-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz t72killer #42790 üzenetére
Olvasgatom az SOS: Korona csoportot és lám, az oltatlanok tolongani kezdtek + a grafénoxidot gyorsan felváltotta a "mekkora szaturációval hívjak mentőt" téma.
eleg durva. oltatlanoknak kotelezove tennem a napi olvasasat. -
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #42798 üzenetére
oké, de ott a másik cikk is, hogy a második janssen 4x-ezi az antitesteket, míg helyette a moderna meg 76x-ozza (bár lehet, hogy ott nem 2 hónap volt a köz). oké, tény, én nem síölök ausztriában ebben a szezonban sem a hülye kombómmal, de azért ha már oltunk, legyen a leginkább hatékony. az meg janssenre mrns, egyértelműen.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
ebben egyetértünk, az mrns a jó megoldás (mindenre is, már nyár óta ismert )
azért linkeltem, mert lement egy trial is a hatékonyságról, nem blindre engedélyezik az ema-nál.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz BlackV #42789 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az EMA egy elég határozott szabályrendszer szerint végzi az engedélyezési eljárást, a hatásossági kritérium pedig mint tudjuk, 50%, tehát ha ezt hozza a cucc, és a doksija megfelelő, akkor lesz engedélye, ha nem, akkor meg nem. A keletiekkel sem feltétlen a hatásosság volt a baj, hanem az, hogy a doksijuk tré, az adataik hiányosak vagy nem felelnek meg az elvárásnak. Tehát akkor is jogosan nem fog engedélyt kapni, ha egyébként más forrásból származó adatok szerint nem rossz vakcina.
Én ezt helyesnek tartom, mert pont a szabálykövetés, és a szigorú protokollok betartása jelent garanciát a biztonságra.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz Chesterfield #42803 üzenetére
Kb ezt a mikuláscsomagot kérték az egy pici ampullácska helyett - minden elismerésem (A képen nevezett doktornéninek és a forrásnak valóban, a részükről befigyel még egy 20L-es marmonkanna türelem is...):
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mpo
veterán
"Az operatív törzs által megosztott adatok szerint miközben tegnap 147 558 aktív koronavírus-fertőzött volt az országban, mindössze 49 737-en voltak hatósági házi karanténban. Eszerint a hivatalosan igazolt fertőzötteknek csak a harmada van karanténban. Vagy ha úgy tetszik, a kétharmaduk nincs karanténban. "
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
daneel_hu
addikt
-
Ringman
nagyúr
Vaccines reduce the risk of developing COVID-19 — but studies disagree on their protective effect against long COVID.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
junior11
veterán
Sziasztok, napok óta nem múló torokgyulladásomra lehet, hogy antibiotikum fog kelleni, eddig lázam nincs, csak enyhe hőemelkedés, dokinál még nem voltam, csak telefonon beszéltem vele, a házi kúra eddig nem volt nagyon hatásos, kb jövő szerdán esedékes a 2. oltás, szerintetek így beadják vagy sem ha fog kelleni szedni az ATB-t vagy ha mégsem és nem múlik el a torokgyuszi még akkora sem?
Jövő szerdán lesz az első Pfizer utáni 28. nap (neten utána olvasva állítólag ki lehet tolni az időszakot max 42 napra, ha igaz). Az ATB kezelés befejezése után, ha jól érzem magam 7-14 nap múlva lehet oltatni, ha így van, kérdéses viszont, ilyen hosszabb időszak múlva az első oltás után mennyire hatásos majd a második... Járt már hasonló cipőben vki?The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
balojazz
aktív tag
válasz kolopele #42698 üzenetére
Ez a vércsoport-korreláció felejtős. 10-ből 5 tanulmány talál kapcsolatot a fertőzésre, 5 meg nem (Kanadától Kínáig sokszázezres adatokkal is). Ahol találnak, ott meg nincs a halálozásra és a súlyos lefolyásra összefüggés. Tudományos konszenzus van abban, hogy nem szabad prediktív megállapításokat tenni a vércsoport és a járványkezelés/orvoslás kapcsolatában. Én pl AB pozitívként tünetmentes voltam, pedig az Rh+ meg az A vagy a B (nem emlékszem) "halálos". Urban legend az egész.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Sir Pocok
őstag
12637/176
6840/664
Részletek később.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #42827 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 12 637 (az előző napi adatokhoz képest +6119)
Új halálos áldozatok száma: 176 (az előző napi adatokhoz képest +5)
Kórházban kezelt betegek száma: 6840 (az előző nap közölt adathoz képest +10)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 664 (az előző nap közölt adatokhoz képest +1)
Új mintavételek száma: 38 849 (az előző napi adatokhoz képest +15 284)
Az első dózissal oltottak száma: 6 057 367 (az előző nap közölt adatokhoz képest +14 251)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 808 536 (az előző nap közölt adatokhoz képest +6943)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 2 043 213 (az előző nap közölt adatokhoz képest +103 631)[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valami nem stimmel Szlovákiában.
A lenti grafikon alapján szupi a helyzet. A valóság ezzel szemben arra utal, hogy kozmetikázva van az adat.
Az elnök szerint Szlovákia van a legrosszabb helyzetben a világon
És az oltottak százaléka sem stimmel.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
senior tag
válasz Sir Pocok #42828 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 12637, változás(1): +2372 (+23.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 68420 (átlag: 9774.3), változás(2): +15008 (+28.1%) | incidencia: 1247.1
Új halálos áldozatok száma: 176, változás(1): -2 (-1.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 1005 (átlag: 143.6), változás(2): +110 (+12.3%) | incidencia: 19.4
Új mintavételek száma: 38849, változás(1): +5524 (+16.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 286942 (átlag: 40991.7), változás(2): +54731 (+23.6%)
---
Kórházban: 6840, változás(1): +988 (+16.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 6442.4, változás(3): +1025.2 (+18.9%)
Lélegeztetőgépen: 664, változás(1): +99 (+17.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 639.0, változás(3): +113.8 (+21.7%)
Tesztpozitivitás: 32.53%, változás(1): +1.73% (+5.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 25.45%, változás(3): +1.27% (+5.3%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Csatravi
senior tag
válasz Sir Pocok #42827 üzenetére
Ha a 664 Covidos lélegeztetett mellé még hozzávesszük a más betegségek miatt szintén lélegeztetésre szorulók számát akkor már nem állhatunk jól
A halottak száma meg elkeserítő. Az adatokból előre vetíthető, hogy 1-2 hétig biztosan 150-200 között lesz a napi elhalálozás.
Kíváncsi vagyok a tegnapi napon beadott szurik számára. Feltéve ha lesz adat.[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
-
lacafaca
addikt
válasz Sir Pocok #42831 üzenetére
ez miért meglepő? ki megy teszteltetni...aki tüneteket észlel...szerintem inkább kevés. jó ideje megszűnt már a hobbitesztelgetés, mivel aki oltatott, az már nem foglalkozik egy náthás állapottal, amivel egy éve szaladt egy tesztre...ne pánikoljatok már minden adat itteni kielemzésén...
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
tisn
addikt
-
Sir Pocok
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #42837 üzenetére
nem meglepő, a valós esetszám simán 50-100 ezer körül lehet. viszont azért a holnap köhögői a mai nap szipogói közül kerülnek ki, ezt jó lenne nem elfelejteni. 100 ezer új betegből 10 ezer ember igen szarul lesz (90 ezer meg veri a mellét, hogy legyőzte fokhagymával, kápival és meg sem érezte). és ez egy napi adat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Jadro
veterán
válasz lacafaca #42837 üzenetére
Ebben most kivételesen egyetértek Lacával. Ha én mennék oda 38ezer társammal, akik nem észlelünk tüneteket és 3-szor vagyunk oltva, valószínűleg jobb lenne az arány. De mi minek mennénk teszteltetni?
A kórházban lévők és halottak számát és tendenciáját szoktam figyelni.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
catroot
veterán
Lehet jubilálok megint ezzel a nyavajával.
Nem kizárt, hogy túl gondolom, de mintha a szaglásom és ízlelésem gyengült volna valamennyit.
Pl. a borotválkozó ládikámat, amikor kinyitottam, akkor nem csapta meg az orrom a szokásos illat "kavalkád". Közelebb kellett hajolnom, hogy érezzem az illatokat. A kávé ízét pl. éreztem, de mintha kicsit gyengébben.
Egyébként más tünetet nem tapasztalok, ami említésre való lenne.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest