- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
válasz Ringman #56549 üzenetére
Egyébként hogyan ellenőrzik, hogy mi volt az első két oltás? Nekem az EU-s covid pass-on csak a 3.-ra kapott pfizer van feltüntetve, az első két sinopharm nincs. (nem jártam külföldön a járvány kitörése óta)
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
mpo
veterán
Már több, mint tavaly ilyenkor.
Kórházban lévők száma most és egy évvel ezelőtt
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
BlackV
őstag
válasz Chesterfield #56553 üzenetére
Semmi ne legyen. Ez csak egy feljelentés, bárki feljelenthet bárkit. Besetalsz a rendőrségre es feljelentesz engem. Aztán majd nem lesz belőle semmi.(remelem )
Eddig itt tartunk.(Vagy nagyon max valamiféle sajtó helyreigazitas legyen, ahol valamelyest árnyalják a dolgot.)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
az eeszt-s appon belül nálam ott van mind3 oltás egyesével (3x pfizer)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MODERÁTOR
Ne dobd el a kombódat
Két keleti vakcina után elég egy uniós oltás is az EU-s Covid-igazolványhoz
Törölhető: Ringman már berakta, bocsi.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
Rive
veterán
válasz Ringman #56549 üzenetére
Mondom, elég zavaros a helyzet, meg változni is fog még valszeg, de:
linkA beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax.
Szputnyik nincs a listában. Szóval nekem most Ausztriában egészen pontosan egy (!) oltásom van, a konzuli szolgálat meg az Ujhelyi pedig boxolja le egymás között
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
senior tag
válasz Sir Pocok #56530 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 19690, változás(1): -484 (-2.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 111241 (átlag: 15891.6), változás(2): +9939 (+9.8%) | incidencia: 2175.6
Új halálos áldozatok száma: 77, változás(1): +8 (+11.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 461 (átlag: 65.9), változás(2): +60 (+15.0%) | incidencia: 8.8
Új mintavételek száma: 26535, változás(1): +157 (+0.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 276917 (átlag: 39559.6), változás(2): +9908 (+3.7%)
---
Kórházban: 4341, változás(1): +1196 (+38.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 3838.4, változás(3): +932.8 (+32.1%)
Lélegeztetőgépen: 163, változás(1): -1 (-0.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 156.8, változás(3): -27.2 (-14.8%)
Tesztpozitivitás: 74.20%, változás(1): -2.28% (-3.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 47.09%, változás(3): +0.86% (+1.9%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
tboj
tag
válasz Ringman #56556 üzenetére
Appot nem néztem, csak az eeszt weboldalt. Ott az oldal felsorolja a kapott oltásokat, de ha rámegyek az igazolvány letöltésére, akkor abban a pdf-ben csak az utolsó pfizer szerepel. És gondolom csak ezt kell utazásnál felmutatni, vagy nem?
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
-
Ringman
nagyúr
most akkor országonként 1 app van, és a qr kód mindegyikben ugyanaz?
az eeszt-s appban lévőt kell felmutatni (tavaly horvátországban szartak bele igazából), vagy németekhez utazva a német app is kell?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Dare2Live
félisten
válasz BlackV #56550 üzenetére
Nem az internetet írtam hanem tudományos tanulmányok szerzőit. De most hogy most mondod aztán ilyen alapon simán az "internetet" is.
sztem a google is tömegtájékoztatás. A facebook is. Hu most, hogy mondtam, hogy facebook....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bigdady
nagyúr
[link] Magyarországon sokan kaptak keleti vakcinát, orosz Szputnyikot vagy kínai Sinopharm oltást, akik jobbára nem utazhattak ezzel az oltással az EU-ban. A friss hír szerint ha felvesznek egy olyan oltást is, amit az EU jóváhagyott (elég egyetlen dózis), akkor feloldódik a korlátozásuk.
Elvileg..[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Én egyébként még mindig bizonytalankodok...
Hogy pfizer emlékeztető oltás után pár nappal lehet-e oltás miatt pozitív a teszt.
Párom lőtt egyet, a piros csík kicsit elmosódott, de kivehető: negatív.
Sinopharm-nál pl. olvastam olyanokat, hogy oltás után okozhat pozitív eredményt.
van-e valamilyen study ami megerősíti, vagy megcáfolja pl. egy pfizer emlékeztető után a fals pozitívat.
Mondjuk a makacs agyam veszekszik csak valószínűleg a tényekkel:
A párom egyre csúnyábban köhög, én is köhögök, folyamatos torokkaparás mindkettőnknek hasmenés is volt. Mondjuk páromnak egyre durvábban fáj a torka (neki tavaly november elején volt 3. oltás, 2 szputnyikra 1 pfizer)éjjel úgy aludtunk, mint akit leütöttek és sok alvás után nehezen keltünk.
Párom tavaly előtt márc 16 óta kizárólagos home office, én kötetetlen vagyok munkarendben, de itthon van az irodám - így nekem se gond.
Valószínűleg azért hadakozok (saját részről), mert a közel öt hónapos 3. pfizer után a 4. emlékeztető oltás - ugyebár - múlt héten volt, egybefolytak a tünetek így nagyon, s külön kell fésülni valahogy fejben.
Holnapig várunk, s reggel csinálunk még egy tesztet a zasszonypajtásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Soulfly842 #56575 üzenetére
"Hogy pfizer emlékeztető oltás után pár nappal lehet-e oltás miatt pozitív a teszt."
Nem szabadna neki. Az oltasok miatt ugyan megjelenik az antigen a szervezetedben, de nem azokon a helyeken, ahonnan az antigen mintavetelezes megy. Ha ott megjelenne, akkor az oltasok tudnanak nyalkahartya immunitast is kialakitani, azt pedig tudjuk, hogy nem tudnak. Korabban en is gondolkodtam ezen a kerdesen es akkor erre az ervelesre jutottam. Ha verbol neznek az antigent, vagy nyirokszervekbol, ott valoszinuleg latszana egy ideig. De nem ott nezik.I am having fun staying poor.
-
titán
válasz bigdady #56573 üzenetére
Innentől fogva nehezebb lesz őket kitiltani, mert azonnal nyilvánosságot kap és nem egy minisztérium lesz a kitiltó, amit nehéz a laikusnak igaziból értelmezni, hogy most az kicsoda és micsoda, hanem az fog szerepelni a médiában, hogy xy kórház xy igazgatója nem engedte be a sajtót a kórházba.
-
Soulfly842
addikt
válasz Drizzt #56576 üzenetére
Értem, köszi... akkor lassan be kell fogadnom a tényt, minden tiltakozásom ellenére.
Valószínűleg páromnak még csak azért negatív, mert pár nap késésben van hozzám képest. Kíváncsi leszek a holnap reggeli gyorstesztjére.
Allergodil orrspray, Tantum verde torok spray, mebucain szopogató tabletta, rubophen, forróital, ami hatóanyagban nem üti a többit betárazva. 2000 mg C vitamin+D naponta
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Házmester, nem házmester, állítod-e, hogy rendben lévő dolog az, hogy egy tömeges véleményformálásra alkalmas médium, a tudomány nevében, annak égisze alatt, arra hivatkozva, clickbait szalagcímben konklúzióként állíthat be egy tudományos vita alatt álló dolgot?
Mindenki arra hivatkozik, hogy a rendőrségnek, a bíróságnak nincs joga megítélni egy tudományos vitát. (Ez egyébként az alkotmányban is szerepel.) Akkor egy újságírónak miért van joga? Miért baj az, ha egy újságíró sem tehet meg bármit következmények nélkül?
Nem a tájokoztatással van baj, hanem a clickbait véleményformálással ráadásul mindezt anyagi haszon reményében.Kudarcot vallott a favipiravir a koronavírus ellen? – Egy japán kutatás leállítása is erre utal
Ez így jó? Erre van igényünk a továbbiakban is?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #56579 üzenetére
"Akkor egy újságírónak miért van joga?"
Ne keverjük a dolgokat. A bíróság NEM véleményt mond, hanem ítéletet.
"Ráadásul mindezt anyagi haszon reményében."
Az újságírás pénzbe kerül, mégpedig sok pénzbe.
Amúgy ez a cím nem clikbait. "Utal" Nem azt jelenti, hogy biztos. És kérdőjellel van a cím végén. Ráadásul a cikk ezt ki is mondja. Akkor sem lennek klikkbait, ha határozottan mondta volna ki, mert a cikk ezt tartalmazta.
Az eredeti cikkel vitatkozhatsz, de a portfóliós cikkel nem, mert csak leírja azt, amit a cikk állít.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
na, nagyobikk (egyszer oltott) fiam mindjárt 39 fok...
én meg érzem, hogy valami nem oké bennem...
(a kicsi atom náthás + hőemelkedés)úgy látom, akciós családi jegyet vettünk
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlackV
őstag
válasz Kékes525 #56580 üzenetére
Amúgy a cím nem clikbait. "Utal" Nem azt jelenti, hogy biztos. És kérdőjellel van a cím végén.
Ne legyél már ennyire naiv. A tömegkommunikáció nem így működik.
Az újságírás pénzbe kerül, mégpedig sok pénzbe.
Persze persze.
Ne keverjük a dolgokat. A bíróság NEM véleményt mond, hanem ítéletet.
Te se keverd a dolgokat. Az újságíró nem véleményt mond, hanem véleményt formál az ilyen felütésű cikekkel. De már véleményt se szabadna mondania, ezt így tanították elvileg nekik. -
Rive
veterán
válasz BlackV #56579 üzenetére
Ez így jó? Erre van igényünk a továbbiakban is?
Hogyismondjam.
A szélesebb kontextuson (kormányzati/fideszközeli tájékoztatás, agitprop, gyűlöletkeltés kommunikációs trükközön) belül ez a cikk nem azt a végletet képviseli, amit legsürgősebb lenne kigyomlálni.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
"Egyenes szándék (dolus directus), amelyet a magatartás következményeinek kívánása jellemez.
Eshetőleges szándék (dolus eventualis), amelyet a magatartás következményeibe való belenyugvás jellemez."És még ezer meg egy tétel hanygságtól a gondatlanságig ami nem ment fel mondván én csak igénytelen vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #56583 üzenetére
"De már véleményt se szabadna mondania, ezt így tanították elvileg nekik."
Miért ne mondhatna véleményt??? Ráadásul van alapja a véleménynek. Mondom az eredeti cikk állítását vitasd. Az újságíró azt közli és jól közli. Lehet, hogy az ellenkezője igaz, de azt nem mondhatja, mert a cikkben olyanról nincs szó.
"véleményt formál "
Ez a cikk NEM véleményformáló, hanem ismereteket közlő cikk. A közölt ismeretekkel vitatkozhatsz, de a közlés jogát nem vonhatod meg tőle.
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #56586 üzenetére
Hát, jó lenne. De én megvárom, hogy az osztrákok mit szólnak a dologra.
-
-
Chesterfield
őstag
válasz BlackV #56583 üzenetére
már véleményt se szabadna mondania, ezt így tanították elvileg nekik
Tudom, hogy megy a levesbe a hozzászólásom, de akkor sem bírom ki
-
HÁZIGAZDA
ne most hergeljétek be egymást, srácok, én kidőlök picit...
-
Kékes525
félisten
válasz Chesterfield #56594 üzenetére
És ez a """független""" média, amely mindenki pénzéből tartja fenn magát.
Törölhető, de nem bírtam ki.
-
HÁZIGAZDA
válasz Chesterfield #56596 üzenetére
ezen a ponton azt mondom, hogy bármi lehet
de a kicsinek volt egy nagyon halvány, nekem két halvány pozitívom múltkor. a jó működés közbeni fals pozitívat kizárnám, inkább valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy bejelzett vmi más vírusra
de most már bármit el tudok képzelni
ha kellően szarul leszek, lehet, hogy orrbaqratom magam egy huszasért
-
Ezekiell
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest