkezés pedig sokkal minőségibb módon pótolható más módon. Annak semmi értelmét nem látom, hogy csak azért közlekedjünk be egy irodába napi 2-3 órákat elcseszve az életünkből -nem beszélve a felesleges légszennyezésről amit okoz-, hogy aztán az irodában pont ugyanazt csináljuk, mint otthon. A kollégák többségére pedig nem vagyok kíváncsi, a HO mellett sokkal inkább társas kapcsolatozom olyan emberekkel, akiket én választok meg, nem pedig készen kapom őket egy munkahelyen. Mondjuk én vállalkozó vagyok, irodám is van, de a munka jellegéből adódóan amennyire lehet, átálltunk már HO-ra és így is maradunk. Abszolút pozitív a fogadtatása. A feleségemnél viszont nagyon kijött, mennyire pozitív a HO, sokkal békésebb otthon minden, amióta több ideje marad a családra. .
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Ráadásul a megfázásként emlegetett tünetcsoport 99%-ban valamilyen fertőzést jelent, és nem megfázást. Ezért utáltam már covid előtt is, amikor emberek full taknyosan, köhögve azzal jöttek, hogy "csak kicsit megfáztam", és ezzel le is tudta a dolgot ment közösségbe, munkába mindenhova. Közben meg szórta szét a kórokozóját másoknak is. A felvilágosítás már itt el lett cseszve.
-
tisn
addikt
persze, de van akinek meg nem jo, nem bir igy dolgozni, elcseszi az idot, nem tartja be a hatarokat, nincs csaladja, stb., kell hogy emberek kozott legyen, mert bedepizik, stb.
es nem csak poston vannak irodak, ahova egy ora bejutni.
amuigy nekem is vacakabb, miota nincs a HOban csalad korulottem, de persze labszagu irodakban rohadasnal igy is jobb
-
einstein
senior tag
Pont azért "megfázás", mert az így legyengült immunrendszert betegíti meg a bennünk lévő valamilyen kórokozó.
A COVID kapcsán szerintem méltatlanul kevés szó esik erről. Simán el tudom képzelni, hogy akár ez is egy faktor, hogy tünetmentes / enyhe tünetes leszel, vagy épp szarabbul vagy. -
Soulfly842
addikt
Na, mi történt a Neumann labs-val, hogy nem ők jelentették be egy hete, hogy már jelentős százalékot a BA.2 tesz ki? Már az 'ökükre is ráléptek?
Itt a bejelentés: megjelent Magyarországon is az omikron fertőzőbb változata
#56883natë
Kitartás a családnak és jobbulást a gyerkőcnek!Ehhez kapcsolódóan, utólag kiderült, hogy nem nyert mégsem a kaparós. Néztünk még egy tesztet, semmi... egy vonal... erre ma kérdezi tőlem, hogy:
Az miért van, hogy halványan van itt egy másik vonal is?
Akkor jött a felismerés... pár perc után nem jelent meg, de utána igen...
halványan tényleg kivehető, talán a fotó is (részben) visszaadja. Élőben megnézve tisztán látszik.
Jól látom, igaz? Furcsa, hogy az övé milyen halvány az enyémhez képest... mondjuk én több nap előnyben vagyok.
#56635Z.É.T.
#56576Drizzt
#56683Kékes525Utólag is köszönöm a válaszokat. Bocsi, hogy kicsit késve írok, örülök, hogy dolgozni bírtam, sok minden másra nem jutott energiám.
Párom (november elején oltott) csúnyán köhög/hapcizik felváltva, torka fáj, kapar a torka, erősen taknyos, fáradtság, erőtlenség.
Én kicsit taknyos vagyok vállaim fájnak, esténként erős furcsa 'zsibbadós', erős fejfájás. szemem szinte brutálisn nyom és könnyezik, fáj.
A beesett, könnyező szem páromnál is meg van, de neki a feje nem fáj úgy (bár nála később kezdődött), mondjuk nálam meg a köhögés enyhébb, kaparó torokkal.
Dolgozunk mindketten, tehát kibírható (HO), de eléggé elfáradunk így estére és alszunk, mint akit fejbehúztak.
Anyósom valószínűleg úgy utólag nem örült, hogy náluk voltunk ebédelni vasárnap... (anyós, após, sógor+barátnője).
Náluk tegnapig semmilyen tünet nem jelentkezett (legalábbis nem tudok róla)
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #56938 üzenetére
Láttam ennél már halványabb pozitívat is. Ez tök egyértelműen az.
Nektek is jobbulást![ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
tisn
addikt
válasz Chesterfield #56937 üzenetére
aki azt képzeli, hogy a hideg okozza a tüneteit.
nekem draga jo faterom mondta mindig, hogy hideg vizet ittal kisfiam mindig mosolyogtam rajta.
-
-
Vesa
veterán
Kell emberek között lenni persze, ezzel egyetértek, de az sokkal minőségibb élmény baráti körben, mint egy munkahelyen. Már ha vannak az embernek barátai, mert ha nincsenek és a munkahely az egyetlen társasági érintkezési lehetőség, akkor nyilván nem jó a HO. Persze ez felveti a kérdést, nincs-e ott sokkal komolyabb probléma, mert a HO ilyen esetben csak egy másik problémát erősít fel.
-
titán
Induljunk onnan, hogy önmagában a megfázás is egy vírusos fertőzést jelent tehát nem valami ártalmatlan dolog, mint mikor beütöd a könyököd. Hányszor hallom, ááá csak megfáztam. Ja, megfertőzött egy vírus.
a megfázásként emlegetett tünetcsoport 99%-ban valamilyen fertőzést jelent, és nem megfázást.
Nincs ilyen, hogy megfázás vagy fertőzés. Csak fertőzés van.[ Szerkesztve ]
-
titán
A Columbia Egyetem kutatása szerint a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt betegek egy kis csoportjának agya ugyanolyan molekuláris változásokat mutat, mint az Alzheimer-kórban szenvedőké – olvasható az EurekAlerten megjelent sajtóközleményben. [link]
-
Krinyo
senior tag
válasz Soulfly842 #56941 üzenetére
Izé, a teszt leírásában pontosan benne van, hogy mennyi időn belül kell értelmezni az eredményt, azon túl már nem mérvadó amit jelez. Szóval ha az van ott, hogy 15 vagy 20 perc, akkor ne fél óra múlva értelmezd, mert az már fals lehet.
-
Vesa
veterán
Erről beszéltem...A megfázás szó azt sugallja, hogy a tüneteket a hideg okozza, holott nem. Vírusfertőzés áll a háttérben, maximum enyhébb lefolyású betegséget okoz. Nem tudom, miért nem lehet ezt is suliban tanítani. Generációk óta megy ez a bullshit (kisfiam, kislányom, csak kicsit megfáztál), aztán ők is így szokják meg, és pont ezt a hülyeséget adják tovább majd a gyerekeiknek. A következmény pedig az, hogy lesz*rják a tüneteket, és simáén mennek közösségbe terjeszteni a cuccot.
Egyébként de, 1%-ban létezik valóban a hideg okozta "megfázás", de jellemzően más tünetekkel jár és ahhoz minimum vizes hajjal/meztelenül kell időt tölteni a jeges szélben. Hipotermiának hívják...
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Krinyo #56945 üzenetére
Izé, okosabb voltam, néztem 3-4 percig és ne tovább... ha egyszer megjelent, akkor ua. lesz a szín a vonal fél nap múlva is nem fog magától fetűnni egy vonal, ha nem pozitív.
lehet, hogy 20 perc volt, nem tom Nekem olyan szépen hozta a pozitivitást ugyanabban az ütemben ahogy felszíívta a cuccot, hogy nem gondoltam, hogy van 'másmilyen'.
De jogos, felületes volt kicsit az olvasás
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Szerintem a HO akkor működhet hosszútávon, ha otthon van egy elkülönített helyiség, mint dolgozó szoba, ami el van választva az élettértől.
Amint az a felállás van, hogy a 45nm-es 1,5 szobás panel nappalija, vagy a fél hálószoba közt lehet választani, mint "iroda", akkor részemről felejtős a HO. Akkor inkább bejárok. De persze ez én vagyok. Hozzátartozik, hogy én amúgy eléggé extrovertált személyiség vagyok. Nem sokáig bírom a "bezártságot".[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- Ford topik
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest